Ilmalämpöpumpun kondenssiveden poisto kerrostalossa

Ilmalämpöpumpun kondenssivesi kerrostalossa ohjautumaan oikein – lataa maksuton esite

/images/referenssit/kondenssivedenpoisto-kohde-as-oy-yrjontorni.jpg

Ilmalämpöpumpun kondenssiveden poisto kerrostalossa

Oletko hankkimassa taloyhtiöösi ilmalämpöpumppuja viilennystarkoitukseen? Ilmalämpöpumpun tuottaman kondenssiveden oikeaoppinen ohjaus parvekkeella on erityisen tärkeää, jotta vesi ei vahingoita rakenteita tai valu väärään paikkaan.

Ratkaisumme avulla ilmalämpöpumpun kondenssiveden poisto kerrostalossa onnistuu helposti, siististi ja asukkaalle vaivattomalla tavalla. Suunnittelemme vedenpoiston ratkaisut aina kohdekohtaisesti.

Ratkaisumme sopii sekä uudiskohteisiin että remontoitaviin kerrostaloihin, joihin asennetaan ilmalämpöpumppuja yhteishankintana. Voimme asentaa parvekevedenpoistojärjestelmät myös kokonaisuudessaan, mikäli niitä tarvitaan. Kondenssivedenpoiston ratkaisu toimii kohteissa, joissa on parvekkeiden ulko- tai sisäpuolinen vedenpoistojärjestelmä.

Lataa esite ja katso esimerkit toteutuksistamme!Ota yhteyttä kondenssivedenpoiston asiantuntijaan

Ilmalämpöpumppu tuottaa kesähelteillä kondenssivettä jopa useita litroja vuorokaudessa. Parvekkeella kondenssiveden ohjaus oikein on erityisen tärkeää.
Ilmalämpöpumpun kondenssivesi

Ilmalämpöpumpun kondenssiveden ohjaus kerrostalossa vaatii tarkkuutta

Ilmalämpöpumppu muodostaa kosteudenpoiston yhteydessä kondenssivettä, jota muodostuu etenkin hellepäivinä runsaasti. Viilennyskäytössä ilmalämpöpumpun sisäyksikön tuottama kondenssivesi ohjataan usein laitteen kondenssivesiputken kautta ulos parvekkeelle. Mikäli vettä ei ohjata parvekkeella oikein, valuu se kondenssivesiputken kautta ulos holtittomasti.

Ilmalämpöpumpun kondenssiveden ohjaus parvekkeella on tärkeää siksi, että ehkäistään vesivahingot ja haitat rakenteille. Mikäli kondenssivettä ei ohjaa oikein, on vaarana, että vettä valuu parvekkeen rakenteisiin tai alapuolella sijaitseville parvekkeille. On laitteen hankkijan vastuulla varmistaa, että kondenssivedenpoisto on toteutettu oikein.

Ei-suositellut ratkaisut ilmalämpöpumpun kondenssiveden poistoon kerrostaloissa:

  1. Astia ulkoyksikön alla on työläs ratkaisu, joka tulee tyhjentää jopa päivittäin.
  2. Ilmalämpöpumpun kondenssivesi ei saa valua vapaasti, sillä se vahingoittaa parvekkeen lattiaa. Jatkuva kosteusaltistus ei ole hyväksi talon rakenteille.
  3. Jos vesi valuu suoraan ulosheittoputkeen, se usein valuu myös alemmille parvekkeille.

Yllä mainitut tavat ovat keinoja, joita taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä harvoin suosittelevat tai hyväksyvät. Pitkäaikaisempi ratkaisu onkin järjestää kondenssivedenpoisto kerrostalossa tavalla, joka ohjaa vedet siististi ja helposti pois.

Nykyään ilmalämpöpumpun hankinta kerrostaloon ei enää vaadi monimutkaista lupaprosessia, mutta on hyvä selvittää taloyhtiön hallituksen tai isännöitsijän kanta esimerkiksi kondenssivedenpoiston suositeltuihin ratkaisuihin. Sadevesijärjestelmien ammattilaisina tunnemme tavat, joilla kondenssivedetkin saa siististi ohjautumaan oikein.

