• Tuote
 • Ohjeet
 • Usein kysyttyä
Pyöreä vedenkerääjä Kerää sadevedet helposti talteen vedenkerääjällä Pyöreä vedenkerääjä on tyylikäs ja huomaamaton Vedenkerääjällä sadevedet hyötykäyttöön

Pyöreä vedenkerääjä 100 mm

47,30 €

Määrä
kpl

Katso tästä ostoskorisi

Tuotetiedot

Tuotenumero SP331

Tyylikäs ja huomaamaton vedenkerääjä eli ryöstäjä, jolla saat sadevedet helposti talteen ja hyötykäytät ne esimerkiksi puutarhan kasteluvetenä.

Vedenkerääjä on varustettu avattavalla läpällä ja se asennetaan 100 mm syöksytorveen eli alastuloputkeen. Saat sen juuri siihen korkeuteen ja suuntaan kuin haluat. Vedenkerääjä ohjaa sadevedet syöksytorvesta vesiastiaan, josta voit käyttää sadevedet kätevästi tarpeen tullen. Vedenkerääjän voit asentaa myös olemassa olevaan syöksytorveen. Mukana tulevilla seinäkiinnikkeillä saat saumakohdat nätisti piiloon.

Lisätiedot

Tutustu lisää pyöreään sadevesijärjestelmäämme nettisivuillamme.

Toimitus

Toimitusaika vain 1-7 työpäivää.

Aina ilmainen jopa 30 päivän palautusoikeus.

Noutopiste

Pirkkala Vantaa

Sisältö

 • 1 kpl vedenkerääjä
 • 2 kpl seinäkiinnikkeen pohja
 • 2 kpl seinäkiinnikkeen panta
 • 4 kpl yleisruuvi 5 x 40 TX25 Magsho
 • 6 kpl ohutlevyruuvi 4,2 x 13 sinkitty, maalattu kanta

Mitat

 • Halkaisija 100 mm
 • Pituus 350 mm
 • Supistuksen pituus 60 mm

Materiaali

 • Kuumasinkitty teräs 0,6 mm
 • Pural-pinnoite

Molemmin puolin pinnoitettu kuumasinkitty teräs antaa erinomaisen korroosiosuojan.

Valmistaja

Lapuan Piristeel Oy
Suomen suurin sadevesijärjestelmien, kattoturva- ja tikastuotteiden valmistaja.

Usein kysytyt kysymykset

 • Älä tee virhettä rännien hankinnassa

  Saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, ettei omakotitaloon sekä katokseen, saati sitten leikkimökkiin, kannata ostaa samankokoisia rännejä. Todellisuudessa kuitenkin moni hankkii ja on hankkinut tietämättään alimitoitetun sadevesijärjestelmän. Syynä on lähtökohtaisesti houkutus säästää rakennus- tai remonttiaikana niin sanotusti väärässä paikassa, mutta alimitoitetut sadevesijärjestelmät eivät kuitenkaan johdu pelkästään säästösyistä. Markkinoilla on edelleen toimittajia, jotka eivät kanna vastuutaan oikean kokoisen järjestelmän suunnittelusta ja asentamisesta. Nämä toimittajat tarjoavat yhtä kourukokoa kaikkiin kohteisiin. Todellisuudessa kourun koko tulee laskea ja mitoittaa aina kohteen mukaan, jotta ongelmilta vältytään. RT-kortisto, joka ohjaa rakentamista myös sadevesijärjestelmissä, tarjoaa selkeät mitoitusohjeet sadevesijärjestelmien rakentamiseen.

  Sadexilla on markkinoiden laajin sadevesikouruvalikoima, tämä takaa, että saat meiltä talosi tarpeiden ja mittojen mukaan asennetun sadevesijärjestelmän.

 • Mistä tunnistaa laadukkaan sadevesijärjestelmän?

  Kestävä ja laadukas sadevesijärjestelmä vaatii oikean mitoituksen, markkinoiden parhaimman materiaalin, teräksen, sekä ammattitaitoisen asentajan. Mikään näistä ei yksistään riitä, vaan kaikki yhdessä muodostavat kestävän, toimivan ja kauniin järjestelmän tarjoten parasta suojaa talollesi.

 • Mistä sadevesijärjestelmä muodostuu?

