Ränniremontin hinta - mistä rännien uusimisen hinta koostuu?

Avaimet käteen -ränniremontin hinta sisältää kaiken suunnittelusta purkujätteen poisvientiin.

Ranniremontti hinta

Kun ränniremontti on ajankohtainen, mietit varmasti, paljonko rännien uusiminen maksaa. Omakotitalon ränniremontin hinta vaihtelee 1000 – 2000 euron välillä, riippuen esimerkiksi rakennuksen koosta. 

Lue, mitkä asiat vaikuttavat ränniremontin hintaan. Kun haluat tarkan arvion ränniremontin kustannuksista, pyydä meiltä maksuton asennustarjous!

Suunnittelu pohjustaa koko projektin

Sadexin avaimet käteen -ränniremontti sisältää aina uuden sadevesijärjestelmän suunnittelutyön. Suunnittelu ei nosta ränniremontin hintaa, vaan se varmistaa, että saat taloosi tarkoituksenmukaisen sadevesijärjestelmän.

Suunnitelma perustuu ammattilaisen tekemiin laskelmiin, ja se huomioi mm.

 • katon kaltevuuden ja koon
 • rännien mitoituksen
 • tuotteiden sopivan määrän
 • tuotteiden oikean asennusvälin

Räystäskourut, syöksytorvet ja muut tuotteet oikein mitoitettuna

Syöksytorvet, räystäskourut, vesikaivot… Näkyvin osa ränniremontin hinnasta muodostuu sadevesijärjestelmän tuotteista.

Tuotteiden määrä riippuu talosi ja vesikattosi koosta. Nyrkkisääntönä; mitä suurempi talosi on, sitä useampi metri räystäskouruja ja useampi syöksysarja tarvitaan.

Tuotteiden määrään vaikuttavat mm.

 • katon ja lappeen koko
 • talon korkeus
 • talon tyyppi, rakennustapa ja katon kunto
 • katon materiaali

Tuotteiden mitoitus on tärkeää sekä hinnoittelun että toimivuuden kannalta. Liian massiivisesta järjestelmästä ei ole hyötyä, mutta liian pieni mitoitus tuottaa aina ongelmia veden ohjaukseen.

Rännien materiaalit, värit ja lisävarusteet

Etsitkö rännejä erikoisvärissä, mahdollisimman hiljaisena tai helppohoitoisena? Lisävarusteet ja -ominaisuudet viimeistelevät rännit kohtuulliseen hintaan.

Voit valita kourut joko pyöreinä tai kantikkaina pienellä hintaerolla. Pyöreissä kouruissa vesi virtaa sujuvasti uraa pitkin vieden myös roskia mukanaan, joten niiden puhdistaminen on helpompaa. Kantikkaita suositaan puolestaan silloin, jos ne sopivat paremmin talon ulkonäköön.

Ränniremontti

Omakotitalon ränniremontissa kantikkaan vesikourut vaihdettiin helpommin huollettaviin pyöreiisin ränneihin. Myös sijoittelu korjattiin käytännöllisemmäksi.

Myös rännien materiaali vaikuttaa hintaan, mutta ennen kaikkea rännien huoltovapauteen. Jos haluat mahdollisimman helppohoitoisen sadevesijärjestelmän, Supraflow-rännit ovat paras valinta. Pinnoitettu ja Waterstop-muotoiltu ränni hylkii likaa, sekä estää kourun raidoittumista ja roskien kerääntymistä kouruihin. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse kurkotella rännejä puhtaaksi yhtä usein, kuin perinteisiä rännejä.

Räystäskouruja on saatavilla vakioväreissä ilman lisäveloitusta, mutta jos toteutamme rännit erikoisväreillä, se tuo lisähintaa ränniremonttiin. Tärkeintä on kuitenkin se, että värit sopivat kattosi väriin – ja sinun toiveisiin. Olemme toteuttaneet rännit esimerkiksi Tapparan oranssilla värillä, kun asiakkaamme halusi tunnustaa väriä persoonallisella tavalla.

Jos puolestaan haluat mahdollisimmat hiljaiset rännit, Sadexin Silence -lisäosa vaimentaa rännien äänen noin 15 euron hintaan per syöksytorvi. Äänenvaimennetut rännit maksavat itsensä takaisin yöunina, joita sateen rummutus ei pääse häiritsemään!

