Sadex on Suomen paras rakennusalan työpaikka jo toistamiseen

Sadex Oy on valittu Suomen 6. parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work©-instituutin Parhaat työpaikat -listauksessa keskisuurten yritysten sarjassa.

Sadex parhaat tyopaikat 2022 joukko 1080x1080

Neljän veljeksen visio johdatti Sadexin toistamiseen Suomen parhaaksi rakennusalan työpaikaksi, joka on rakennettu vahvaan luottamukseen perustuvalla yrityskulttuurilla. Sadex haluaa toimia esimerkkinä kaltaisilleen perinteisten alojen yrityksille.

Vastuullisuutta rakennusalalle työnantajana ja urakoitsijana

”Halusimme pitkään alalla työskennelleinä luoda työpaikan, jossa porukka tekee töitä sekä ammattiylpeydellä että hyvällä fiiliksellä niin, että se näkyy myös asiakkaille päin”, toimitusjohtaja Marko Kukkonen taustoittaa yrityksen vuonna 2009 alkanutta taivalta. Näistä lähtökohdista ponnistanut, neljän veljeksen perustama Sadex valittiin nyt kokoluokassaan Suomen 6. parhaaksi työpaikaksi, korkeimmalla sijoituksella rakennusalan yritysten joukosta.

”Haluamme omalla esimerkillämme näyttää koko rakennusalalle, että myös perinteisten toimialojen toimijat voivat olla niin loistavia työpaikkoja kuin vastuullisia ja luotettavia palveluntuottajia. Määräyksissä ei oiota, ja työt tehdään asiakaspalvelu edellä. Olen ylpeä koko henkilökunnastamme, jota tuntuu yhdistävän periksiantamaton halu toimia ammattimaisesti asiakkaan parhaaksi”, Marko Kukkonen kertoo.

Vuonna 2021 toteutetussa Great Place to Work -henkilöstötutkimuksessaan Sadex sai erityistä kiitosta siitä, että sukupuolten välisen tasa-arvo toteutuu, jokaisen työpanos koetaan tärkeäksi ja työpaikalla voi olla oma itsensä. Nämä asiat pitivät paikkaansa jokaisen tutkimukseen vastanneen sadexlaisen mielestä. Kyselyyn vastanneista työntekijöistämme 100 % oli myös sitä mieltä, että Sadex on kokonaisuudessaan hyvä työpaikka. Tämä antoi erinomaiset lähtökohdat lähteä mukaan Suomen parhaat työpaikat -kilpailuun.

Sadexilla vallitsee poikkeuksellisen hyvä yhteishenki: jokaista arvostetaan omana itsenään ja saat olla juuri sellainen kuin olet. Täällä jokainen saa mokata, kehittyä ja kyseenalaistaa - asiat käsitellään avoimesti ja reilussa hengessä.
Poiminta Sadexin Great Place to Work -tutkimuksen vastauksista (2021)

Hyvää työyhteisöä kehitetään yhdessä

Jo kahden vuoden ajan Great Place to Work -henkilöstötutkimus on ollut Sadexille tärkeä keino kerätä henkilöstöltä kehitysideoita työyhteisön kehittämiseen. Palautteen saamisen lisäksi keskeistä on ollut myös nopea reagointi palautteisiin konkreettisilla kehitystoimenpiteillä. ”Ensimmäisenä tutkimusvuonna havaitsimme palautteista, että toimitilat eivät palvelleet joillakin paikkakunnilla tarpeeksi tarkoitustaan. Asiaan reagoitiin heti, ja lopputuloksena vuoden 2021 lopussa oli uusien toimitilojen projektit käynnissä puolella emoyhtiön toimipisteistä”, kertoo myyntijohtaja Ville Kukkonen, yksi perustajista.

En olisi koskaan uskonut, että tämmöinen työyhteisö voi olla, ellen itse olisi tähän päässyt osalliseksi.
Poiminta Sadexin Great Place to Work -tutkimuksen vastauksista (2021)

Tervettä kasvua yrityskulttuuria vaalien

Sadexilla kestävää yrityskulttuuria luodaan systemaattisella ja vahvaan arvopohjaan nojautuvalla johtamisella. ”Great Place to Work -tutkimus osoitti, että tasa-arvoisuus, arvostus, virheiden salliminen ja henkilöstön mukaan ottaminen ovat keskeisiä asioita hyväksi koetussa työyhteisössä”, kertoo Ville Kukkonen. ”Sadex sai tutkimuksessa henkilöstöltä eniten kiitosta siitä, että täällä vallitsee sukupuolten välinen tasa-arvo, jokaisen työtä arvostetaan ja johdon toiminta koetaan oikeudenmukaiseksi.”

Marko Kukkonen korostaa yrityskulttuurin johtamisen olevan jatkuvaa työtä, jota ei voi unohtaa varsinkaan yrityksen laajentuessa. ”Olemme viime vuosien aikana sekä kasvaneet liiketaloudellisesti että laajentuneet maantieteellisesti. Great Place to Work -tutkimus antoi meille selkeät suuntaviivat siihen, mitä asioita meidän tulisi yrityksen johtamisessa vaalia ja mitä puolestaan kehittää. Se, että saamme Sadexin ainutlaatuisen hengen ja kulttuurin säilytettyä, on tärkein edellytys kasvulle. Visiomme on olla rakennusalan paras työpaikka ja yhteistyökumppani. Nousu viime vuoden 9. sijalta Suomen 6. parhaaksi työpaikaksi merkitsee meille erityisesti sitä, että suunta on oikea, mutta laakereilleen ei voi jäädä lepäämään.”

Parasta on suoruus, asiat käsitellään asioina. Ollaan ylpeitä siitä mitä tehdään, ei arvosteta jargonia tai näennäisyyksiä: se mitä ollaan, ollaan täysillä ja avoimesti. Huolehditaan toisten jaksamisesta.
Poiminta Sadexin Great Place to Work -tutkimuksen vastauksista (2021)

Miten Parhaat Työpaikat valitaan?

Great Place to Work© on yli 60 maassa toimiva työntekijäkokemusta tutkiva instituutti, jolla on 30 vuoden kokemus organisaatioiden vahvuuksien ja kehityskohteiden tunnistamisesta. Great Place to Work© - sertifiointi on maailmanlaajuinen ja arvostettu tunnustus työpaikasta, jossa työntekijät kokevat yrityskulttuurin hyväksi ja luottamukseen perustuvaksi. Sertifioinnin saaneet yritykset voivat hakea vuosittain mukaan Parhaat Työpaikat -kilpailuun. Sadex osallistui sertifiointiin sekä Parhaat työpaikat -kilpailuun toista kertaa.

Sijoitus Parhaat Työpaikat -listauksessa määräytyy henkilöstötutkimuksen sekä Great Place to Work©-instituutin tekemän kulttuurin analyysin perusteella. Yli sadan tutkittavan yrityksen joukosta 20 parasta palkittiin kolmessa kategoriassa yrityksen koon mukaan. Sadexin sijoitus keskisuurten yritysten 6. parhaana työpaikkana oli korkein rakennusalan yritysten joukosta.

Lataa koko tiedote