  Sadevesijärjestelmä koostuu sadevesikouruista eli ränneistä sekä syöksytorvista, joita kutsutaan myös alastuloputkiksi. Oikein mitoitettu ja asennettu sadevesijärjestelmä johtaa sade- ja sulamisvedet pois talon rakenteista ja kulkuväyliltä.

 • Miksi kannattaa valita teräksinen sadevesijärjestelmä?

  Teräksestä valmistettu sadevesijärjestelmä on varma valinta, koska se kestää parhaiten painon ja lämmönvaihtelun aiheuttamat rasitukset ilman repeämiä ja liitoskohtien pettämisiä. Paksu pinnoite ja jykevä rakenne tekevät teräksisestä sadevesijärjestelmästä lisäksi erittäin hiljaisen. Tippuvan veden ääni ei kantaudu taloon häiritsevästi. Lisäksi teräskourumme kestää kovankin käsittelyn puhdistaessa.

  Kaikki nykyaikaiset pinnoitetut rännimateriaalit kestävät huollettuina ruostumatta ihmiselon ajan. Tärkeää onkin, että materiaali kestää myös muita ulkoisia rasituksia kuin vain sadevettä. Kouruihin ehkä nojataan tikkailla, ränniputkia kolautellaan ja kourut sekä alastulot keräävät talvisin lunta ja jäätä. Tällöin teräs tuo parhaat ominaisuutensa esille verrattuna esimerkiksi heikompaan alumiiniin.

 • Miksi teräksinen sadevesijärjestelmä kestää niin hyvin huoltoa?

  Teräskourumme kestää kovankin käsittelyn puhdistaessa, koska se on pinnoitettu Pural-pinnoitteella (polyuretaanipohjainen pinnoite) molemmin puolin yhtä vahvana. Pural-pinnoitteinen teräskouru kestää normaalihuollolla yli 30 vuotta ja on yhteensopiva käytettyjen kattomateriaalien ja muiden rakennuspeltituotteiden kanssa. Lika ja roskat irtoavat Pural-pinnoitteesta erittäin hyvin ja se kestää kovankin käsittelyn puhdistaessa.

 • Miksi alumiini ränni on heikompi kuin teräksestä valmistettu?

  Alumiini ja muovi rännin kestävyys teräkseen nähden on heikko, koska molemmat, alumiini ja muovi, kestävät huonosti painon ja liikkeen aiheuttamaa rasitusta. Etenkin alumiini elää lämmönvaihtelussa paljon ja murtuu helposti, toisin kuin teräs.

  Muovi ja alumiinin ohut maalipinta imevät likaa ja aurinko polttaa lian tiukkaan kiinni, joten puhdistaminen on toivotonta. Alumiinisen järjestelmän heikkouksia on myös järjestelmän äänekkyys. Alumiinisessa syöksyssä tippuvan veden ääni kantautuu rakennuksen sisälle häiritsevästi.

  Nykyaikaiset pinnoitetut materiaalit kestävät huollettuina ruostumatta ihmiselon ajan. Tärkeää onkin, että materiaali kestää myös muita ulkoisia rasituksia kuin vain sadevettä. Kouruihin ehkä nojataan tikkailla, ränniputkia kolautellaan ja kourut sekä alastulot keräävät talvisin lunta ja jäätä. Tällöin teräs tuo parhaat ominaisuutensa esille.

 • Onko teräksestä valmistettu sadevesijärjestelmä äänekäs?

  Teräskouru on hiljainen, koska siinä on paksu pinnoite ja se on rakenteeltaan painavampi kuin esimerkiksi alumiinikouru, joka on tunnetusti äänekäs.

 • Puolipyöreä vai kantikas sadevesijärjestelmä?

  Sadevesijärjestelmissä on kaksi vaihtoehtoa

  • Puolipyöreä tai kantikas järjestelmä

  Puolipyöreä sadevesijärjestelmä koostuu puolipyöreästä kourusta ja pyöreistä syöksytorvista, kun taas kantikas koostuu tasapohjaisesta kourusta ja kulmikkaista syöksyistä. Kantikkaan kourun kanssa on mahdollista käyttää myös puolipyöreää syöksytorvea.

