Sadevesijärjestelmien usein kysytyt kysymykset

 • Miten sadevesijärjestelmiä huolletaan?

  Kourut tulisi puhdistaa säännöllisesti – keväällä ja syksyllä – lehdistä ja muista roskista. Puhdistus voidaan tehdä maasta käsin kourun puhdistukseen tarkoitetuilla puhdistimilla tai katon kautta. Tarkista aina keväisin lisäksi kourujen kiinnitykset ja saumat talven jäljiltä. Talvella syöksyn alaosa tulee pitää vapaana lumesta, jotta syöksyputki ei jäädy ja halkea. Lue lisää sadevesijärjestelmän huollosta.

 • Mitä teen, kun vesi lentää kourun yli kovalla sateella?

  Kouru on todennäköisesti asennettu liian alas tai vesikatteen räystäsylitys on liian suuri. Sadevesijärjestelmä voi olla myös kooltaan alimitoitettu. Lähetä meille kuva kourustasi sähköpostitse osoitteeseen toimisto[a]sadex.fi, niin autamme sinua tapauskohtaisesti.

 • Rännit tulivat lumen mukana alas, miksi?

  Kouru on todennäkösesti asennettu liian ylös. Kouru tulisi asentaa aina 10 mm lumirajan alapuolelle, jolloin katolta valuva lumi ei pääse repimään kourua tai otsalautaa mukanaan. Suosittelemme lisäksi lumiesteen asentamista, mikäli sellaista ei vielä ole.

 • Miten estän syöksyjen lommoutumisen?

  Syöksytorvet voidaan varustaa niille suunnitelluilla panssariputkilla. Suosittelemme varustamaan kulkuteiden lähettyvillä olevat syöksytorvet potkunkestävällä panssariputkella 2 metrin korkeudelta.