Räätälöidyt ratkaisut kondenssiveden poistoon mahdollistaa ilmalämpöpumput kerrostaloissa

Asunto Oy Jyväskylän Yrjöntori

/images/referenssit/kondenssivedenpoisto-kohde-as-oy-yrjontorni.jpg

Jyväskylässä sijaitseva Asunto Oy Jyväskylän Yrjöntori juhli tänä vuonna 50-vuotispäiväänsä. Hiljattain taloyhtiön asukkaat esittivät tarpeen ilmalämpöpumpuille, mutta haasteeksi osoittautui laitteiden tuottaman kondenssiveden asianmukainen poistaminen. Sadexin kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena rakennuksiin asennettiin yhteinen kondenssiveden poistojärjestelmä, joka mahdollistaa ilmalämpöpumppujen käytön kaikissa parvekkeellisissa huoneistoissa.

“Taloyhtiömme koostuu kahdesta rakennuksesta. Parvekkeellisia huoneistoja on 38 kappaletta, ja asukkaita on noin 60. Kuluneina kesinä huoneistojen sisälämpötilat ovat nousseet, mikä on heikentänyt asumismukavuutta. Osakkaat ilmaisivat toiveensa asuntojen viilennysmahdollisuudesta, ja ensimmäinen muutostyöilmoitus saapui isännöitsijälle keväällä 2023”, taloyhtiöstä kerrotaan.

Kondenssiveden ohjauksella ehkäistään vesivahinkoja

Ilmalämpöpumppujen avulla huoneistoja voidaan viilentää tehokkaasti kuumina kesäpäivinä, mutta niiden tuottama kondenssivesi oli kuitenkin johdettava pois asuntojen parvekkeilta. Yrjöntorin rakennusten ulkopuolella ei ollut sadevesisyöksyjä, joihin kondenssivettä oltaisiin voitu johtaa, eikä astiakeräyskään ollut varteenotettava vaihtoehto. Taloyhtiö kuvailee ratkaisun etsintää seuraavasti:

Asetimme tavoitteen, jonka mukaan osakkaat voisivat halutessaan asentaa huoneistoon ilmalämpöpumpun viilennyskäyttöön. Halusimme myös, että isännöitsijä voisi myöntää luvan ilmalämpöpumpun asentamiseen kaikille osakkaille, koska kondenssiveden poisto on ratkaistu yhdellä kertaa. Lisäksi tärkeä kriteeri päätöksenteossa oli se, että etsitty ratkaisu sopii hyvin rakennuksen julkisivuun.

Asunto Oy Jyväskylän Yrjöntori keskusteli ratkaisusta eri toimittajien kanssa, ja tarjouspyyntöjen jälkeen yksityiskohtien läpikäyntiä jatkettiin Sadexin kanssa. Sadexin myyntiedustaja Joel Kirvesmäki auttoi taloyhtiötä kestävien materiaalivalintojen ja ulkonäkökysymysten kanssa. Lisäksi Sadexin asiantuntijat pitivät huolta siitä, että huoneistojen parvekkeilla kondenssiveden poistoletkun asentaminen onnistuu helposti ja luotettavasti.

“Yhteistyö sujui ammattimaisesti ja mallikkaasti Sadexin kanssa, ja saavutimme asettamamme tavoitteet. Jokaiselle parvekkeelle asennettiin kondenssiveden poistoliitin, johon ilmalämpöpumpun asentaja kytki kondenssiveden poistoletkun. Letku johdettiin laudoituksen läpi syöksytorveen, jolloin vettä ei valu parvekkeille”, taloyhtiöstä kerrotaan.

Laadukas kokonaisratkaisu on sijoitus tulevaan

Asunto Oy Jyväskylän Yrjöntori sai käyttöönsä kondenssiveden poistojärjestelmän syksyllä 2023. Järjestelmä on osoittautunut helppokäyttöiseksi ja luotettavaksi ratkaisuksi, josta kaikki osakkaat hyötyvät. Taloyhtiön asukkaat ovat erityisen tyytyväisiä Sadexin kattaviin takuisiin sekä ammattimaiseen toimintaan urakan alusta loppuun asti.

“Oletamme, että ensi kesänä useat osakkaat harkitsevat ilmalämpöpumpun asentamista viilennystarkoituksiin. Huoneistokohtaiset kustannukset olivat kohtuulliset, ja ne hyväksyttiin yhtiökokouksessa yksimielisesti. Sadexilta saamamme ratkaisu on osoittautunut toimivaksi ja kestäväksi pitkällä aikavälillä, minkä ansiosta sekä taloyhtiö että osakkaat ovat tyytyväisiä”, taloyhtiön jäsenet kiittelevät.

Lue tarkemmin kondenssivedenohjauksen ratkaisuistamme

Missä Sadex onnistui
  • Laadukas kokonaisratkaisu kondenssivedenpoistoon
  • Helppokäyttöinen ja luotettava ratkaisu
  • Kestävät materiaalivalinnat
Kohdetyyppi: Kerrostalot
Lisätietoja projektista
Joel Kirvesmaki
Joel Kirvesmäki
puh. 040 661 7825
joel.kirvesmaki@sadex.fi