  On makuasia miellyttääkö silmää enemmän puolipyöreä vai kantikas sadevesijärjestelmä. Puolipyöreä on kuitenkin toimivuutensa ansiosta huomattavasti suositumpi vaihtoehto. Toimittamistamme sadevesijärjestelmistä yli 90 % on nimenomaan puolipyöreitä järjestelmiä. Puolipyöreän vesikourun huolto on helpompaa, koska suurempi virtausnopeus huuhtoo roskat tehokkaasti pois. Suurempi virtausnopeus johtuu siitä, että puolipyöreässä kourussa vain yksi ura, jota pitkin vesi kulkee. Kantikkaan vesikourun ongelma on tasainen pohja, jossa ei ole selkeää kulku-uraa vedelle. Tämän johdosta roskat tarttuvat kiinni kourun pohjaan.

  Molempien kourumallien puhdistus onnistuu maasta käsin kourun puhdistukseen tarkoitetuilla puhdistimilla tai katon kautta. Kantikkaan kourun huoltoväli on kuitenkin tiheämpi kuin puolipyöreän.

  Helppohoitoisuutensa lisäksi pyöreä malli toimii syöksytorvissa (alastuloissa ja syöksysarjoissa) paremmin. Pyöreä malli mahdollistaa väistöjen tekemisen ja kaivolle laskevien ulosheittojen kääntämisen kaikkiin suuntiin hyvännäköisenä. Kantikkaassa syöksyssä vesi voidaan suunnata hyvännäköisenä vain neljään suuntaan. Pyöreää syöksyä on saatavilla myös sileillä mutkilla.

 • Miten sadevesikourut kiinnitetään? Sisä- vai ulkopuolinen kannake?

  Sadevesikourut voi kiinnittää ulkopuolisilla tai sisäpuolisilla kourunkannakkeilla. Asennuspalvelumme kiinnittää kourut ulkopuolisella kannalleella, jolloin vesikouru jää yläpuolelta vapaaksi ja puhdistaminen onnistuu huomattavasti helpommin. Kannake saadaan taivutettua kaikkiin eri otsalautojen kaltevuuksiin, jolloin vesikourun asento saadaan oikeaksi. Sadex-vesikourun etureuna kallistuu sisäänpäin, jolloin etureunan päälle satava vesi valuu kouruun, eikä ulkopintaa pitkin alas. Tämä auttaa myös pitämään kourun ulkopinnan puhtaampana.

 • Minkä värinen sadevesijärjestelmä?

  Sadevesijärjestelmien väri valitaan yleisesti rakennuksen julkisivun ja vesikaton värien mukaan. Vaakakourussa käytetään katon sävyä ja syöksysarjassa nurkkalaudan sävyä. Väreillä voidaan myös leikitellä ja korostaa talon julkisivua. Suosittelemme kuitenkin valitsemaan vaakakouruihin tumman värin. Näin lika ei erotu kourusta ja puhdistustarve vähenee. Sadevesijärjestelmien vakiovärimme ovat:

  color-rr20.pngRR20 valkoinen

  color-rr21.pngRR21 vaaleaharmaa

  color-rr22.pngRR22 harmaa

  color-rr23.pngRR23 tummanharmaa

  color-rr32.pngRR32 tummanruskea

  color-rr33.pngRR33 musta

  color-rr29.pngRR29 punainen

  color-rr750.pngRR750 tiilenpunainen

  color-zn.pngZn sinkitty

 • Minkä pituisia räystäskourut ovat?

  Asennnuspalvelumme ajaa sadevesikourut asennuskohteessa määrämittaan rakennuksen räystäiden mukaan. Verkkokaupastamme tilatessa sadevesikourujen vakiomitta on 3 metriä. Noutomyymälöissämme pystymme ajamaan kourut haluttuihin mittoihin, kuljetusmahdollisuuksiesi mukaan. Huomaathan, että kourumallien saatavuus vaihtelee myymälöittäin.

 • Mitä pitää huomioida sadevesikourujen mitoituksessa?

  Kourun mittoja laskiessa huomioidaan räystään pituus, johon lisätään päädyn ylitykset (+ 20 mm), mahdolliset limiliitokset (+50-100 mm) ja ulkokulmapalat (+250 mm). Puolipyöreän kourun liitospantaa käytettäessä kourun päät tulevat ns. puskuun eli vastakkain, jolloin lisämittaa ei tarvita.

