• Tuote
 • Ohjeet
 • Usein kysyttyä
2-putkinen lumieste tiilikatolle Kiinnike tiilikatolle Lumieste asennettuna tiilikatolle

Lumiestepaketti tiilikatolle 3 m, aaltotiili

64,10 €

Asennusvalmis paketti - saat kaikki tarvitsemasi osat! Putket, kiinnikkeet ja ruuvit!


Määrä
kpl

Katso tästä ostoskorisi

Tuotetiedot

Tuotenumero KL1412

2-putkinen lumieste on ulkonäöllisesti siro ja kevyt. Se estää tehokkaasti lumen ja jään putoamisen katolta ja säilyttää rakennuksesi ilmeen kevyenä.

Kaksoisaaltoprofiilisen tiilikaton kattokiinnikkeet kiinnittävät lumiesteesi tiukasti paikoilleen. Kattokiinnikkeet kiinnitetään ruoteen yläpuoleelle asennettuun apupuuhun. Saat jatkettua/liitettyä lumiesteet toisiinsa helposti ja siististi putkessa olevan supistuksen avulla.

Lumiestepaketin mukana saat kaikki tarvitsemasi osat asennukseen! Lumiesteputket (2), kiinnikkeet (4) ja tarvitsemasi kiinnitystarvikkeet.

Lisätiedot

Lumiesteellä estät lumen ja jään putoamisen katolta. Samalla suojaat katollasi olevia rakenteita. Säästyt turhilta henkilövahingoilta ja sadevesikourusi ja lapetikkaasi pysyvät paikoillaan.

Tutustu lisää lumiesteisiimme nettisivuillamme.

Kun katon kaltevuus ylittää 1:8, sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdat sekä talvella käytettävät leikki- ja oleskelualueet tulee suojata rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Määräys koskee myös rakennusta ympäröivää katualuetta ja muuta yleistä aluetta. (Suomen Rakentamismääräyskokoelma F2 )

Toimitus

Toimitusaika vain 1-7 työpäivää.

Aina ilmainen jopa 30 päivän palautusoikeus.

Noutopiste

Pirkkala Vantaa

Sisältö

 • 2 kpl lumiesteputki 3m
 • 4 kpl kiinnike
 • 8 kpl LVI-ruuvi 7 x 50 mm ruspert-pinnoite
 • 4 kpl poraruuvi 6,3 x 25 mm sinkitty
 • 1 kpl asennus- ja huolto-ohje

Mitat

 • Lumiesteputken pituus 3000 mm
 • Lumiesteputken halkaisija 32 mm

Materiaali

 • Lumiesteputki 1,25 mm kuumasinkitty teräs
 • Lumiestekiinnike 2,5 mm kuumasinkitty teräs
 • Pinnoite pulveripolttomaali

Kuumasinkitty teräs ja pulveripolttomaalaus antavat erinomaisen korroosiosuojan.

Valmistaja

Lapuan Piristeel Oy
Suomen suurin sadevesijärjestelmien, kattoturva- ja tikastuotteiden valmistaja.

Usein kysytyt kysymykset

 • Milloin tarvitsen lumiesteen?

  Lumiesteitä tulee käyttää katolla, kun sen jyrkkyys on 1:8 tai jyrkempi (8 m matkalla katto nousee 1 m tai enemmän). Rakennusvalvonta vaatii lumiesteet rakennukseen muuttotarkastukseen mennessä. Määräysten mukaan sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdat sekä talvella käytettävät leikki- ja oleskelualueet tulee suojata rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Määräys koskee myös rakennusta ympäröivää katualuetta ja muuta yleistä aluetta. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita, esimerkiksi piiput, hormit, lapetikkaat, aurinkopaneelit yms. 

 • Mitä tulee huomioida lumiesteiden suunnittelussa?

  Lumiesteet asennetaan tarvittaessa kulkuväylien, lasten leikkipaikkojen ja parkkipaikkojen kohdalle tai rakennuksen sijaitessa rajalla, rajan välittömässä läheisyydessä (esim. omakotitalo/autotalli 0–2 m rajasta), kadun varrella jne., ja aina kun putoava lumi aiheuttaa vaaraa alla oleville ihmisille tai omaisuudelle. Jos lumen liukuminen on katemateriaalin ja kaltevuuden vuoksi mahdollista, asuinrakennuksissa ja niihin kuuluvissa talousrakennuksissa lumiesteet asennetaan kaikille lappeille koko matkalle. Lumiesteemme täyttävät RT-kortin 85-10708 asettamat vaatimukset.

 • Minkä pituinen lumieste on kannattaa asentaa?

  Suosittelemme asentamaan lumiesteen aina koko räystään mitalle, koska koko katon lumimassa tulee rasittamaan räystäällä olevaa estettä. Ovien kohdalle, tai vain osalle kattoa asennettavaan lumiesteen kiinnitykseen ja mitoitukseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Esimerkiksi asennettaessa kolmen metrin lumiestettä oven kohdalle, tulee kiinnikkeitä asentaa vähintään 4 kpl. Tällöin putkien tai profiilin pää tulee 100 mm etäisyydelle laitimmaisesta kiinnikkeestä.

 • Milloin lumieste asennetaan kahteen riviin?

  Omakotitaloissa riittää pääsääntöisesti yksi lumiesterivi. Mikäli räystäältä harjalle mitta on 10 m, tarkista lumikuormataulukosta kiinniketiheys ja mahdollinen kahteen riviin asentaminen. Lumiesteen mitoituksessa on huomioitava katemateriaali, katon kaltevuus, lappeen pituus, kattorakenteet ja lumiesteen kiinnitystiheys. Lumiesteen kiinniketiheydellä voidaan vaikuttaa lumikuorman kestävyyteen.

