TIEDOTE: Sadex on Great Place to Work -sertifioitu yritys

Yrityksen tavoitteena parantaa rakennusalan mainetta työnantajana ja palveluntarjoajana

Sadex rekry oulu great place to work

Sadevesijärjestelmiä sekä kattoturva- ja tikastuotteita asentava Sadex Oy:lle myönnettiin Great Place to Work © -sertifikaatti ensimmäisenä kattoalan toimijana. Hyvä työpaikka on rakennettu vahvaan arvopohjaan perustuvalla yrityskulttuurilla, ja hyöty näkyy suoraan asiakkaille.

Rakennusalan mainetta parantamassa

Sadex Oy on neljän veljeksen vuonna 2009 perustama, sadevedenohjaukseen ja kattoturvaan keskittynyt kasvuyritys, joka on laajentunut valtakunnalliseksi toimijaksi. Rakennusalan verrattain kehno maine on näkynyt myös Sadexin työntekijöille asiakkaiden kanssa käydyissä keskusteluissa. ”Tyypillinen kohtaamamme mielikuva on se, että rakennusalan toimijat eivät kanna vastuuta eivätkä annetut lupaukset pidä usein paikkaansa.” Sadexin toimitusjohtaja ja perustaja Marko Kukkonen sanoo.

Sadex Oy perustettiin tietoisesti haastamaan rakennusalan kehnoa mainetta asiakkaiden ja työntekijöiden keskuudessa. ”Halusimme pitkään alalla työskennelleinä luoda työpaikan, jossa porukka tekee töitä sekä ammattiylpeydellä että hyvällä fiiliksellä niin, että se näkyy myös asiakkaille päin.” Marko Kukkonen toteaa. Tässä Sadex on yli kymmenen vuoden taipaleellaan onnistunutkin: yrityksen työntekijät arvioivat yrityksen hyväksi työpaikaksi Great Place to Work© -tutkimuksessa, ja työyhteisön hyvinvointi on selkeästi suoraan yhteydessä asiakkaiden tyytyväisyyteen. Sadex mittaa asiakkaidensa tyytyväisyyttä ja suosittelunhalua jokaisen tehdyn projektin yhteydessä ja suosittelunhalua mittaava NPS (Net Promoter Score) on loistavat 79 (*N=1786).

”Haluamme omalla esimerkillämme näyttää koko rakennusalalle, että myös perinteisten toimialojen toimijat voivat olla niin loistavia työpaikkoja kuin vastuullisia ja luotettavia palveluntuottajia” Marko Kukkonen kertoo.

"Meille on tärkeää, että jokainen täällä on täsmälleen oma itsensä, eikä tarvitse esittää muuta."
Marko Kukkonen, Sadex Oy

Miten hyvä yrityskulttuuri rakennetaan?

Hyvän työpaikan kokemus koostuu Great Place to Work©-organisaation mukaan useasta eri asiasta, esimerkiksi johtamisesta, vuorovaikutuksesta ja työskentelyoloista. Hyvässä työpaikassa työntekijä kokee tulevansa arvostetuksi omana itsenään ja kokee esimerkiksi, että hänen työllään on aidosti merkitystä.

Sadexin yrityskulttuurin juuret menevät jo perustamisvuoden aikoihin, jolloin päätökset piti tehdä neljän veljeksen kesken. Tämä loi pohjan reilusti keskustelevalle työyhteisölle, jossa päätökset eivät henkilöidy yhteen vahvaan persoonaan. Koko henkilöstö osallistuukin nykyään arjessa yrityksen kehittämiseen. ”Määrittelimme Sadexin arvot, mission ja konseptoimme koko toimintamme yhdessä henkilökuntamme kanssa.” Marko Kukkonen sanoo. ”Henkilökuntamme aito halu toimia rehellisesti ja etsiä asiakkaalle paras ratkaisu tuo työlle merkitystä ja ruokkii myös ylpeyttä omasta työstä. Tällä on iso merkitys siinä, että töihin on mukava tulla.”

Sadexin organisaatio on haluttu tarkoituksella pitää hierarkialtaan matalana. Kahden kerroksen väen puuttuessa keskustelu on avointa ja tarvittavat kehityskohteet tulevat nopeasti esille. Hyvinvoivassa työyhteisössä on tärkeää, että ongelmista keskustellaan suoraan ja ratkotaan ne yhdessä. Sadexilla erilaisuus on rikkautta eikä mihinkään muottiin tarvitse mahtua. ”Meille on tärkeää, että jokainen täällä on täsmälleen oma itsensä, eikä tarvitse esittää muuta.” Marko Kukkonen toteaa. ”Se, mikä jokaiselta sadexlaiselta puolestaan pitää löytyä, on hyvä työntekemisen asenne ja kyky tehdä töitä osana tiimiä. Tällaisessa porukassa on hyvä tehdä töitä.”

Mikä on Great Place to Work© -sertifiointi?

Great Place to Work© on yli 60 maassa toimiva työntekijäkokemusta tutkiva organisaatio, jolla on 30 vuoden kokemus organisaatioiden vahvuuksien ja kehityskohteiden tunnistamisesta. Great Place to Work© - sertifiointi on maailmanlaajuinen ja arvostettu tunnustus työpaikasta, jossa työntekijät kokevat yrityskulttuurin hyväksi ja luottamukseen perustuvaksi

Lisätietoja:

Marko Kukkonen

toimitusjohtaja Sadex Oy

puh. 050 551 2920

marko.kukkonen@sadex.fi