 • Miten vesikourut liitetään toisiinsa?

  Puolipyöreät kourut voidaan liittää toisiinsa liitospannalla tai limiliitoksella. Kantikkaat kourut liitetään aina limiliitoksella.

 • Miten katkaisen/lyhennän kourun?

  Sadevesikourun katkaisu onnistuu parhaiten peltisaksilla, jotka voit ostaa verkkokaupastamme. Katkaisuun voidaan käyttää myös rautasahaa. 

 • Millä jaolla räystäskourun kannakkeet kiinnitetään?

  Mikäli sinulla on ulkopuoliset kannakkeet, suosittelemme kiinnikkeiden väliksi 800-1000 mm. Sisäpuolisilla kannakkeilla välin on hyvä olla 600-800 mm.

 • Miten sadevesikourun kannakkeet kannattaa asentaa?

  Suosittelemme asentamaan kannakkeet suoraan kouruun jo maassa. Kouru nostetaan kannakkeineen räystäälle ottamalla kiinni kourun keskiosasta. Kannakkeet tukevat kourua. Kiinnitä kouru ensin keskeltä ja sitten kummastakin päästä. Merkkaa kaatolinjat värilangalla ennen asennusta.

 • Kuinka paljon kourussa tulee olla kaatoa?

  Riittävä kaato kouruille on n. 2-3 mm/m (1 m matkalla kouru laskee 2-3 mm syöksytorvea kohti). Merkitse kaatolinjat värilangalla. 

 • Miten teen kaadon, jos syöksysarja on kourun molemmissa päissä?

  Kiinnitä kouru ensin keskeltä ja laske päät noin 2 mm/metri alemmas kourun keskiosaan nähden.

 • Miten rännit kiinnitetään, jos ei ole räystäslautaa?

  Rännit kiinnitetään kattotuolien päihin 5 x 70 mm kokoisilla ruuveilla. Mikäli kiinnitys kattotuoleihin ei ole mahdollista kourut kiinnitetään kannakkeen lisälaitteella. Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme 040 040 7116.

 • Milloin tarvitsen kiilapalat?

  Kiilapalan avulla kouru saadaan asennettua suoraan, jos räystäslauta tai muu kiinnityspinta on vinossa. Kiilapala valitaan kattokaltevuuden mukaan.

 • Missä vaiheessa on hyvä tehdä reikä syöksysarjalle?

  Kouruja mitattaessa mittaa myös syöksyjen reikien paikat. Reiät kannattaa tehdä maassa ennen kourujen räystäälle asennusta. Tarkemmat ohjeet ks. puolipyöreän sadevesikourun asennusohje.

 • Minkä mittaiseen kouruun riittää yksi syöksysarja?

  Riittävään syöksyjen määrään vaikuttaa kaksi asiaa. Ensinnäkin on huomioitava katolta tulevat vesimäärät, joihin vaikuttavat katon pinta-ala ja jyrkkyys. Toiseksi kourun kaatomatka yhtä syöksyä kohden ei saisi ylittää 10 m. Kaatojen ollessa maltilliset (2-3 mm/m), ulkonäkö säilyy siistinä ja mahdolliset veden kaato-ongelmat ovat poissa. 

 • Voinko käyttää jatkotorvea useampaan syöksysarjaan?

  Kyllä, jatkotorvi voidaan katkaista halutun mittaiseksi ja käyttää useassa syöksysarjassa tarpeen mukaan.

 • Miten tehdään supistus syöksytorveen?

  Mikäli syöksyputki joudutaan katkaisemaan, voidaan supistus tehdä nokkapihdeillä taivuttamalla syöksyputkea kahdesta kohdasta sisäänpäin.

 • Kuinka monta syöksyn kiinnikettä tarvitaan?

  3 metrin syöksysarja kiinnitetään kahdella kiinnikkeellä. Syöksyjen kiinnikkeet asennetaan aina liitosten kohdalle. Mikäli syöksytorvea joudutaan jatkamaan, jokaista jatkoputkea kohden asennetaan yksi lisäkiinnike. Syöksyn kiinnikkeiden maksimiväli on 2,5 m. 

 • Mitä tehdä, jos syöksyn kiinnike ei yllä seinään saakka?

