Rännit ja vesikourut kaikkiin
rakennuksiin avaimet käteen -palveluna

Saat oikein mitoitetut, huolella asennetut ja pitkällä takuulla varustetut rännit Sadexilta.
Kannamme vastuumme projektin alusta loppuun - me teemme kuin itselle tehtäisiin

Tilaa rännit Sadexilta - näin helppoa se on!

Tapaaminen

Nopea reagointi

Ota meihin yhteyttä lomakkeella ja tilaa  ilmainen asennuskartoitus.   Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään. Voit tilata rännikartoituksen ja -asennuksen mihin aikaan vuodesta vain.

Suunnittelu

Huolellinen kartoitus

Teemme ilmaisen kartoituskäynnin kohteeseesi sovittuna ajankohtana.

Aikataulutus

Selkeä tarjous

Saat meiltä todenmukaisen arvion rännien uusimistarpeesta, rännikourujen hinnasta ja toteutusvaihtoehdoista. 

Asennus

Joustava aikataulutus

Etenemme asennukseen. Asiantuntijamme hoitaa rännikourujen asennuksen sinulle sopivana ajankohtana. 

Kauppa

Kattava takuu

Voit nauttia huolettomista ränneistä seuraavat vuosikymmenet! Saat tuotteillemme jopa 5 vuoden asennustakuun ja 15-50 vuoden tuotetakuun.

Älä suotta nouse tikkaille mittailemaan! 
Tilaa ilmainen kartoituskäynti alueesi edustajalta.

Me kartoitamme kiinteistösi tarpeet ja saat nopeasti selkeän arvion remontin tarpeellisuudesta, parhaista toteutusvaihtoehdoista ja kustannuksista.

 Ammattilaisemme ottaa sinuun yhteyttä yhden arkipäivän kuluessa

 Kartoitamme kohteesi tarpeet veloituksetta

 Saat tarjouksen nopeasti

Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.

Sadexin rännit – kaikki mitä sadevetesi tarvitsee

Rännit ovat talosi tärkeimpiä hankintoja, sillä ne varmistavat vesikattosi turvallisuutta ja asumisen huolettomuutta. Kun vesikourut on mitoitettu ja asennettu oikein, vesi ohjautuu syöksytorvesta oikeaoppisesti viemäriin myös rankkasateella. Sen sijaan liian pienistä rännikouruista sadevesi tulvii helposti ylitse, jolloin sadevesi pääsee kastelemaan talon perustuksia.

Tilaa Sadexin rännit – kaikki mitä sadevetesi tarvitsee

Sadexilta löydät Suomen suurimman ränni- ja vesikouruvalikoiman. Toteutamme rännejä kaikkiin kiinteistöihin, olipa kyseessä esimerkiksi omakotitalo, kesämökki, taloyhtiö tai teollisuusrakennus.

Valikoimastamme löydät kaiken, mitä sadevesien poistoon tarvitset.

 Rännikourut

 Alastulo- ja syöksysarjat

 Rännikaivot

Palveluumme kuuluu rännien suunnittelu, oikea mitoitus ja asennus sinulle sopivana ajankohtana. Asennamme rännit määrämittaisena ja viiden vuoden asennustakuulla. Olemme Suomen ainoa rännitoimittaja, joka toimittaa yksimittaisia vesikouruja suurissakin kohteissa RT-kortin vaatimusten mukaisesti.  

Pyydä asennustarjous

Vesikourut asennettuna kiinteistöösi määräysten mukaisena pakettina

Kun haluat päästä sadevesijärjestelmän hankkimisessa helpolla, hanki vesikourut asennettuna valmiina pakettina. Tämän helpommalla et voi rakennustasi suojata, sillä hoidamme vesikourut asennettuna ammattilaisen toimesta kiinteistöösi yhdellä yhteydenotolla.

