Mikä materiaali on ränneissä kestävin?

Markkinoilta löytyy teräksen lisäksi alumiinisia ja muovisia kouruja, mitkä ovat näiden materiaalien erot?

Sadex Teraskouru

Sadevesijärjestelmään kohdistuu kovia rasituksia, joita ovat vesimassat, korroosio, lämmönvaihtelu, lumen ja jään paino, likaantuminen sekä huoltotyöt. Pelkästään lämmönvaihtelut voivat olla Suomessa jopa 60 astetta (-30 - +30). 

Sadex-sadevesikourut valmistetaan teräksestä, koska kuumasinkitty teräs ja Pural-pinnoitettu vesikouru kestää ylivoimaisesti parhaiten painon ja lämmönvaihtelun aiheuttamat rasitukset ilman repeämiä ja liitoskohtien pettämisiä. Lisäksi lika ja roskat irtoavat Pural-pinnoitteesta erittäin hyvin ja se kestää kovankin käsittelyn puhdistaessa. Markkinoilta löytyy teräksen lisäksi alumiinisia ja muovisia sadevesijärjestelmiä. Niiden kestävyys teräkseen nähden on kuitenkin huonompi, koska molemmat, alumiini ja muovi, ovat heikkoja kestämään painon ja liikkeen aiheuttamaa rasitusta. 

Teräksestä valmistettu Sadex-sadevesijärjestelmä tarjoaa parhaan yhdistelmän kestävyyttä, asumismukavuutta ja huolettomuutta.​​

Etenkin alumiini elää lämmönvaihtelussa paljon ja murtuu helposti. Alumiininen järjestelmä on lisäksi äänekäs: alumiinisessa syöksyssä tippuvan veden ääni kantautuu rakennuksen sisälle häiritsevästi. Teräksestä valmistettu sadevesikouru on päinvastaisesti hiljainen paksun pinnoitteen ja painavamman rakenteen ansiosta. Puhdistamisen kannalta molemmat materiaalit, muovi ja alumiini, ovat haasteellisia. Muovi ja alumiinin ohut maalipinta imevät likaa ja aurinko polttaa lian tiukkaan kiinni vaikeuttaen puhdistamista merkittävästi. 

Kotimainen, Lapuan Piristeel Oy:n valmistama, teräksinen Sadex-sadevesijärjestelmä tarjoaa parhaan yhdistelmän kestävyyttä, asumismukavuutta ja huolettomuutta.