Lumiesteet

Tyylikäs, kestävä ja kotimainen lumieste tuo turvaa talveen

Lumiesteet asennettuna hirsitaloon
Punainen siro lumieste
Lumiesteet asennettuna taloyhtiöön

Lumiesteet

Suomessa valmistettu, kestävä ja pitkäikäinen lumiesteemme estää tehokkaasti lumen putoamisen katolta ja se soveltuu kaikille katetyypeille. Jokaiselle katemateriaalille on omat kiinnikkeensä, joten lumieste pysyy varmasti ja tukevasti paikoillaan katolla kuin katolla, isoistakin lumimassoista huolimatta. 

Lumiesteemme mahdollistaa turvallisen liikkumisen rakennusten läheisyydessä suojaten vaaratilanteilta, joita katolta putoava lumi ja jää saattavat aiheuttaa ihmisille ja omaisuudelle. Lumieste suojaa lisäksi katolla sijaitsevia rakenteita, kuten esimerkiksi sadevesikouruja ja lapetikkaita. 

Lumiesteisiimme on saatavilla lisävarusteina uraeste sekä lisäprofiili saumakatoille, jotka estävät vähäisenkin lumen ja jään putoamisen. Lisävarusteet ovat suosittuja ja kysyttyjä erityisesti taloyhtiössä. Lumiesteet valmistaa Piristeel Oy.

Materiaali

Lumiesteiden osat valmistetaan kuumasinkitystä teräksestä. Esteet maalataan pulveripolttomaalilla. Kuumasinkitty teräs sekä pulveripolttomaalaus antavat lumiesteelle erinomaisen korroosiosuojan.

Väri

Sadexin poikkeuksellisen laaja vakiovärivalikoima takaa talosi julkisivuun istuvat lumiesteet, ilman lisämaksua. Lumiesteiden vakiovärimme ovat:

Lumiesteiden väri valitaan yleensä katon värin mukaan. Lumiesteiden kaltaisia turvavarusteita suunniteltaessa ja asennettaessa lähtökohdaksi otetaan rakennuksen ja sen kattomaiseman arkkitehtoniset ominaisuudet ja erityispiirteet, joita varusteet eivät saa rikkoa.

Lumiesteitä saa lisähintaan myös erikoisväreillä.

Tekniset tiedot

  • Lumiesteputken halkaisija 32 mm
  • Lumieste putken pituus 3000 mm
  • Lumiestekiinnikkeiden materiaali 2,5 mm sinkitty rakenneteräs

Lumiesteen oikea mitoitus

Lumiesteiden oikeanlainen mitoitus on äärimmäisen tärkeää sekä katon että ihmisten turvaamiseksi. Vain kulkureitin yläpuolelle asennettu liian lyhyt lumieste joutuu kannattelemaan koko lappeelle kertyvän lumimassan painoa, jolloin laadukaskin lumieste voi irrota ja aiheuttaa vahinkoa.

Sadex Lumiesteen oikea mitoitus

Pyydä asennustarjous

Osta verkkokaupasta

Lumiesteet ympäri Suomen!