Kun tilaat rännit ja vesikourut asennettuna, sinun ei tarvitse perehtyä monimutkaisiin asennusohjeisiin tai tehdä vaativaa työtä itse. Noudatamme vaadittuja määräyksiä, suosituksia ja työturvallisuusohjeita. Asentajamme ovat koulutettuja alan ammattilaisia, ja saat aina asennustyöstä raportin, olitpa asennuksen aikana paikalla tai et. Saat myös viiden vuoden takuun asennukselle. Lue lisää takuustamme.

Voit siis olla varma, että saat pitkäikäisen järjestelmän, joka on mitoitettu ja asennettu oikein.

Autamme mielellämme myös rännien värin valinnassa, sillä sadevesijärjestelmällä voi olla yllättävän suuri vaikutus kiinteistön ulkonäköön!

Asennustyön ohella saat myös testatusti kestävät ja kotimaiset laatutuotteet. Sadevesijärjestelmämme osat on suunniteltu ja valmistettu Suomessa Pural-pinnoitetusta, kuumasinkitystä teräksestä, jolla on erinomainen korroosionkestävyys.

Materiaalivalinta takaa säänkestävyyden pohjoisiin sääoloihin, ja pystymmekin antamaan sadevesijärjestelmillemme jopa 50 vuoden teknisen takuun. Lue, miksi teräs on paras rännimateriaali.


Tilaa Sadexin rännit – kaikki mitä sadevetesi tarvitsee

Sadex Lasku ja Sadex Jousto – joustoa maksuun

Saat aina vähintään 30 pv kulutonta ja korotonta maksuaikaa ja halutessasi maksat juuri sinulle sopivaan tahtiin.

Ota etu käyttöösi ja hae maksuvapaata

Rännit räätälöitynä – vesikourujen mitoitus, värit ja ominaisuudet sinulle sopivaksi

Rännit ovat sekä tärkeä osa talotekniikkaasi että talosi näyttävä ja arvokas elementti. Koska tuotteemme on tehty vuosikymmeniä kestäväksi hankinnaksi, räätälöimme sinulle kattosi kokoon, rakennustyyliin ja ulkonäköön parhaiten sopivat ränni- ja vesikourut.

On äärimmäisen tärkeää, että rännit mitoitetaan ja asennetaan oikein – tämä on meillä Sadexilla kunnia-asia. Meillä suunnittelusta huolehtii sadevesijärjestelmien asiantuntija, joka huomioi esimerkiksi sopivat paikat ulostuloille, kouruille sekä rännikaivoille. Liian pienet tai väärin asennetut vesikourut voivat vuotaa tai tulvia, joten oikeaoppinen suunnittelu ja asennus takaa pitkäikäiset ja toimivat rännikourut.

Koska pihoja ja rakennuksia on erilaisia, otamme huomioon myös rännien sopivuuden kiinteistöösi parhaalla tavalla.

 Saat meiltä rännejä kaikissa vakioväreissä, ja lisäpalveluna voimme toteuttaa myös erikoistoiveesi väreistä.

 Voimme haaroittaa vesikourut esimerkiksi keräämään puutarhavettä toisen ulostulon avulla, jolloin saat sadevedet hyötykäyttöön!

 Voit valita toiminnalliset ja hyvin suositut pyöreät rännit tai talosi rakennustyyliin sopivat kantikkaat vesikourut.

 Materiaali on pinnoitettua kuumasinkittyä terästä, joka antaa erittäin kestävän suojan vesikourujen korroosiota ja likaa vastaan.

 Voit puhdistaa Sadexin rännit helposti maasta käsin, sillä kaikissa vesikouruissamme on ulkopuoliset kannakkeet.

Rännit räätälöitynä – vesikourujen mitoitus, värit ja ominaisuudet sinulle sopivaksi

Oikein mitoitetun ja huolella asennetun sadevesijärjestelmän avulla voit nauttia sadepäivistä huoletta. Toimiva ja vuotamaton sadevesijärjestelmä ohjaa vedet tehokkaasti sinne minne pitääkin ja takaa, että kotisi tai kiinteistösi perusteet ovat suojassa sadevesiltä.