Ilmalämpöpumpun kondenssiveden valuminen

Ratkaisumme ilmalämpöpumpun kondenssiveden poistoon kerrostalossa

Suunnittelemme ratkaisut aina kohdekohtaisesti riippuen mm. nykyisestä parvekevedenpoiston ohjauksesta.

Ohjaus parvekkeen vedenpoistoputkiin

Ilmalämpöpumpun kondenssiveden poisto erillisellä vedenpoistoputkella on ratkaisu etenkin uudemmissa kerrostaloissa. Tällöin vedenohjausjärjestelmä on joko parvekelaatan reunassa oleva lyhyt ulosheittoputki tai koko parvekelinjaston läpi kulkeva sisäinen putkitus.

Jos kerrostalossa on erillinen parvekevedenpoistojärjestelmä, voidaan kondenssivedet ohjata helposti jo olemassa oleviin putkiin.

Esimerkkejä:

  • Kondenssivesiputki liitetään Y-haaralla parvekevedenpoistoputkeen.
  • Kondenssivesi ohjataan siististi parvekevedenpoistoputken ulosheitosta lähtevän erillisen putkituksen kautta.

Lataa esite ja katso esimerkit toteutuksistamme!Lataa kondenssivedenpoiston tuotekortti

Kondenssivesi ei saa valua vapaasti parvekkeen ulosheittoputkesta.

Kondenssiveden ohjaus muuta kautta

Jos kerrostalossa ei ole erillistä parvekeveden poistoon tarkoitettua putkitusta, ilmalämpöpumpun kondenssiveden voi ohjata parvekkeelta myös sadevesikaivoon.

Esimerkkejä:

  • Kondenssivedelle toteutetaan oma poistoputkitus parvekelinjaston läpi.
  • Kondenssivedelle toteutetaan erillinen poistoputkitus parvekkeiden ulkopuolelle.
  • Kondenssiveden kulku liitetään olemassa olevaan sadevesijärjestelmään parvekkeen reunan läpi.

Asiakaskokemus:
Räätälöity ratkaisu kondenssivedenpoistoon

Asunto Oy Jyväskylän Yrjöntori

Sadexin kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena Yrjöntornin kerrostalorakennuksiin asennettiin yhteinen kondenssiveden poistojärjestelmä, joka mahdollistaa ilmalämpöpumppujen käytön kaikissa parvekkeellisissa huoneistoissa.

Lue koko asiakastarina

Tiedossa ilmalämpöpumpun hankinta kerrostaloon? Ota yhteyttä

Oletko hankkimassa ilmalämpöpumppuja kerrostaloon yhteishankintana? Ota yhteyttä ja suunnitellaan sopiva ratkaisu kondenssivedenpoistoon.

Vaikka ilmalämpöpumppujen hankinta ei olisi vielä ajankohtaista, kondenssivedenpoistojärjestelmän suunnittelu remontin tai rakentamisen yhteydessä on sijoitus tulevaan. Laitteet yleistyvät hellekesien myötä, ja asennus- ja hankintatyö helpottuu, kun kondenssivedenpoiston ratkaisu on suunniteltu valmiiksi.

1. Ota yhteyttä lomakkeella tai soittamalla myyntivastaava Jeremia Linjamalle.

2. Teemme maksuttoman kartoituskäynnin, jonka pohjalta suunnittelemme sopivan tavan ohjata kondenssivedet pois parvekkeelta.

3. Tarpeen mukaan olemme yhteydessä hankintaan liittyviin tahoihin, kuten isännöitsijään tai taloyhtiön hallitukseen.

4. Asennamme ratkaisun sovittuna ajankohtana.

5. Saat pitkän takuun sekä tuotteille että asennuksille.

Teemme yhteistyötä ilmalämpöpumpputoimittajien kanssa, joiden tehtävänä on asentaa ilmalämpöpumppu. Me puolestamme otamme vastuun kondenssiveden poiston ratkaisuista, sillä olemme sadevesijärjestelmien asiantuntija.

Ota yhteyttä kondenssivedenpoiston asiantuntijaan

Pyydä asennustarjous