• Tuote
 • Ohjeet
 • Usein kysyttyä
Kiinnike kantavalle profiilipeltikatolle 2-putkinen lumieste kantavalle profiilipeltikatolle

Kiinnike peltikatolle, kantava profiilipelti

12,60 €

Määrä
kpl

Katso tästä ostoskorisi

Tuotetiedot

Tuotenumero KL 545

Kantavan profiilipeltikaton lisäkiinnike 2-putkiselle lumiesteelle ja kattosillalle. Ruuvaa kiinnike kantavan profiilipeltikaton aallon harjalle mukana tulevilla ruuveilla. Saat mukana myös katon ja kiinnikeen väliin tulevan tiivistenauhan.

Ps. Tilaa kattosillan asennukseen myös kaltevuuden säätölevy tai valmis kattosillan kiinnikepaketti.

Lisätiedot

Tutustu lisää kattoturvatuotteisiimme nettisivuillamme.

Toimitus

Toimitusaika 14 työpäivää

Aina ilmainen jopa 30 päivän palautusoikeus.

Noutopiste

Pirkkala Vantaa

Sisältö

 • 1 kpl kiinnike
 • 6 kpl LVI-ruuvi 7 x 50mm
 • 1 kpl tiivistenauha
 • 1 kpl asennus- ja huolto-ohje

Mitat

 • Pituus 350 mm

Materiaali

 • 2,5 mm kuumasinkitty teräs
 • Pulveripolttomaalaus

Kuumasinkitty teräs ja pulveripolttomaalaus antavat erinomaisen korroosiosuojan.

Valmistaja

Lapuan Piristeel Oy
Suomen suurin sadevesijärjestelmien, kattoturva- ja tikastuotteiden valmistaja.

Usein kysytyt kysymykset

 • Mitä tulee huomioida kattosillan suunnittelussa?

  Kattosiltoja suunniteltaessa tulee huomioida, että kulkeminen ja työskentely huollettavalle kohteelle on turvallista. Kattosillat tulevat yleensä joko lapetikkaiden tai askelmien jatkoksi tai rakennuksen päätyyn seinätikkaiden jatkoksi. Suosittelemme asentamaan kattosillat mahdollisuuksien mukaan selkeästi yhteen linjaan. Piipun ala- tai yläpuolelle asennettaessa kattosillan etäisyys piipusta on hyvä olla 200-300 mm, jotta liikkuminen on mukavaa. 

 • Mitkä ovat kattosillan asennusvaihtoehdot?

  Standardi SFS-EN 516 antaa kattosilloille kaksi asennusvaihtoehtoa: luokka 1 ja luokka 2. Henkilökohtaisia turvavarusteita saa käyttää ainoastaan luokan 2 mukaan asennetuissa kattosilloissa. Yli kaksikerroksisen talon, jonka katon jyrkkyys on 1:8 (8 m matkalla katto nousee 1 m) tai jyrkempi, kattosiltojen asennukseen saa käyttää vain luokan 2 mukaista asennusta (F2 Suomen Rakentamismääräyskokoelma). Yli kaksikerroksisen talon, jonka katon jyrkkyys on 1:1,5 (1,5 m matkalla katto nousee 1 m) tai tätä jyrkempi, kattosillat tulee varustaa turvakiskolla, tai vähintään 110 cm korkealla avokaiteella. Henkilökohtaisten turvavarusteiden asentaminen kattosiltoihin edellyttää apupuun kiinnityksen varmistamista. Asennusohjeemme ovat luokan 2 mukaisia.

 • Milloin kattosillassa käytetään köysikiinnikettä?

  Kattosillan joustovaimennettu köysikiinnike turvaköyden kiinnityspisteenä turvaa katolla tapahtuvan huoltotyön, esimerkiksi lumenpudotuksen, vesikourujen puhdistuksen ja katon maalauksen. Köysikiinneke on turvallinen vaihtoehto, kun varsinainen turvakiskon asennus ei ole tarkoituksenmukaista. Henkilökohtaisia turvavarusteita saa käyttää ainoastaan luokan 2 mukaan asennetuissa kattosilloissa. Köysikiinnike suositellaan asennettavaksi kattosillan kiinnikkeiden väliin, jolloin vaimennus on paras mahdollinen putoamisen sattuessa. Köysikiinnikettä ei saa asentaa kattosillan laitimmaisten kiinnikkeen kohdalle. Kattosillat voidaan varustaa vaakakiskolla, köysikiinnikkeillä tai vähintään 1100 mm korkealla avokaiteella. Lappeella tehtävissä huoltotöissä turvaköyden kiinnitykseen käytetään vaakakiskoa tai köysikiinnikettä.