Ränniremontin hinta – mistä rännien uusimisen hinta koostuu?

Avaimet käteen -ränniremontin hinta sisältää kaiken suunnittelusta purkujätteen poisvientiin, ja takaa toimivan sadevedenpoiston vuosiksi eteenpäin.

Ränniremontin hinta

Kun ränniremontti on ajankohtainen, mietit varmasti, paljonko rännien uusiminen maksaa.

Keskikokoisen omakotitalon rännit maksavat asennettuina keskimäärin noin 2000 €. Materiaalin osuus tästä summasta on noin 1500 €. Rännit, eli räystääseen kiinnitettävät sadevesikourut sekä sadevettä maata kohti juoksuttavat syöksytorvet, ovat olennainen osa toimivaa sadevesijärjestelmää.

Lue, mitkä asiat vaikuttavat ränniremontin hintaan. Kun haluat tarkan arvion ränniremontin kustannuksista, pyydä meiltä maksuton asennustarjous!

Suunnittelu pohjustaa koko projektin

Sadexin avaimet käteen -ränniremontti sisältää aina uuden sadevesijärjestelmän suunnittelutyön. Suunnittelu ei nosta ränniremontin hintaa, vaan se varmistaa, että saat taloosi tarkoituksenmukaisen sadevesijärjestelmän.

Suunnitelma perustuu ammattilaisen tekemiin laskelmiin, ja se huomioi mm.

 • katon kaltevuuden ja koon
 • rännien mitoituksen
 • tuotteiden sopivan määrän
 • tuotteiden oikean asennusvälin

Räystäskourut, syöksytorvet ja muut tuotteet oikein mitoitettuna

Syöksytorvet, räystäskourut, vesikaivot… Näkyvin osa ränniremontin hinnasta muodostuu sadevesijärjestelmän tuotteista, mutta siihen ei vaikuta vain sadevesikourun hinta.

Tuotteiden määrä riippuu talosi ja vesikattosi koosta. Nyrkkisääntönä; mitä suurempi talosi on, sitä useampi metri räystäskouruja ja useampi syöksysarja tarvitaan.

Tuotteiden määrään vaikuttavat mm.

 • katon ja lappeen koko
 • talon korkeus
 • talon tyyppi, rakennustapa ja katon kunto
 • katon materiaali

Tuotteiden mitoitus on tärkeää sekä hinnoittelun että toimivuuden kannalta. Liian massiivisesta järjestelmästä ei ole hyötyä, mutta liian pieni mitoitus tuottaa aina ongelmia veden ohjaukseen.

Hintaan puolestaan vaikuttaa myös materiaali, josta sadevesijärjestelmä on valmistettu. Lue, miksi me luotamme teräkseen, joka tulee pitkän käyttöikänsä takia usein myös halvimmaksi.

Rännien materiaalit, värit ja lisävarusteet

Etsitkö rännejä erikoisvärissä, mahdollisimman hiljaisena tai helppohoitoisena? Lisävarusteet ja -ominaisuudet viimeistelevät rännit kohtuulliseen hintaan.

Voit valita kourut joko pyöreinä tai kantikkaina pienellä hintaerolla. Pyöreissä kouruissa vesi virtaa sujuvasti uraa pitkin vieden myös roskia mukanaan, joten niiden puhdistaminen on helpompaa. Kantikkaita suositaan puolestaan silloin, jos ne sopivat paremmin talon ulkonäköön.

Ränniremontti

Omakotitalon ränniremontissa kantikkaat vesikourut vaihdettiin helpommin huollettaviin pyöreisiin ränneihin. Myös sijoittelu korjattiin käytännöllisemmäksi.

Myös rännien materiaali vaikuttaa hintaan, mutta ennen kaikkea rännien huoltovapauteen. Jos haluat mahdollisimman helppohoitoisen sadevesijärjestelmän, Supraflow-rännit ovat paras valinta. Pinnoitettu ja Waterstop-muotoiltu ränni hylkii likaa, sekä estää kourun raidoittumista ja roskien kerääntymistä kouruihin. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse kurkotella rännejä puhtaaksi yhtä usein, kuin perinteisiä rännejä.