Pyydä asennustarjous

Älä suotta nouse tikkaille mittailemaan! Me kartoitamme kiinteistösi tarpeet ja saat nopeasti selkeän arvion remontin tarpeellisuudesta, parhaista toteutusvaihtoehdoista ja kustannuksista.

Tuotteemme saatavilla myös tarvikkeena verkkokaupastamme

Vain Sadexilta: patentoitu Silence-äänenvaimennin  hiljentää vesikourut

Sateen ääntä on rauhoittavaa kuunnella, paitsi silloin, kun sade rummuttaa rännikouruja pitkin kovalla metelillä. Ongelma nousee etenkin öisin ja kevättalvella, kun hitaasti sulava vesi ropisee tipoittain kouruissa. Saat meiltä markkinoiden ainoat patentoidut hiljaiset rännit, jotka vaimentavat sadeveden tippumisesta syöksytorveen aiheutuvaa ääntä. Näin ollen voit nukkua yösi paremmin sateesta huolimatta!

Silence-äänenvaimennetut rännit 

 Markkinoiden hiljaisin - patentoitu ja testattu ratkaisu

 Vähentää huomattavasti sateen ääntä vesikouruissa

 Huomaamaton – ei muuta rännin ulkonäköä

Sadexin toimintatapa – teemme rännit kuten itsellemme ja kannamme vastuun

Me Sadexilla kannamme vastuumme Suomen suurimpana rännien ja sadevesijärjestelmien toimittajana.
Meillä asiakaspalvelu tarkoittaa laadukasta työnjälkeä, helppoa yhteydenpitoa ja rehellistä asennetta. Lue lisää aiheesta miksi valita Sadex.

Markkinoiden laajin tuotevalikoima, johon valitsemme vain parasta

Rehellinen palvelu
– tarjoamme vain niitä tuotteita, joita talosi tarvitsee 

Ammattitaitoinen henkilökunta, joka kouluttautuu säännöllisesti 

Huolellinen toteutus: rännien suunnittelu, mitoitus ja asennus hoidetaan ammattitaidolla 

Noudatamme vaadittavia RT-ohjeistuksia ja turvallisuusmääräyksiä  

Sadevesijärjestelmien usein kysytyt kysymykset

Milloin rännit tulee uusia?

Rännien merkitys korostuu erityisesti silloin, kun ne eivät toimi kunnolla. Vanhat tai huonokuntoiset rännit voivat johtaa vakaviin kosteusvaurioihin, mikäli ne jätetään huomioimatta. Siksi onkin tärkeää tarkkailla rännien kuntoa ja korjata mahdolliset viat ajoissa.

Tässä neljä merkkiä milloin viimeistään rännien kuntoon tulisi kiinnittää huomiota:

Jos huomaat sadeveden lentävän katon reunalta suoraan talon seinälle ja maahan, eikä kouruun ohjautuen, on aika tarttua toimeen. Tällainen ongelma viittaa yleensä siihen, että kourut ovat liian alhaalla tai ne ovat painuneet lumikuorman alla. Jos rännit ovat vain vääntyneet, niiden asennon korjaaminen voi olla riittävä ratkaisu ongelmaan.

Jos räystäskourut vuotavat tai ovat halkeilleet, on tärkeää tarttua asiaan välittömästi. Vaikka pieni vesivuoto saattaa vaikuttaa huomaamattomalta, syksyllä ja keväällä maahan jäätyvä vesi voi muuttua liukkaaksi ja aiheuttaa vaaratilanteita pihalla liikkujille. Lisäksi halkeamat syöksytorvissa voivat johtaa sadeveden suoraan talosi seinärakenteisiin, mikä voi paisuttaa ongelman kosteusvaurioiksi.

