• Tuote
 • Ohjeet
 • Usein kysyttyä
Poistumisluukku käyttövalmiina Jämäkällä tikkaalla laskeudut helposti! Hätäpoistumisluukku - nopea poistumistie

Paloluukku

Valitse koko

629,00 € 699,00 €

Määrä
kpl
Katso tästä ostoskorisi

Tuotetiedot

Tuotenumero KH1800

Tuotenumero KH1801

PALOLUUKKU PARVEKKEELLA ON NOPEA JA TURVALLINEN HÄTÄPOISTUMISTIE KAIKILLE ASUKKAILLE!

Parvekkeen lattiaan asennettu paloluukku eli pelastautumisluukku on todella nopea ja helppokäyttöinen hätäpoistumistie kaiken ikäisille asukkaille. Paloluukun avulla asukkaat voivat poistua omatoimisesti ja nopeasti ennen kuin palokunta saapuu paikalle. Yleisimmin hätäpoistumisluukkua käytetään kerrostalon evakointiin, mikäli pelastautuminen tikasautolla on vaikeaa. Pelastautuminen parvekkeelta alemmalle parvekkeelle tapahtuu tehokkaasti ja turvallisesti.

Suuri käyntiaukko, poikkeuksellisen tukeva teleskooppitikas ja helppokäyttöisyys ovat paloluukun ehdottomia etuja. Laukaistava tikas paloluukun sisällä on jämäkkä, joka helpotta sekä laskeutumista että mahdollista ylöspäin nousua. Tikasluukun turvallisuudessa on huomioitu myös lyhyt putoamismatka. Avatun tikkaan pituus on 1,9 metriä.

Asenna paloluukku parvekkeen lattialaattaan tai tarvitsemaasi kohteeseen. Hätätilanteessa avaa luukun kansi sinetillä varustetusta laukaisuvivusta. Työnnä alaluukun päällä oleva palovilla alas, nosta tikas kannakkeeltaan ja anna laskeutua alas. Tikas on käyttövalmis.

Paloluukku on saatavilla vaalean harmaana.

Lisätiedot

VTT on myöntänyt hätäpoistumisluukkulle tyyppihyväksynnän VTT-RTH-00016-16 ja VTT-RTH-00017-16.

Tutustua lisää paloluukkuumme nettisivuillamme.

Toimitus

Toimitusaika 14 työpäivää

Aina ilmainen jopa 30 päivän palautusoikeus.

Noutopiste

Pirkkala Vantaa

Sisältö

 • 1 kpl paloluukku

Sisältö

 • 1 kpl paloluukku

Mitat

 • Tikas avattuna 1900 x 450 mm
 • Aukon koko 620 × 620 mm

Kysy tarjous erikoiskokoisista parvekeluukuista!

Mitat

 • Tikas avattuna 1900 x 450 mm
 • Aukon koko 720 × 720 mm

Kysy tarjous erikoiskokoisista parvekeluukuista!

Materiaali

Yläkansi alumiinia
Luukku pulveripolttomaalattua sinkittyä terästä, RR21 vaalean harmaa

Valmistaja

Lapuan Piristeel Oy
Suomen suurin sadevesijärjestelmien, kattoturva- ja tikastuotteiden valmistaja.

Usein kysytyt kysymykset

 • Milloin paloluukkua käytetään?

  Pelastautumisluukku on turvallinen ja nopea, tyyppihyväksytty turvatuote parvekkeiden hätäpoistumiseen. Paloluukun avulla pelastautuminen onnistuu tikasautoa nopeammin, kun talon asukkaat voivat pelastautua omatoimisesti parvekkeelta alemmalle parvekkeelle. Paloluukku on myös ehdoton valita kerrostaloihin, joissa pelastautumista ei voida hoitaa tikasautolla. VTT on myöntänyt hätäpoistumisluukkulle tyyppihyväksynnät VTT-RTH-00016-16 ja VTT-RTH-00017-16.

 • Miten paloluukku toimii?

  Luukku asennetaan parvekkeen lattiaan tehtyyn aukkoon. Hätätilanteessa luukun kansi avataan. Sinetillä varustettua laukaisuvipua käännetään 90°, jolloin luukku aukeaa. Alaluukun päällä oleva palovilla työnnetään alas. Tämän jälkeen teleskooppitikas nostetaan kannakkeeltaan ja annetaan laskeutua alas. Näin tikas on käyttövalmis. Paloluukun aukaisu onnistuu ainoastaan omalta parvekkeelta.

 • Miten paloluukku mitoitetaan?

  Paloluukun käyntiaukon koko on oltava vähintään 600 x 600 mm. Parveke-elementtiin tehtävä varaus tulee olla minimissään 620 x 620 mm. Luukkuja saa myös isommalla koolla. Luukut asennetaan niin moneen kerrokseen, että alimmainen pudottautumiskorkeus jää alle 3,5 metrin.

  Luukut suositellaan asennettavaksi joka toiseen parvekkeeseen eri linjalle, jotta ei tule yhtä ylhäältä alas asti auki olevaa aukkolinjaa.

 • Mitä tulee huomioida asentaessa paloluukkua?

  Pelastautumisluukku asennetaan valmistajan ohjeiden mukaan viimeisissä vaiheissa ennen rakennuksen valmistumista. Luukulle varatut aukot tulee suojata levyllä rakennusajaksi, niin ettei niitä pääse kukaan vahingossa siirtämään ja estetään näin putoamisvahingot rakennusvaiheessa.

  Luukut sinetöidään asennuksen yhteydessä ja luukkujen sisään laitetaan laminoidut käyttöohjeet. Sinetöinnillä estetään turhat luukun aukaisut.