Asunto Oy Anttoninlahti, Jyväskylä

Jyväskyläläinen rivitaloyhtiö valitsi Sadexin vastaamaan taloyhtiön uudesta sadevesijärjestelmästä

Sadevesijärjestelmät taloyhtiöön
Vesikourut rivitaloon
Sadevesijärjestelmä rivitaloon

Ensio Virtanen: “En voi moittia työn jälkeä"

Asunto-osakeyhtiö Anttoninlahti on jyväskyläläinen rivitaloyhtiö, joka on valmistunut vuonna 1982. Vuonna 2017 Sadex asensi taloyhtiöön uuden sadevesijärjestelmän aiemman, ikänsä puolesta jo huonokuntoisen järjestelmän tilalle. Talviaikaan tehty asennus sujui kovista pakkasista huolimatta hyvin.

Yksikerroksisessa rivitalossa on yhteensä kuusi asuntoa. Vuosien varrella on taloa remontoitu ja kunnostettu aina tarpeen ja tärkeysjärjestyksen mukaisesti. Sadevesijärjestelmä päätettiin uusia sen huonon kunnon vuoksi.

– Rännit olivat huonossa kunnossa ja ikäkin painoi. Harhailin keväällä 2016 rakennusmessuilla ja eksyin Sadexin osastolle. Siitä sovimme sitten tapaamisen, muistelee taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Ensio Virtanen.

– On tärkeää, ettei katolta tuleva vesi pääse valumaan rännien kautta rakenteisiin tai alustaan. Senkin takia syöksytorvet oli saatava kuntoon, Virtanen lisää.

Lopputulos on toiveidemme mukainen!
– Ensio Virtanen, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja

“He vaikuttivat luotettavalta toimijalta”

Sadexin toiminta vakuutti Virtasen ja hän päätti pyytää tarjouksen työn toteutuksesta. Talviaikana toteutetusta asennuksesta sai myös talvialennuksen. Tarjous käsiteltiin taloyhtiön hallituksessa sekä yhtiökokouksessa, jonka jälkeen se päätettiin hyväksyä.

– Pääsimme Sadexin kanssa hyvin yhteisymmärrykseen. He vaikuttivat luotettavalta toimijalta. Myös tuotteet olivat hyviä, Virtanen summaa.

Moitteetonta työtä

Asennus toteutettiin helmikuussa 2017 kahden päivän aikana. Asennuksen aikana oli kovat pakkaset, mutta Virtasen mukaan työ sujui niistä huolimatta hyvin. Hän oli itse paikalla ja seurasi Sadexin työskentelyä. Kokonaisuutena työ sujui jouhevasti. Ensimmäisenä päivänä purettiin vanha sadevesijärjestelmä ja seuraavana asennettiin uusi. Jäljet siivottiin työn päätyttyä hyvin.

– En minä virallisena rakennusvalvojana toiminut, mutta tarkistin silti jokaisen rännin ja kourun, jonka he paikoilleen laittoivat, Virtanen naurahtaa.

– Olen toiminut talojen kunnossapitoon liittyvien asioiden parissa noin neljäkymmentä vuotta, joten ei ollut ihan ensimmäinen kerta, kun rännejä tarkistin. Ja en kyllä voi moittia työn jälkeä, Virtanen kiteyttää.

Siisti ja toivottu lopputulos

Lopputulos on Virtasen mukaan siisti. Myös sadevesijärjestelmän yleinen ulkonäkö on aiempaan tilanteeseen verrattuna parempi. Rännit ja syöksytorvet ovat lähteneet toimimaan odotusten mukaisesti normaalisti. Lisäyksenä Virtanen asentaa syöksytorviin itse vielä Sadexin äänenvaimentimet.

– Sadex olisi tullut asentamaan äänenvaimentimetkin, mutta sitä ei tarvittu, koska se käy minulta itseltänikin, Virtanen kertoo.

– Lopputulos on toiveidemme mukainen!

Lue artikkeli: Mistä tiedän että rännien uusiminen on edessä?
Lue asiakastarina: Paritalon asumismukavuus nousi rännien äänenvaimennuksella
Kohteen 3 tärkeintä pointtia:
  • Toimiva kokonaisuus jouhevasti
  • Moitteeton työnjälki
  • Sadevesijärjestelmän ulkonäkö parani aikaisempaan nähden
Kohdetyyppi: Rivitalot
Tuotetyyppi: Sadevesijärjestelmät
Lisätietoja projektista:
Jeremia Linjama
Jeremia Linjama
puh. 040 500 8471
jeremia.linjama [a] sadex.fi