Säännöllinen huolto ja puhdistus ovat avainasemassa ränniesi pitkäikäisyyden turvaamisessa. Keväällä ja syksyllä on tärkeää poistaa puista pudonneet roskat ränneistä, jotta vesi pääsee virtaamaan esteettä viemäriin. Mutta jos rännisi ovat hankalasti puhdistettavissa, on helppo lykätä huoltoa. Tämä koskee erityisesti kantikkaita sadevesikouruja tai sisäpuolisia kourun kiinnikkeitä, joita puhdistaminen voi olla erityisen vaivalloista.

Rännien käyttöikä voi vaihdella yleensä 20-50 vuoden välillä, ja sadevesijärjestelmän kestävyyteen vaikuttavat monet tekijät, kuten rännien asennus, materiaalit, ilmasto-olosuhteet ja kulumisesta aiheutuvat rasitukset. Siksi on tärkeää huolehtia sadevesijärjestelmän säännöllisestä tarkistuksesta ja tarvittaessa korjauksista, jotta voit varmistaa sen pitkän käyttöiän.

Lue blogikirjoituksemme aiheesta

Kuinka valita oikeat rännit ja vesikourut?

Sadevesijärjestelmällä on ratkaiseva merkitys sille, miten hyvin kiinteistösi kestää syksyn sateita ja keväällä sulavaa vettä. On hyvä perehtyä tarkasti siihen, millainen rännien ja syöksyputkien kokonaisuus on juuri sinun talollesi sopiva.

Tärkeimmät asiat oikeiden tuotteiden valinnassa ovat:

Sadevesijärjestelmän tehokkuus perustuu sen oikeaan mitoitukseen. Yleinen virhe on hankkia liian pienikokoisia kouruja ja rännejä. Liian pienet sadevesikourut aiheuttavat ennen kaikkea ongelmia veden tulviessa yli kourun reunojen. Ajan mittaan tämä johtaa rakenteiden kastumiseen ja pihan liukkaisiin olosuhteisiin.

Sadevesijärjestelmän toimivuuden kannalta kourujen muodon valinta ei ole pelkästään esteettinen seikka, vaan se vaikuttaa merkittävästi järjestelmän tehokkuuteen. Tarjolla on kantikkaita ja puolipyöreitä kouruja, mutta suosittelemme aina valitsemaan pyöreän muodon paremman toimivuuden vuoksi. Suosittelemme puolipyöreitä kouruja, sillä ne ovat helpommin huollettavia ja niiden veden ohjaus on tehokkaampaa verrattuna kantikkaisiin.

Kun haluat sadevesijärjestelmän, joka kestää pitkään ja on kestävä kaikissa sääolosuhteissa, suosittelemme valitsemaan teräksestä valmistetut rännit. Teräsrännit ovat huomattavasti vahvempia ja kestävämpiä kuin alumiini- ja muovirännit, ja ne kestävät painoa, lämpötilan vaihteluita ja sään rasitusta paremmin. Teräsrännit ovat myös hiljaisia, sillä niiden paksu pinnoite ja vankka rakenne vaimentavat sateen ääntä. Alumiiniset putket sen sijaan voivat aiheuttaa kovaa ääntä, kun sadevesi putoaa syöksytorvesta.

Lue lisää hiljaisista ränneistä

Kourujen kiinnitys ulkopuolisilla kannakkeilla on suositeltu vaihtoehto, sillä se mahdollistaa kourujen helpon puhdistamisen, kun kourujen yläpuolella on riittävästi tilaa. Ulkopuolisilla kourunkannakkeilla on myös se etu, että niitä voidaan taivuttaa eri kaltevuuksiin, jolloin kourun asento voidaan säätää tarkasti ja veden ohjautuminen on varmempaa.

Helppo sääntö rännien värin valintaan on se, että ne kannattaa valita katon värin mukaan. Löydät meidän valikoimastamme kaikki tuotteet vakioväreissä.

Tutustu lisää täältä

Lue blogikirjoituksemme aiheesta

Saat rännit ja vesikourut ympäri Suomea Sadexilta!