 • Miten katon materiaali vaikuttaa lumiesteen kiinnitykseen?

  Lumiesteen kattokiinnike valitaan kattomateriaalin mukaan. Saumakatolla lumiestekiinnikkeet puristetaan vastaraudan avulla yleensä joka toiseen pystysaumaan. Pelti- ja huopakatoilla lumiestekiinnikkeet kiinnitetään LVI-ruuveilla kattotuoleihin ja tiilikatolla apupuuhun. Läpimenoreiät tiivistetään lumiestekiinnikkeen pohjaan tulevilla EPDM-kumitiivistenapeilla. Huopakatolle, pinta- ja alushuovan väliin asennetulla huopakatonalusraudalla, saadaan paras mahdollinen vedenpitävyys.

 • Miten varmistan vesitiiviyden asentaessa lumiestettä huopakatolle?

  Huopakaton alusrauta on varma ja paras tapa pitää huopakatto vesitiiviinä. Huopakaton alusrauta asennetaan huopakaton tekovaiheessa alus- ja pintahuovan väliin ja lumiestekiinnike asennetaan alusraudassa olevien ruuvien avulla. Tarkemmat ohjeet ks. huopakaton alusraudan asennusohje.

 • Miten 2-putkinen lumieste asennetaan?

  2-putkinen lumieste koostuu lumiestekiinnikkeistä, joiden läpi laitetaan kaksi kolmen metrin lumiesteputkea. 2-putkinen lumieste tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin.

 • Millä lumiesteputki katkaistaan?

  Lumiesteen katkaisuun käytetään rautasahaa tai sirkkeliä (pyörösaha). Älä käytä rälläkkää (kulmahiomakone) pinnoitteen palamisen ja ruostumisen vuoksi. 

 • Voiko lumiestettä jatkaa käyttämällä lumiesteputkea, jossa ei ole supistusta?

  Tarvittaessa lumiestettä voidaan jatkaa putkella, jossa ei ole supistusta. Tällöin lumiesteputki lukitaan poraamalla poraruuvi putken läpi lumieste kiinnikkeen viereen.

 • Mitä eroa on 2-putkisella lumiesteellä ja lumiaidalla?

  2-putkinen lumieste on ulkonäöllisesti siro sekä huomaamattomampi ja edullisempi kuin lumiaita. Tämän vuoksi 2-putkinen lumieste on suosituin lumiesteemme. Lumiaita on massiivisempi, mutta estää paremmin lumen ja jään putoamisen. Lumiaitaa käytetään yleisimmin suurilla katoilla ja isommissa rakennuksissa, kuten kerrostaloissa. Lumiesteisiin -ja aitoihin on saatavilla lisäesteet ohuiden jääluiskien putoamisen estämiseksi. Lisäesteet ovat saatavilla kaikille kattotyypeille.

 • Miten lumiaita asennetaan?

  Lumiaita koostuu kolmen metrin lumiaita-ritilästä eli profiilista, joka kiinnitetään lumiestekiinnikkeen ja lumiaidan kiinnityslevyn avulla kattoon. Lumieste asennetaan mahdollisimman lähelle räystästä. Tiilikatolle asennettaessa käytetään omaa lumiaitakiinnikettä. Lumiaita voidaan tarpeen vaatiessa asentaa myös lumiestekiinnikkeiden räystään puolelle (ei kuitenkaan tiilikatoilla kiinnikkeen mallista johtuen), jolloin se saadaan mahdollisimman lähelle räystästä.

 • Milloin lumiesteessä käytetään lisäprofiilia tai uraestettä?

  Lumiesteen lisäprofiilia tai uraestettä käytetään, kun halutaan estää vähäisenkin lumen ja jään putoaminen lumiesteen alta. Lisäprofiilit ja uraesteet valmistetaan tapauskohtaisesti mittojen ja katemateriaalin mukaan. 

  Uraestettä käytetään seuraavilla kattotyypeillä:

  • Tiilikatto
  • Tiilikuviopeltikatto
  • Kantava profiilipeltikatto

  Lisäprofiilia käytetään seuraavilla kattotyypeillä:

  • Konesaumakatot
  • Lukkosaumakatot
  • Jyrkät huopakatot
 • Miten lisäprofiili asennetaan lumiesteeseen?

  2-putkisen lisäprofiili asennetaan lumiesteen päälle kannakkeiden väliin estämään jääluiskien putoaminen. Lisäprofiili kiinnitetään lumiesteputkiin kiinni.  

  Lumiaidan lisäprofiili kiinnitetään esteen alareunaan. Lisäprofiililla jatketaan lumiesteen ritilä ulottumaan lähelle katon pintaa, millä ehkäistään jääluiskien putoaminen.

 • Miten uraeste asennetaan lumiesteeseen?

  Uraesteet asennetaan 2-putkiseen lumiesteeseen kattoprofiilin jokaisen uran kohdalle. Uraeste kiinnitetään 2-putkilumiesteen putkiin kiinni. Uraestettä tilattaessa tulee ilmoittaa kattotyyppi, jotta este saadaan varmasti yltämään lähelle katon pintaa. Asennusurakoissa uraesteen mitoituksen huolehtii Sadex. Uraestettä ei ole saatavilla lumiaitaan.