Rännien hinta asennettuna sisältää myös purkutyöt ja jätteen poisviennin

Asennus on ränniremontin kriittisin vaihe! Parhaatkaan rännit eivät toimi kunnolla, jos asennuksessa ei ole tarkka.

Hyvä asennus maksaa itsensä aina takaisin. Asentajamme varmistavat lujan kiinnityksen, vuotamattomat liitokset ja sen, että jokainen elementti asennetaan valmistajan vaatimusten mukaisesti.

Asennukseemme kuuluu aina myös vanhojen rännien purkaminen uusien tieltä. Jos korkealla sijaitsevien rännien poistotyössä tarvitaan nosturia, tämä lisää työtunteja.

Avaimet käteen-asennus sisältää myös purkujätteen keräyksen ja vanhojen rännien kierrätyksen. Tiesithän, ettei ränniromu kuulu sekajätteeseen?

Asennus poistaa sinulta myös turhia turvallisuusriskejä. Rännien asentaminen räystään reunalla on erittäin tarkkaa työtä, jossa putoamissuojauksen täytyy olla viimeisen päälle. Jokaisella asentajallamme on tarvittavat suojavarusteet, joiden avulla työ sujuu turvallisesti.

Omakotitalon ränniremontin hinta

Pirkanmaalla asuva pariskunta halusi uusia omakotitalonsa sadevesijärjestelmän. Vanhat kantikkaat vesikourut oli varustettu sisäpuolisilla kiinnikkeillä, jotka vaikeuttivat merkittävästi kourujen puhdistamista.

Vedenpoiston osalta ongelmallista oli myös se, että vanhat syöksyputket eivät osuneet sadevesiviemäreiden kohdalle, vaan vesi ohjautui viemärin sijaan maahan.

Suunnittelimme ja toteutimme tämän omakotitalon ränniremontin, jonka kokonaishinnaksi tuli 1350 euroa. Hinta kattoi ammattitaitoisen suunnittelun ja asennuksen lisäksi 39 metriä puolipyöreää Pural-pinnoitettua teräskourua, jonka puhdistaminen käy huomattavasti helpommin kuin kantikkaan vesikourun. Sekä lisäksi neljä syöksysarjaa, jotka kaikki ohjaavat veden oikeaoppisesti viemäriin.

Omakotitalon ränniremontin jälkeen sadevesi ohjautuu varmasti oikein


Avaimet käteen -hinta sisältää aina myös vanhojen kourujen purun, purkujätteen poisviennin ja kierrätyksen sekä viiden vuoden takuun asennustyön onnistumiselle. Asennustyön osuudelle on mahdollista ja kannattaakin hakea kotitalousvähennystä.

Omakotitalon ränniremontin hinta muodostuu aina monesta eri tekijästä. Otathan siis yhteyttä, niin voimme antaa tarkan arvion juuri sinun kohteesi ränniremontista.

Rännien uusija ottaa vastuun työnjäljestään

Jos pyydät asennukseen apua naapurin remppamieheltä, onko hän myös korjausvelvollinen, jos rännit alkavat vuotamaan? Kun me Sadexilla hoidamme asennuksen, otamme vastuun koko työnjäljestä moneksi vuodeksi eteenpäin.

Sadexin takuu sisältyy ränniremontin hintaan

 • Viiden vuoden asennustakuu.
 • Tuotetakuu 15–50 vuotta kattaa sekä pinnoitteet että teknisen takuun.

Ränniremontin hinta

 • Tuotteiden määrä ja asennuksen viemä aika vaikuttavat eniten hintaan.
 • Hintaan kuuluu kattava takuu sekä tuotteille että asennukselle.
 • Ammattilaisen asennustyö maksaa itsensä aina takaisin.
 • Lisävarusteiden kustannukset ovat suhteellisen pieniä, mutta vaikutukset rännien käytettävyyteen suuria.
 • Kotitalousvähennys huojentaa ränniremontin kustannuksia. Lue lisää.

Pohditko ränniremontin hintaa? Pyydä maksuton asennustarjous!

Sadexin edustajalta saat tarkan arvion, mikä on rännien uusimisen hinta juuri sinun talossasi. Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin täällä.

Lue seuraavaksi: Mistä tiedän, että on aika uusia rännit?

Tilaa Sadex-uutiskirje!