Rännit taloon Sadexilta – paritalon asumismukavuus nousi yllättävällä tavalla

Lindroos, Oulunsalo

Sadex tyytyväinen asiakas
Sadex Silence - äänenvaimennettu sadevesijärjestelmä
Sadex äänenvaimennettu syöksytorvi paritalossa
Sadex äänenvaimennettu syöksyputki ulosheittäjä
Sadex valkoiset vesikourut ja SafeGrip-tikkaat
Sadex valkoiset vesikourut ja huopakaton lumiesteet

Oulunsalossa asuva Jari Lindroos on muuttanut aivan vastikään valmistuneeseen, itse rakentamaansa paritalon puolikkaaseen. Sadex asensi rännit taloon sen molemmille puolille. Hieman erikoisemman toteutuksesta tekivät sadevesijärjestelmään asennettavat äänenvaimentimet, jotka pitävät huolta siitä, että sadevesien juostessa syöksyistä lähtee huomattavasti vähemmän ääntä kuin normaalisti.

Rakennusalalla työskentelevä Lindroos rakennutti paritalon sillä ajatuksella, että muuttaisi toiselle puolelle itse ja laittaisi toisen puolen myyntiin.

– Olen ollut tässä hankkeessa rakennuttajana. Käytännössä vastasin kilpailutuksesta ja kaikista hankinnoista. Rakennustyöt teimme yhdessä muutaman palkkaamani timpurin kanssa, Lindroos kertoo.

Ammattitaitonen myyjä vakuutti

Kun uuteen kohteeseen oli aika hankkia sadevesijärjestelmä, vertaili Lindroos kattavasti eri toimittajia ja pyysi tarjouksia. Samassa yhteydessä hän törmäsi myös Sadexiin ja otti heihin yhteyttä. Sadexin tarjous oli hinnaltaan lopulta samaa luokkaa kuin muutaman muunkin toimijan. Hinnan sijasta Sadex erottautuikin omalla ammattitaidollaan.

– Sadexin myyjästä huomasi, että hän on ammattitaitoinen ja tietää, mitä myy. Se vakuutti minut siinä määrin, että vaikka muitakin vaihtoehtoja oli, niin päädyin kuitenkin Sadexiin, Lindroos taustoittaa.

Syöksytorvien äänenvaimennus oli minulle vieras juttu, mutta pian huomasimme niiden tuoman eron .
Jari Lindroos

Äänenvaimennetut rännit taloon pienentämään syöksyistä kuuluvaa ääntä

Paritalon valmistuminen eteni kahdessa osassa niin, että Lindroos rakensi ensin valmiiksi sen puolen, johon muutti itse. Tästä johtuen myös sadevesijärjestelmä asennettiin Sadexin toimesta kahdessa erässä. Myyntiprosessin yhteydessä oli sovittu, että syöksyihin asennettaisiin myös Sadex Silence -äänenvaimentimet.

– Äänenvaimentimet olivat minulle ihan vieras juttu. Kun asentaja sitten kävi asentamassa rännit tähän ennen meidän muuttoamme, oli hän jättänyt äänenvaimentimet vielä tarkoituksella asentamatta, koska oli ajatellut laittaa ne kaikki kerralla sitten, kun asennettaisiin rännit taloon myös toiselle puolelle, Lindroos muistelee.

– Makuuhuoneemme ikkunan alla on rännisyöksy. Kun sitten olimme muutaman yön tässä nukkuneet ja kuunnelleet veden ääniä, niin ymmärsin, kuinka kovaa ääntä ränneistä voikaan kuulua. Soitin asentajalle ja sanoin, että tulkaa nyt äkkiä laittamaan ne äänenvaimentimet, Lindroos naurahtaa.

Lue myös: Häiritseekö rännien ääni yöuniasi?

"Olen kaikin puolin tyytyväinen siihen, että päädyin Sadexiin"

Kokonaisuutena asennus sujui Lindroosin mukaan oikein hyvin. Hän on ollut todella tyytyväinen asentajien työn jälkeen, eikä Sadexin valintaa ole tarvinnut muutenkaan katua.

– Olen kaikin puolin tyytyväinen siihen, että päädyin Sadexiin, Lindroos toteaa.

Vaikka Lindroos olikin alkuun hieman epäileväinen äänenvaimentimien todellisen vaikutuksen suhteen, ovat ne osoittautuneet käytössä oikeasti hyödyllisiksi.

– Kyllähän niistä edelleen jonkinlainen ääni kuuluu, mutta paljon pienempi. En ole itse ikinä ennen asunut talossa, missä suoraan makuuhuoneen ikkunan alla on syöksy. Äänenvaimentimet olivat minulle vieras asia ja hieman ehkä väheksyinkin niiden merkitystä. Nyt voin vain todeta, että tämä on todellakin hyvä systeemi, Lindroos summaa.

– Voin ehdottomasti suositella Sadexia ja uskallan kyllä vinkata näistä äänenvaimentimistakin, Lindroos toteaa.

Lue seuraavaksi: Rännien puhdistus - näillä ohjeilla onnistut
Lue seuraavaksi: Likaa hylkivät vesikourut tuovat helpotusta asumiseen
MISSÄ SADEX ONNISTUI
  • Asumismukavuutta hiljaisella sadevesijärjestelmällä
  • Syöksytorvien äänenvaimennukset makuuhuoneiden kohdalla
  • Ammattitaitoinen myyjä vakuutti
Kohdetyyppi: Omakotitalot
Lisätietoja projektista
Kaisa Romppainen
Kaisa Romppainen
puh. 040 355 7116
kaisa.romppainen [a] sadex.fi