Paloluukku

Turvallisin ratkaisu kerrostalon hätäpoistumistieksi

Luukkutikas kerrostaloon
/images/hatapoistumistiet/Paloluukku-kerrostalon-pelastautuminen.jpg

Paloluukku

Pelastautumisluukku on turvallinen ja nopea, tyyppihyväksytty turvatuote parvekkeiden hätäpoistumiseen. Paloluukun avulla pelastautuminen onnistuu tikasautoa nopeammin, kun talon asukkaat voivat pelastautua omatoimisesti parvekkeelta alemmalle parvekkeelle. Paloluukku on myös ehdoton valita kerrostaloihin, joissa pelastautumista ei voida hoitaa tikasautolla. 

Paloluukku mahdollistaa turvallisen ja nopean hääpoistumisen kaikille talon asukkaille. Luukku on varustettu suurella ja helppokäyttöisellä käyntiaukolla, jonka aukaisu onnistuu ainoastaan omalta parvekkeelta. Paloluukussa on jämäkkä patentoitu teleskooppinen tikas, jota on vaivaton kiivetä alas ja tarvittaessa myös ylös. Paloluukun turvallisuudessa on huomioitu myös lyhyt pudottautumismatka. Avatun tikkaan pituus on 1,9 metriä. 

VTT on myöntänyt Paloluukulle tyyppihyväksynnät VTT-RTH-00016-16 ja VTT-RTH-00017-16. Paloluukku täyttää paloluokat EI 120 ja EI 60. Paloluukun valmistaa Piristeel Oy.

Tekniset tiedot

  • Tikas avattuna 1900 x 450 mm

Materiaali

Paloluukun pinnoite on sinkittyä terästä ja yläkansi alumiinia. Luukku maaltaan pulveripolttomaalilla. Kuumasinkitty teräs sekä pulveripolttomaalaus antavat erinomaisen korroosiosuojan.

Väri

Paloluukun vakiovärit ovat:

Paloluukkua saa lisähintaan myös erikoisväreillä.