Maarit Heinonen Palveleva puhelin arkisin klo 7-16 0400 407 116
 • Tuote
 • Ohjeet
 • Usein kysyttyä
Rengassiivila

Roskasihti 300 mm galv

76,00 €
95,00 €

Määrä
kpl
Siirry kassalle

Haluatko asennustarjouksen?

Ota rennosti ja anna meidän auttaa. Verkkokauppatilauksen sijaan, tilaa koko paketti asennettuna myyjältäsi. Ammattilaisemme hoitavat asennuksen edullisesti.

Pyydä asennustarjous

Tuotetiedot

Tuotenumero SV939

Rengassiivilää käytetään lisäsihtinä kattokaivon päällä. Sopii kaikille kattokaivoille.

Toimitusaika

14 työpäivää

Aina ilmainen jopa 30 päivän palautusoikeus.

Noutopisteet

Pirkkala

Sisältö

 • 1 kpl roskasihti

Mitat

 • Halkaisija 300 mm
 • Korkeus 140 mm
 • Paino 2,9 kg

Materiaali

 • Galvanoitu teräs

Valmistaja

Peltitarvike

Usein kysytyt kysymykset

 • Mitä tarkoittaa hätäpoistumistie?

  Hätäpoistumistiellä tarkoitetaan reittiä, jota käytetään rakennuksesta poistumiseen tulipalon tai muun hädän sattuessa.

 • Milloin hätäpoistumistietä tarvitaan?

  Hätäpoistumistie tulee varustaa turvatikkailla tai poistumisputkilla, kun ikkunan tai parvekkeen putoamiskorkeus ylittää 3,5 metriä. Turvatikkaan ylin askelma tulee olla mahdollisimman lähellä poistumistasoa. Ikkunan viereen asennettaessa ylin askelma tulee 1400-1700 mm korkeuteen poistuttavan huoneen lattiasta. Alin askelma tulee olla 1800–3500 mm maasta. Hätäpoistumistie suunnitellaan aina rakennuksen ja käyttötarkoituksen mukaan. Tuotevalikoimastamme löytyvät oikean mittaiset varatiet kaikkiin rakennuksiin.

 • Milloin kiinteistöön tarvitaan palotikkaat?

  Hätäpoistumistie tulee varustaa palo- eli turvatikkailla tai poistumisputkilla, kun ikkunan tai parvekkeen putoamiskorkeus ylittää 3,5 metriä (Suomen rakentamismääräyskokoelma F2). Hätäpoistumistietä käytetään alaspäin laskeutumiseen, joten alin askelma tulee olla 1800-3000 mm maan pinnasta. Hätäpoistumistie suunnitellaan aina rakennuksen ja käyttötarkoituksen mukaan.

 • Mihin palotikas sijoitetaan?

  Palotikas voidaan asentaa heti ikkunan tai parvekkeen alapuolelle tai vaihtoehtoisesti ikkunan viereen, jolloin ikkunan alle asennetaan poistumisputket sivuttaissiirtymiseen. Hätäpoistumistie suunnitellaan aina rakennuksen ja käyttötarkoituksen mukaan.

 • Mitä tulee huomioida palotikkaan asennuksessa ja mitoituksessa?

  Perinteinen palo- eli turvatikas asennetaan heti ikkunan tai parvekkeen alapuolelle. Mikäli palotikas asennetaan ikkunan viereen, tulee sivuttaissiirtyminen tehdä käyttämällä poistumisputkia. Tikkaat mitoitetaan siten, että ylin askelma on mahdollisimman lähellä poistumistasoa ja alin askelma noin 1800–3500 mm maasta.

 • Milloin turvatikkaissa käytetään turvatikkaan kiinnityslevyä?

  Kiinnityslevyä käytetään peltielementtiseinään tai mikäli halutaan kiinnittää tikkaiden jalat rakennuksen runkoon tiiliverhouksen ja eristerappauksen taakse. Kiinnityslevyn avulla turvatikkaan jalat saadaan kiinnitettyä tukevasti.

 • Mikä on palotikkaan jalkojen etäisyys toisistaan?

  Palotikkaan seinäkiinnikkeiden suurin sallittu pystysuuntainen asennusväli on 3000 mm.

 • Mikä on Aukaistava poistumistikas?

  Aukaistava poistumistikas on laukaistavalla tikkaalla varustettu palotikas. Tikas on kotelomaisen rakenteensa ansiosta julkisivuissa lähes huomaamaton hätäpoistumistikas ja vaihtoehto perinteisille turvatikkaille. Aukaistava poistumistikas tarvitsee vain 125 mm leveän kiinnityspinnan, joten se voidaan asentaa myös haastavimpiin kohteisiin. Aukaistava poistumistikas aukeaa yläpäästä ja halutessa liitoskohdista sokalla, joten lapset ja muut asiattomat kiipeilijät eivät pääse tikkaille alhaaltapäin. 

 • Mitä tulee huomioida Aukaistavan poistumistikkaan mitoituksessa?

  Aukaisuosan korkeus tulee olla kerroksen lattiapinnasta 1500–1900 mm. Huom! Ylimmän askelman on jäätävä noin 300 mm kaiteen yläpuolelle

 • Mitä on otettava huomioon Aukaistavan poistumistikkaan kiinnityksessä?