Räystäskouruja on saatavilla vakioväreissä ilman lisäveloitusta, mutta jos toteutamme rännit erikoisväreillä, se tuo lisähintaa ränniremonttiin. Tärkeintä on kuitenkin se, että värit sopivat kattosi väriin – ja sinun toiveisiin. Olemme toteuttaneet rännit esimerkiksi Tapparan oranssilla värillä, kun asiakkaamme halusi tunnustaa väriä persoonallisella tavalla.

Jos puolestaan haluat mahdollisimmat hiljaiset rännit, Sadex Silence -lisäosa vaimentaa rännien äänen noin 15 euron hintaan per syöksytorvi. Äänenvaimennetut rännit maksavat itsensä takaisin yöunina, joita sateen rummutus ei pääse häiritsemään!

Rännien hinta asennettuna sisältää myös purkutyöt ja jätteen poisviennin

Asennus on ränniremontin kriittisin vaihe! Parhaatkaan rännit eivät toimi kunnolla, jos asennuksessa ei ole tarkka.

Hyvä asennus maksaa itsensä aina takaisin. Asentajamme varmistavat lujan kiinnityksen, vuotamattomat liitokset ja sen, että jokainen elementti asennetaan valmistajan vaatimusten mukaisesti.

Asennukseemme kuuluu aina myös vanhojen rännien purkaminen uusien tieltä. Jos korkealla sijaitsevien rännien poistotyössä tarvitaan nosturia, tämä lisää työtunteja.

Avaimet käteen-asennus sisältää myös purkujätteen keräyksen ja vanhojen rännien kierrätyksen. Tiesithän, ettei ränniromu kuulu sekajätteeseen?

Asennus poistaa sinulta myös turhia turvallisuusriskejä. Rännien asentaminen räystään reunalla on erittäin tarkkaa työtä, jossa putoamissuojauksen täytyy olla viimeisen päälle. Jokaisella asentajallamme on tarvittavat suojavarusteet, joiden avulla työ sujuu turvallisesti.

Tutustu tarkemmin asennuspalveluumme

Omakotitalon ränniremontin hinta

Pirkanmaalla asuva pariskunta halusi uusia yksikerroksisen omakotitalonsa sadevesijärjestelmän. Vanhat kantikkaat vesikourut oli varustettu sisäpuolisilla kiinnikkeillä, jotka vaikeuttivat merkittävästi kourujen puhdistamista.

Vedenpoiston osalta ongelmallista oli myös se, että vanhat syöksyputket eivät osuneet sadevesiviemäreiden kohdalle, vaan vesi ohjautui viemärin sijaan maahan.

Suunnittelimme ja toteutimme tämän omakotitalon ränniremontin, jonka kokonaishinnaksi tuli 2 100 euroa (hintatieto alkuvuodelta 2022). Hinta kattoi ammattitaitoisen suunnittelun ja asennuksen lisäksi 39 metriä puolipyöreää Pural-pinnoitettua teräskourua, jonka puhdistaminen käy huomattavasti helpommin kuin kantikkaan vesikourun. Lisäksi asennettiin neljä pyöreää syöksysarjaa, jotka kaikki ohjaavat veden oikeaoppisesti viemäriin, sekä tarvittavat ylä- ja välimutkat.

Omakotitalon ränniremontin jälkeen sadevesi ohjautuu varmasti oikein.


Avaimet käteen -hinta sisältää aina myös vanhojen kourujen purun, purkujätteen poisviennin ja kierrätyksen sekä viiden vuoden takuun asennustyölle. Asennustyön osuudelle on mahdollista ja kannattaakin hakea kotitalousvähennystä.

Kun tilaat rännit asennettuna omakotitaloon, hinta muodostuu aina monesta eri tekijästä. Otathan siis yhteyttä, niin voimme antaa tarkan arvion juuri sinun kohteesi ränniremontista.

