Sammon uudessa koulurakennuksessa panostettiin tyylikkäisiin ja toimiviin sadevesijärjestelmiin

Sammon koulu

/images/referenssit/asiakas-tyomaa-referenssi.jpg

Pirkanmaalainen Rakennusliike J. Malm on vuodesta 1978 tarjonnut laadukkaita ratkaisuja asuntorakentamiseen, palvelurakentamiseen ja urakointiin. Yksi yrityksen uusimmista kohteista on Sammon koulu ja päiväkoti Tampereen Kalevassa, jonka sadevesijärjestelmät suunniteltiin ja toteutettiin yhdessä Sadexin kanssa.

“Sammon koulu ja päiväkoti sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla Tampereen Kalevassa. Kyseessä on noin tuhannen lapsen päiväkoti ja koulu, joka käsittää yhteensä 11 000 neliötä. Tämä betonirunkoinen rakennus sisältää kaikki kouluissa tarvittavat tilat, kuten luokat ja liikuntasalit. Moderni kokonaisuus viimeisteltiin Sadexin sadevesijärjestelmillä sekä kattoturvatuotteilla”, kertoo kohteen vastaava työnjohtaja Jari Saarilampi.

Näyttävän uudisrakennuksen viimeistelee kokonaisuuteen sopivat sadevesijärjestelmät

Sammon koulu ja päiväkoti sai rakennuttajalta tarkat suunnitelmat, joiden teknisestä toteutuksesta J. Malm huolehti yhteistyössä Sadexin kanssa. Kohteen haasteena olivat arkkitehtuuriset erikoisratkaisut, jotka vaativat sadejärjestelmien osalta huolellista suunnittelua.

“Tässä kohteessa oli sellaisia erikoisratkaisuja, joihin ei ollut tarjolla valmiita järjestelmiä. Jouduimme tarkasti miettimään, miten saamme sovitettua yhteen tekniset ja arkkitehtuuriset vaatimukset. Sadex mahdollisti meille kokonaisuuteen sopivan pyöreän sadevesijärjestelmän sisältäen rännit ja syöksyt koteloineen”, Jari kertoo.

Lue myös: Miten Sadexin asennustyö etenee?

Rakennusliike J. Malmille Sadex oli tuttu kumppani jo aiemmista projekteista. Sammon koulun ja päiväkodin kohteessa päätettiin hyödyntää valmiita tuotteita, jotka verhoiltiin vastaamaan arkkitehdin suunnitelmia. Jarin mukaan toimittajan valinnalla oli suuri vaikutus onnistuneeseen lopputulokseen.

“Sadex antoi meille kohteen tietojen pohjalta ehdotukset tarvittavista ratkaisuista. Suunnittelimme käytännön toteutuksen yhteistyössä heidän kanssaan ja päädyimme käyttämään jo aiemmin hyväksi todettuja tehdasvalmiita osia. Ne olivat meille luotettavampi ratkaisu kuin se, että lähtisimme alusta alkaen kehittämään jotain uutta. Koulun sisälle rakennettiin teknisesti toimiva pyöreä sadevesijärjestelmä, joka on verhoiltu kantikkaaksi vastaamaan arkkitehdin toiveita. Päädyimme pyöreään sadevesijärjestelmään käytännöllisyyden vuoksi, sillä se kuljettaa vettä pois tehokkaasti huuhtoen samalla suurimmat roskat pois." Jari toteaa.

Sadexin asiantuntijat olivat alusta asti mukana uniikin projektin suunnittelussa. Rautaisella ammattitaidolla näyttävä ja toimiva lopputulos saatiin aikaan kustannuksia säästäen.

“Projekti oli lähtökohtaisesti haastava, koska suunnitelma ja toteutus poikkeavat tavanomaisesta; Sammon koulussa syöksyt viedään osittain integroituna julkisivuverhoilun sisällä. Tässä projektissa mahdollistimme asiakkaalle toimivan sadeveden poiston sekä halutun ulkonäön. Lopputuloksena saatiin erittäin hyvin toimiva ja kustannustehokas ratkaisu”, lisää suunnittelijana työskentelevä Aleksei Seppänen.

Tässä projektissa mahdollistimme asiakkaalle toimivan sadeveden poiston sekä halutun ulkonäön. Lopputuloksena saatiin erittäin hyvin toimiva ja kustannustehokas ratkaisu.

Luotettavan kumppanin kanssa kohteet valmistuvat aikataulussa

Jarin mukaan tuttuun kumppaniin oli helppo turvautua kohteessa, jossa aikataulupaineet toivat yhteistyöhön omat haasteensa. Sadexin kanssa uniikki toteutus valmistui ripeästi, eivätkä kustannukset päässeet yllättämään.

“Toimittajan valinnassa ratkaisee laatu, hinta ja nopeus. Sadex on osoittautunut meille loistavaksi kumppaniksi monenlaisiin projekteihin. Heiltä löytyy laadukkaat ratkaisut ja ennen kaikkea kykyä tarpeiden yhteensovittamiseen. Parasta yhteistyössä on ollut toimiva henkilökemia ja tietysti se, että voimme aina luottaa heidän järjestelmiinsä. Voin ilman muuta suositella kaikille toimijoille Sadexia, onhan kyseessä yksi markkinoiden isoin ja varmin tekijä”, Jari kuvailee.

Lue seuraavaksi: Rakennusliike Reponen sai Sadexilta myös suunnitteluavun parvekkeiden vedenpoistoon
Missä Sadex onnistui
  • Teknisesti toimiva ja kustannustehokas ratkaisu säilyttäen haluttu ulkonäkö
  • Yhteistyö ja kommunikointi asiakkaan kanssa
  • Kohteen aikataulupaineiden huomioiminen
Kohdetyyppi: Rakennusliikkeet
Lisätietoja projektista
Tomi Makinen
Tomi Mäkinen
puh. 050 505 0008
tomi.makinen@sadex.fi