Nuohoustason usein kysytyt kysymykset

 • Milloin nuohoustasoa tarvitaan?

  Jos savupiipussa olevat hormit eivät ole turvallisesti ja helposti nuohottavissa ja piipun pää nousee yli 1200 mm korkeuteen katon kulkutasosta, tulee savupiippu varustaa piipputikkaalla tai nuohoustasolla ja kaiteella.

 • Mitä tulee huomioida nuohoustasoa suunniteltaessa?

  Nuohoojat eivät saa mennä vaaralliseksi todetuille piipuille, jollei niissä ole nuohoustasoa. Jos nuohooja tippuu, kun tällaista tasoa ei katolla ole, on kiinteistön omistaja vastuussa. Paloviranomaiset saattavat muurata hormin umpeen, jollei vaaralliseksi todetulle piipulle varoitustenkaan jälkeen asenneta nuohoustasoa. Nuohoustaso kannattaa asentaa aina katon saneerauksen yhteydessä ja se olisi hyvä lisätä piirustuksiin jo suunnitteluvaiheessa.

  Nuohoustasopaketissamme kulku nuohoustasolle tapahtuu päädystä. Mikäli halutaan, että kulku tapahtuu pitkältä sivulta, tarvitaan yksi ylimääräinen pystytolppa ja päätystoppari. Käsijohteet katkaistaan nousun kohdalta ja nousun kummallekin puolelle asennetaan pystytolppa. Tikkaan kiinnike voidaan asentaa myös kattosillan pitkälle puolelle.

 • Kuinka piipun rakenne on huomioitu nuohoustason suunnittelussa?

  Nuohoustason kannatinjärjestelmä on suunniteltu siten, että piipun pellityksiin ei tarvitse tehdä reikiä. Piipun rakenne säilyy myös vaurioitumattomana. Nuohoustasontukisarjan kannatinjärjestelmän säätövara kranssilliseen piippuun on 300-600 mm ja suoran piipun 400-700 mm.