Pyöreät rännit

Kestävät ja kauniit kourut kaikkiin rakennuksiin

Sadevesijärjestelmät:

Pyöreät rännit

Tyylikkään ja ajattoman muotoilun ansiosta puolipyöreä kouru loistava valinta omakotitalon sadevesijärjestelmäksi. Teräksestä valmistettu vesikouru on lisäksi kestävä, toimiva ja helppohoitoinen. Puolipyöreässä kourussa on yksi selkeä ura, jota pitkin vesi kulkee, joten se johtaa tehokkaasti katolle kertyvän veden pois rakennuksen perusteista ja kulkuväyliltä, huutoen samalla roskat pois. Kuumasinkitystä teräksestä valmistettu kouru kestää hyvin aikaa ja vaihtelevia olosuhteita. Lisäksi se on paksun pinnoitteen ja painavamman rakenteen ansiosta erittäin hiljainen eikä tippuva veden ääni kantaudu taloon häiritsevästi. Lisättynä Sadex-äänenvaimentimella, nautit markkinoiden hiljaisimmasta sadevesijärjestelmästä. Sadevesijärjestelmät valmistaa kotimainen Lapuan Piristeel Oy.

Tekniset tiedot

Katolle sopivan kourun koon valintaan vaikuttaa rakennuksen vesikaton pinta-ala. Omakotitalon sadevesijärjestelmä koostuu pääsääntöisesti 150 mm kourusta ja 100 mm syöksystä. 

Puolipyöreää vesikourua on saatavilla kolmessa eri koossa:

  • P150 mm (6-tuumainen)
  • P130 mm (5-tuumainen, syvämalli)
  • P125 mm (5-tuumainen)

150 mm kouru palvelee kokonsa puolesta omakoti-, rivi- ja kerrostaloja sekä halleja. Se soveltuu huopakattoa lukuunottamatta kaikille kattomateriaaleille. Syvä mallinen 130 mm kouru soveltuu parhaiten omakoti- ja rivitaloihin, joissa on huopakatto. Siron ja matalan koonsa puolesta 125 mm ränni on oikea ratkaisu pieniin rakennuksiin, kuten autotalleihin ja piharakennuksiin.

Syöksyjä on saatavilla kolmea eri kokoa:

  • P100 mm (yleisin omakoti-, rivi- ja kerrostalojen alastulo)
  • P120 mm (tavallista suuremmille kattopinta-aloille, yhteensopiva puoliyöreän 150 mm kourun kanssa)
  • P150 mm (erittäin laajoille kattopinta-aloille, yhteensopiva puolipyöreän 150 mm kourun yhteydessä)

Materiaali

Sadevesijärjestelmät valmistetaan molemmin puolin Pural-pinnoitetusta, 0,6 mm erittäin kestävästä, kuumasinkitystä teräksestä. Pural-pinnoite on molemmin puolin yhtä vahvaa ja antaa parhaan mahdollisen suojan korroosiolle.

Väri

Sadevesijärjestelmien väri valitaan yleisesti rakennuksen julkisivun ja katon värien mukaan. Sadevesijärjestelmän väreillä voi myös leikitellä ja niillä voidaan korostaa talon julkisivua. 

Sadevesijärjestelmien vakiovärit ovat:

Pyöreää sadevesijärjestelmää saa lisähintaan myös erikoisväreillä.

Pyydä asennustarjous

Osta verkkokaupasta