Omakotitalon tyylikäs ja turvallinen hätäpoistumisratkaisu

Pohjanmaa – asuntomessutalo 2016

Sadevesijärjestelmät, rännit, kattoturvatuotteet Kannustaloon
Modernit ja tyylikkäät turvatikkaat
Rännit, lumiesteet, talotikkaat asennettuna tai tarvikkeena

Seinäjoen asuntomessujen pohjalaiskortteli inspiroi Kannustalon arkkitehti Kati Raskua suunnittelemaan tämän päivän vaatimuksia vastaavan ja arjessa toimivan valmistaloversion perinteisestä, kaksifooninkisesta pohjalaistalosta. Lopputuloksena syntyi suurelementeistä rakennettu, 165,5-neliöinen Pohjanmaa-talo

– Pohjanmaa on kaksikerroksinen, pääosin punainen ja ulkoapäin hyvin pelkistetyn suoralinjainen talomalli. Päätalon kyljessä on lisänä musta, yksikerroksinen saunasiipi, Kati Rasku sanoo.

Sadex Design -turvatikas sulautuu kauniisti talon julkisivuihin mikä oli paitsi meidän, myös useimpien asiakkaidemme toive
– Kati Rasku, arkkitehti

Talomallista on karsittu kaksifooninkisille tyypillistä koristeellisuutta. Ikkunoiden ja ovien ympäriltä puuttuvat koristeelliset vuorilaudat pääoven taulumaista kehystä lukuun ottamatta. Myös sisääntulon ja terassien jykevät pilarit ovat tyyliltään hyvin pelkistetyt.

Hätäpoistumisratkaisuksi taloon valittiin julkisivuun istuva Sadex Design -turvatikas, joka erottuu positiivisesti perinteisistä palotikkaista.

– Sadex Design -turvatikas sulautuu kauniisti talon julkisivuihin mikä oli paitsi meidän, myös useimpien asiakkaidemme toive, Kati Rasku kertoo.

Modernin turvatikkaan lisäksi Pohjanmaa-taloon valikoitui Sadexilta pyöreä sadevesijärjestelmä, seinätikkaat ja lumiesteet.

– Pohjanmaan kohdalla päädyimme Sadexin tuotteisiin monen asian summana. Lisäksi olemme todenneet muuttovalmiiden toimitustemme kautta Sadex-tuotteet laadukkaiksi ja yhteistyön toimivaksi, joten olemme laajentaneet tuotteiden myyntimahdollisuudet myös räätälitoimituksiimme osana vakiotoimitusta, Rasku lisää.

Lue seuraavaksi: Hätäpoistumistikkaat voivat pelastaa sinut ja perheesi
Lue seuraavaksi: Tikkaat, rännit ja kattoturva - kaikki saman katon alta
Kohteen 3 tärkeintä pointtia
  • Design yhdistettynä turvallisuuteen
  • Perinteistä, mutta tyylikästä
  • Sävy sävyyn
Kohdetyyppi: Omakotitalot Rivitalot
Lisätietoja projektista:
Villle Kukkonen
Ville Kukkonen
puh. 040 379 4009
ville.kukkonen@sadex.fi