Jos talostasi repsottaa vaikkapa yksi vesikouru, hinta koko järjestelmän uusimisesta voi olla turhan iso. Autamme korjaamaan myös pienempiä vaurioita. Lue vinkkimme siitä, mitä tehdä kun ränni repsottaa.

Rännien asennus maksaa keskimäärin noin 1500 € – 3000 €, kun kyseessä on keskikokoinen omakotitalo. Hintaan vaikuttavat tarvittava kourujen ja syöksytorvien määrä, räystäiden muoto ja rakennuksen korkeus. Materiaalien osuus on noin 70 % kokonaishinnasta. Työn osuuteen on mahdollista hyödyntää kotitalousvähennystä.

Taloyhtiön ränniremontin hinta

Kun tilaat taloyhtiöön rännit asennettuna, hinta riippuu monesta eri tekijästä. Taloyhtiön kourujen uusimisen hintaan vaikuttaa mm. kiinteistön koko, kerrosten lukumäärä sekä räystäiden kunto.

Esimerkiksi hiljattain urakoimaamme kolmikerroksiseen kerrostaloon uusi sadevesijärjestelmä maksoi n. 2440 euroa (v. 2022). Esimerkin tilaukseen sisältyi 64 metriä sadevesikourua, 3 syöksysarjaa, 27 syöksyn lisämetriä, vanhan sadevesijärjestelmän purku, purkujätteen poisvienti ja nostinkulut. Huomioithan, että esimerkki on vain suuntaa antava, sillä kustannukset ovat aina tapauskohtaiset.

Jos hoidat koko taloyhtiön sadevesikourut ja kattoturvan kerralla kuntoon, selviät vain yhdillä nostinkuluilla. Kun pyydät alueesi edustajalta tarjouksen, käy asiantuntijamme kartoittamassa kohteen paikan päällä. Saat tarkan, kohdekohtaisen tarjouksen, jossa huomioidaan:

 • räystään kunto
 • vanhan järjestelmän purku
 • purkujätteen siivous ja poisvienti
 • uuden sadevesijärjestelmän asentaminen oikein mitoitettuna
 • tarvittavien ohjauslistojen ja suojapeltien asennus
 • työturvallinen asennus tarvittavilla nostimilla tai telineillä
Ota yhteyttä alueesi edustajaan

Rännien uusija ottaa vastuun työnjäljestään

Jos pyydät asennukseen apua naapurin remppamieheltä, onko hän myös korjausvelvollinen, jos rännit alkavat vuotamaan? Kun me Sadexilla hoidamme asennuksen, otamme vastuun koko työnjäljestä moneksi vuodeksi eteenpäin. Lue lisää takuustamme.

Sadexin takuu sisältyy ränniremontin hintaan

 • Viiden vuoden asennustakuu.
 • Tuotetakuu 15–50 vuotta kattaa sekä pinnoitteet että teknisen takuun.

Rännit asennettuna - mistä hinta koostuu?

 • Tuotteiden määrä ja asennuksen viemä aika vaikuttavat eniten hintaan.
 • Hintaan kuuluu kattava takuu sekä tuotteille että asennukselle.
 • Ammattilaisen asennustyö maksaa itsensä aina takaisin.
 • Lisävarusteiden kustannukset ovat suhteellisen pieniä, mutta vaikutukset rännien käytettävyyteen suuria.
 • Kotitalousvähennys huojentaa ränniremontin hintaa. Lue lisää.

Pohditko ränniremontin hintaa?

Kun tilaat rännit asennettuna, hinta lasketaan kiinteistöösi aina ilmaisen kartoituskäynnin yhteydessä. Emme tarjoa ratkaisuja, jotka eivät ole kohteeseen välttämättömiä. Lisäksi kartoitus ei sitouta sinua mihinkään.

Tilaa maksuton kartoitus!

Sadexin edustajalta saat tarkan arvion, mikä on rännien uusimisen hinta juuri sinun talossasi. Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin täällä.

Lue seuraavaksi: Mistä tiedän, että on aika uusia rännit?