  Poistumistikas kiinnitetään ylimmästä kiinnikkeestä oikeaan korkeuteen pystysuoraan tasaiselle seinäpinnalle. Puuseinällä vähintään yhden kiinnityksen tulee olla runkopuun kohdalla. Tikkaan yläpään kiinnittämisen jälkeen tulee tarkistaa tikkaan ja seinän väliin jäävä tila painamalla tikkaita kevyesti seinää vasten. Jos väli on yli 3 mm, tulee kiinnityskohtien (3) ja seinän väliin asentaa säätöleyjä tarpeen mukaan. Säätölevyjen avulla estetään tikkaiden taipuminen muita kiinnikkeitä asennettaessa. Taipunut poistumistikas ei sulkeudu kunnolla, jolloin sen käyttö estyy.

 • Mihin poistumisputkia käytetään?

  Poistumisputkia käytetään hätäpoistumistienä siirryttäessä ikkunasta sivuttain turva- tai seinätikkaalle. Poistumisputket voidaan asentaa myös allekkain, jolloin ne toimivat askelmina. 

 • Mitä tulee huomioida poistumisputkien mitoituksessa?

  Ikkunan viereen asennettaessa ylempi putki tulee 1400-1700 mm korkeuteen poistuttavan huoneen lattiasta. Alapuolelle asennettaessa poistumisputki tulee heti ikkunan alle. Poistumisputkien hyvä etäisyys toisistaan on noin 800-900 mm. Mikäli sivutangot asennetaan askelmiksi ikkunan alle, tankojen välin tulee olla 40 0mm.

 • Milloin poistumisputkissa käytetään turvatikkaan kiinnityslevyä?

  Kiinnityslevyä käytetään peltielementtiseinään tai mikäli halutaan kiinnittää tikkaiden jalat rakennuksen runkoon tiiliverhouksen ja eristerappauksen taakse. Kiinnityslevyn avulla poistumisputken saadaan kiinnitettyä tukevasti.

 • Miten Sadex Design -turvatikas eroaa perinteisestä turvatikkaasta?

  Sadex Design -turvatikas on moderni hätäpoistumistieratkaisu. Sadex Design -turvatikkaan pelkistetyn ajaton muotokieli istuu vaativaankin julkisivuun ja mahdollistaa useita eri variaatioita hätäpoistumistien rakentamiseen. 

 • Milloin turvakahvaa käytetään?

  Turvakahva tuo lisätukea siirryttäessä ikkunasta hätäpoistumistielle. Turvakahvaa käytetään ikkunoiden vieressä, jolloin siirtyminen hätäpoistumistielle on turvallista ja vakaata. Turvakahvaa kytetään myös ovien ja erilaisten luukkujen kahvana sekä kerrostaloissa, kun katolle joudutaan kulkemaan kuiluja pitkin.

 • Milloin paloluukkua käytetään?

  Pelastautumisluukku on turvallinen ja nopea, tyyppihyväksytty turvatuote parvekkeiden hätäpoistumiseen. Paloluukun avulla pelastautuminen onnistuu tikasautoa nopeammin, kun talon asukkaat voivat pelastautua omatoimisesti parvekkeelta alemmalle parvekkeelle. Paloluukku on myös ehdoton valita kerrostaloihin, joissa pelastautumista ei voida hoitaa tikasautolla. VTT on myöntänyt hätäpoistumisluukkulle tyyppihyväksynnät VTT-RTH-00016-16 ja VTT-RTH-00017-16.

 • Miten paloluukku toimii?

  Luukku asennetaan parvekkeen lattiaan tehtyyn aukkoon. Hätätilanteessa luukun kansi avataan. Sinetillä varustettua laukaisuvipua käännetään 90°, jolloin luukku aukeaa. Alaluukun päällä oleva palovilla työnnetään alas. Tämän jälkeen teleskooppitikas nostetaan kannakkeeltaan ja annetaan laskeutua alas. Näin tikas on käyttövalmis. Paloluukun aukaisu onnistuu ainoastaan omalta parvekkeelta.

 • Miten paloluukku mitoitetaan?

  Paloluukun käyntiaukon koko on oltava vähintään 600 x 600 mm (Ympäristöministeriön asetus rakennuksen käyttöturvallisuudesta). Parveke-elementtiin tehtävä varaus tulee olla minimissään 620 x 620 mm. Luukkuja saa myös isommalla koolla. Luukut asennetaan niin moneen kerrokseen, että alimmainen pudottautumiskorkeus jää alle 3,5 metrin. Luukut suositellaan asennettavaksi joka toiseen parvekkeeseen eri linjalle, jotta ei tule yhtä ylhäältä alas asti auki olevaa aukkolinjaa.

 • Mitä tulee huomioida asentaessa paloluukkua?

  Pelastautumisluukku asennetaan valmistajan ohjeiden mukaan viimeisissä vaiheissa ennen rakennuksen valmistumista. Luukulle varatut aukot tulee suojata levyllä rakennusajaksi, niin ettei niitä pääse kukaan vahingossa siirtämään ja estetään näin putoamisvahingot rakennusvaiheessa. Luukut sinetöidään asennuksen yhteydessä ja luukkujen sisään laitetaan laminoidut käyttöohjeet. Sinetöinnillä estetään turhat luukun aukaisut.