Pisko-paloluukku tarjoaa tien turvaan

Turvallisin ratkaisu kerrostalon hätäpoistumistieksi

/images/hatapoistumistiet/Paloluukku-kerrostalon-pelastautuminen.jpg
Paloluukku ei rajoita parvekkeen käytettävyyttä
Parvekeluukku on turvallisin ratkaisu kerrostalon hätäpoistumistieksi

Paloluukku

Pisko-paloluukku on turvallinen ja nopea, tyyppihyväksytty turvatuote parvekkeiden hätäpoistumiseen. Se mahdollistaa turvallisen ja nopean hätäpoistumisen kaikille talon asukkaille. Paloluukun avulla pelastautuminen onnistuu tikasautoa nopeammin, kun talon asukkaat voivat pelastautua omatoimisesti parvekkeelta alemmalle parvekkeelle.

Pisko-paloluukun erottaa muista markkinoilla olevista pelastautumisluukuista jämäkkä patentoitu teleskooppinen tikas, joka on vakaa kiivetä alas. Paloluukun avaaminen tapahtuu helppokäyttöisellä, sinetöidyllä avauskahvalla luukun alta. Tikas pakkautuu pieneen tilaan luukun sisälle, ja avautuu kätevästi alaspäin tosi paikan tullen. Kaiken lisäksi Pisko-paloluukku on täysin huoltovapaa ja kestää normaaleissa olosuhteissa koko parvekkeen käyttöiän. Laadukkaista materiaaleista johtuen luukun korroosiokestävyys on erinomainen riippumatta siitä, onko parveke lasitettu vai ei.

Ensisijaisesti ammattirakentajien käyttöön kerrostaloparvekkeille tarkoitettu paloluukku varmistaa turvallisen poistumisen huoneiston asukkaalle ja on muuten huomaamaton parvekkeella. Se suojaa ja turvaa ilman, että parvekkeen käyttömukavuus kärsii tai että hätäuloskäynti olisi jatkuvasti näkyvillä. Paloluukku on helppo asentaa ja luukun väliin asetettava palovilla takaa luukulle määritellyn paloneristävyyden.

Luukku on varustettu suurella ja helppokäyttöisellä käyntiaukolla, jonka aukaisu onnistuu ainoastaan omalta parvekkeelta. Asukkaan ei siis tarvitse olla huolissaan parvekkeensa turvallisuudesta. Pisko-paloluukku sinetöidään asentamisen yhteydessä, mikä ehkäisee luukun väärinkäytöt.

Patentoidun tikkaan lisäksi Pisko-paloluukun erottaa muista paloluukuista käytettävyys. Luukun kansi nousee parvekkeen pinnasta ainoastaan 10 mm ja mahdollistaa myös kevyiden kalusteiden sijoittamisen luukun päälle. Pisko-paloluukku ei siis rajoita parvekkeen käytettävyyttä millään tavalla, vaan parveke voidaan kalustaa normaalisti ja luukku kestää kävelyn. Paloluukkua on saatavilla vakiona kahdeksassa eri RR-värissä, ja lisämaksusta se voidaan sävyttää tilaajan haluamalla värillä. Tarvittaessa se siis saadaan toimimaan parvekekokonaisuudessa hyvin myös visuaalisesti.

VTT on myöntänyt Pisko-paloluukulle tyyppihyväksynnät VTT-RTH-00016-16 ja VTT-RTH-00017-16 ja se täyttää paloluokat EI 120 ja EI 60. Paloluukun valmistaa Piristeel Oy.

Materiaali

Paloluukun pinnoite on sinkittyä terästä ja yläkansi alumiinia. Luukku maaltaan pulveripolttomaalilla. Kuumasinkitty teräs sekä pulveripolttomaalaus antavat paloluukulle erinomaisen korroosiosuojan.

Väri

Sadexin poikkeuksellisen laaja vakiovärivalikoima takaa julkisivuun istuvat paloluukut, ilman lisämaksua. Pisko-paloluukun vakiovärimme ovat:

Pisko-paloluukkua saa lisähintaan myös erikoisväreillä.

Tekniset tiedot

  • Tikas avattuna 1900 x 450 mm