  Syöksyn kiinnike voidaan korottaa käyttämällä säädettävää syöksytorven takakiinnikettä.

 • Mitä eroa on kantikkaiden kourujen liukulähdöllä ja lähtökappaleella?

  Liukulähtö on pitkäikäisempi ja ulkonäöllisesti siistimpi kuin lähtökappale. Liukulähtö taivutetaan kourun ympärille ilman kiinnitysruuveja, jolloin syntyy pitkäikäinen liitos ilman vuotoriskiä. Lähtökappale asennetaan vastaavasti kourun pohjan alle peltiruuveilla, jolloin vuotoriski suurenee. Liukulähdössä vesi ja roskat kulkeutuvat paremmin kouruun tehdyn suuremman reiän ansiosta. Lähtökappaleessa kourun pohjaan tuleva reikä on pienempi vaikeuttaen veden ja roskien liikkumista.

 • Milloin käytetään kattovesisuppiloa?

  Kattovesisuppiloa käytetään, kun halutaan liittää syöksysarjat jalkaränneihin. Jalkarännit ovat perinteiseen konesaumakattoon rakennettuja vedenohjureita. Kattovesisuppiloita on tarjolla pyöreille 100 mm, 120 mm ja 150 mm syöksyille.

 • Miten sadevesijärjestelmiä huolletaan?

  Kourut tulisi puhdistaa säännöllisesti – keväällä ja syksyllä – lehdistä ja muista roskista. Puhdistus voidaan tehdä maasta käsin kourun puhdistukseen tarkoitetuilla puhdistimilla tai katon kautta. Tarkista aina keväisin lisäksi kourujen kiinnitykset ja saumat talven jäljiltä. Talvella syöksyn alaosa tulee pitää vapaana lumesta, jotta syöksyputki ei jäädy ja halkea. Lue lisää sadevesijärjestelmän huollosta.

 • Mitä tehdä, jos ränni pitää meteliä?

  Voit vaimentaa syöksytorvesta kantautuvan sadeveden tiputusäänen Sadexin kehittämällä Silence-vaimentimella. Silencen ansiosta sadeveden tiputusäänet eivät enää kantaudu taloon häiritsevästi. Ero on merkittävä verrattuna järjestelmään ilman vaimenninta. Lue lisää markkinoiden hiljaisimmasta sadevesijärjestelmästä.

 • Mitä teen, kun vesi lentää kourun yli kovalla sateella?

  Kouru on todennäköisesti asennettu liian alas tai vesikatteen räystäsylitys on liian suuri. Sadevesijärjestelmä voi olla myös kooltaan alimitoitettu. Lähetä meille kuva kourustasi sähköpostitse osoitteeseen toimisto[a]sadex.fi, niin autamme sinua tapauskohtaisesti.

 • Miten estää syöksyn alapäätä jäätymästä ja rikkoutumasta talvella?

  Pidä syöksyn alapää puhtaana lumesta ja jäästä. Syöksyn alapään eli ulosheittäjän tulee olla irti maasta vähintään 200 mm. Rännikaivoa käytettäessä ulosheittäjän tulee olla 30-50 mm rännikaivon reunan yläpuolella.

 • Rännit tulivat lumen mukana alas, miksi?

  Kouru on todennäkösesti asennettu liian ylös. Kouru tulisi asentaa aina 10 mm lumirajan alapuolelle, jolloin katolta valuva lumi ei pääse repimään kourua tai otsalautaa mukanaan. Suosittelemme lisäksi lumiesteen asentamista, mikäli sellaista ei vielä ole.

 • Miten estän syöksyjen lommoutumisen?

  Syöksytorvet voidaan varustaa niille suunnitelluilla panssariputkilla. Suosittelemme varustamaan kulkuteiden lähettyvillä olevat syöksytorvet potkunkestävällä panssariputkella 2 metrin korkeudelta.

 • Mitä tehdä, jos syöksyn alapää heittää vedet väärään paikkaan?

  Syöksyn alapään eli ulosheittäjän tulee olla irti maasta vähintään 200 mm. Rännikaivoa käytettäessä ulosheittäjän tulee olla 30-50 mm rännikaivon reunan yläpuolella. Lisäämällä jatkotorvea ja tarpeen mukaan mutkia, saat ohjattua veden oikeaan paikkaan.