Häiritseekö rännien ääni yöunia?

Rasittavaan tiputusääneen on nopea ja edullinen ratkaisu

Rannien aani kuuluu sisalle

Tip, tip, tip. Kuulostaako tutulta? Rännin ääni kuuluu sisälle juuri silloin, kun menet nukkumaan tai rauhoitut hiljaiseen sohvan nurkkaan kirjan kanssa. Häiritsevää syöksytorvien meteliä ei tarvitse kuitenkaan kuunnella, sillä äänekkäisiin ränneihin löytyy testatusti toimiva ratkaisu yllättävän läheltä. Tiesitkö, että äänenvaimennetut rännit ovat vaihtoehto?

Miksi ja milloin rännit pitävät ääntä?

Ränneissä tippuvan veden äänekkyys on yleinen ongelma, joka voi kuulua sisälle taloon saakka. Naputtava ääni syntyy, kun sade- tai sulamisvettä tippuu syöksytorven alaosaan hiljalleen.

Rännien äänekkyys korostuu öisin, sateen jälkeen ja kevättalvella, jolloin hitaasti sulava lumi ropisee vetenä syöksytorvea pitkin. Sulavan veden ääni voi jatkua pitkäänkin, kun yksittäiset tipat naputtavat syöksytorven pohjaan.

Veden tiputtava ääni on häiritsevämpi kuin sateen rummutus, sillä vesitippojen naputus voi jatkua tuntikausia epäsäännöllisesti. Sadevesijärjestelmän syöksytorvet sijaitsevat monesti esimerkiksi makuuhuoneen nurkalla, jolloin ääni korostuu talon muiden äänien hiljetessä.

Ränneissä tippuvan veden ääni on todellinen – ja vähätelty – ongelma

Jos olet nostanut puheeksi ränneissä tippuvan veden häiritsevän äänen, olet ehkä saanut kummeksuntaa ränniasentajalta ja naapureilta. Sadevesijärjestelmä ei koskaan ole täysin äänetön, mutta liian kovaan meluunkaan ei tarvitse tottua. Meillä Suomessa rännien äänekkyys on pitkään otettu annettuna asiana, joka vain kuuluu elämiseen.

Asiakaskokemus: Paritalon asumismukavuus nousi yllättävällä tavalla

Rännien äänekkyyteen on jo totuttu, mutta moni ei tiedä, että asian voi oikeasti ratkaista.

Rännien tiputusääni käy kuitenkin monesti omakoti- ja rivitaloasukkaan hermoille. Joskus kerrostalosta omakotitaloon muuttavalle rännien meteli tulee yllätyksenä, sillä kerrostaloissa kourujen äänet eivät juuri kuulu. Ongelma voi ilmetä myös aivan uusissa ränneissä, jos vesi vain valuu ränneissä sopivassa kulmassa.

Me Sadexilla lähdimme kehittämään ratkaisua rännien äänekkyyteen asiakkaidemme palautteen perusteella. Moni kertoi, että öisin kourussa tippuva ääni häiritsee yöunta tai jopa päiväsaikaan kodin rauhallisia askareita.

Pitkän kehitystyön tuloksena lanseerasimme äänenvaimennetut rännit, jotka vaimentavat häiritsevää rummutusta ja ropinaa vesikouruissa. Koska sadevesijärjestelmä on vuosikymmeniä kestävä hankinta, niiltä saa odottaa enemmän käyttömukavuutta. Rännien tulee mukautua asumiseen, ei toisinpäin!

Markkinoiden hiljaisimmat rännit Sadexilta

Sadex Silence -rännit tuovat kaivatun hiljaisuuden ränneihisi, sillä niiden ansiosta sade- ja sulamisvesien tiputusäänet eivät kantaudu talosi sisätiloihin häiritsevästi. Voit nauttia sateesta, hiljaisuudesta katkeamattomista yöunista, sillä rännit vaimentamat veden äänen tehokkaasti.

Sadex Silence on patentoitu ja testatusti hiljaisin sadevesijärjestelmä kaikkiin kattotyyppeihin.

Silence-vaimennin on ulkonäöltään huomaamaton, sillä se asennetaan koukuilla syöksytorven alamutkaan sisäpuolelle. Koska asennuksessa ei käytetä ruuveja, vesi ja roskat virtaavat vapaasti kourussa, ja rännit on helppo puhdistaa.

Hiljaiset rännit mitoitetaan toiveidesi mukaan; äänenvaimennuksen voi asentaa jokaiseen pyöreään syöksytorveen tai vain niihin, jotka ovat makuuhuoneiden nurkilla. Rännien äänenvaimentimella on viiden vuoden asennustakuu, kun asentajamme hoitaa asennustyön. Materiaalina käytämme kumia, joka on kestävä kaikissa sääolosuhteissa.

Kourumme tehdään puolestaan teräksestä, joka on pitkäikäinen ja helposti puhdistettava materiaali. Rännien säännöllinen puhdistus auttaa osaltaan myös hiljaisuuteen, sillä hyvin huolletut rännit eivät kerää roskaa ja toimivat odotetusti. Pyöreät rännit ovat helppohoitoisempia verrattuna kantikkaisiin, joihin myös roskat kerääntyvät helpommin.

Hiljainen ränni on myös edullinen ratkaisu, sillä halusimme saada sen saataville mahdollisimman monelle nopealla asennustyöllä. Äänenvaimennus tekee noin parinkympin lisähinnan per syöksytorvi, ja kokonaisuutena hiljaiset rännit lisäävät ränniprojektin hintaa noin satasen verran.

Tutustu Silence-rännien ominaisuuksiin ja lue mitä asiakkaamme on mieltä Silence-ränneistä.

Äänenvaimennetut rännit

  • Hiljentävät syöksytorvissa tiputtavan veden sulamis- ja valumisäänen.
  • Äänenvaimennus voidaan tehdä vanhaan ja uuteen sadevesijärjestelmään, yksittäiseen kouruun tai jokaiselle nurkalle.
  • Käyttömukavuus huipussaan; helppo puhdistaa ja huomaamaton ulkonäöltään.

Pyydä asennustarjous ränneistämme jo tänään. Hiljaisemmat yöunet ovat vain yhden yhteydenoton päässä!

Lue seuraavaksi: Ränniremontin hinta – mistä rännien uusimisen hinta koostuu?

Lue seuraavaksi: Asiakaskokemus – Näin äänenvaimennetut rännit toivat mukavuutta