Kotitalousvähennystä ränniremontista ja kattoturvatöistä – joustoa myös Sadexin maksutavoissa

Tiesitkö, että kotitalousvähennys remonteista koskee myös rännien ja kattoturvan asennustöitä? Rahanarvoinen etu kannattaa hyödyntää! Tästä artikkelista saat vastauksia yleisiin ränni- ja kattoturvaremonttien rahakysymyksiin.

Sadevesijärjestelmän rahoitus

Voit hakea kotitalousvähennystä kaikista Sadexin asennustöistä remonttikohteissa

Kotitalousvähennys on verottajan myöntämä verovähennys, jonka voi saada mm. remontti- ja siivoustöiden työn osuudesta. Vähennys näkyy suoraan joko veronpalautuksina tai pienempänä veroprosenttina.

Sadexin ränni- ja kattoturvatuotteiden asennukset lasketaan kotitalousvähennyksen remonttitöihin. Merkittävä osa omakotitalojen asennustöistämme sopiikin hinnaltaan kotitalousvähennyksen maksimimäärän sisälle.

Rahaa takaisin ränniremontista? Näinkin sen voi ajatella.

Voit saada kotitalousvähennyksen remonttikuluista joko omaan, vanhempiesi, isovanhempiesi taloon tai vapaa-ajan asuntoon - joko omistus- tai vuokra-asuntoon. Kotitalousvähennys on tarkoitettu jo olemassa olevan kiinteistön ”parantamiseen”, joten sitä ei voi hyödyntää uudisrakentamisessa.

Kotitalousvähennyksen hakeminen kannattaa: jos remonttisi tekee yritys, saat hakea vähennystä 40 % työn osuudesta. Maksimivähennys on 2250 euroa vuosittain per henkilö.

Kotitalousvähennyksen määrä muuttui vuonna 2022, mutta muutos ei koske remonttitöitä. Toisaalta remonteista myönnettävä 40 % on yhä merkittävä.

Rännien asennustyö oikeuttaa kotitalousvähennykseen

Kotitalousvähennyksen myöntäminen on aina verottajan tehtävä, mutta vähennyksen hakemisen suunnittelu kannattaa.

Jos suunnittelet ränni- tai kattoturvaremonttia puolisosi kanssa, on hyvä tietää, että kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Jos sinun ja puolisosi saama vähennys on yhteensä maksimissaan 2250 euroa vuodessa, on järkevää hakea vähennystä vain toisen verotuksessa. Näin teidän tarvitsee maksaa omavastuuosuus vain kerran.

Jos puolestaan jaat kalliimman remontin kulut puolisosi kanssa, mutta vain toinen teistä hakee vähennystä, jonka maksimimäärä ylittyy, verottaja siirtää automaattisesti ylimenevän osuuden puolisosi verotukseen. Lue lisää verottajan sivuilta.

Kotitalousvähennyksen teettäminen vuodenvaihteessa voi myös maksimoida vähennyksen hyödyn. Tällöin voit vähentää saman remontin työn osuutta sekä joulukuun että tammikuun verotuksessa, ja käyttää molemmissa tapauksissa vuoden maksimimäärän, 2250 euroa per henkilö. Toki sillä edellytyksellä, että et ole käyttänyt vielä kuluvan vuoden kotitalousvähennysetua.

Kotitalousvähennys remonttitöistä 2024

 • Kotitalousvähennystä voi saada 40 % remontin työn osuudesta, eli kansankielellä asennustyöstä. Asennettavat tuotteet eivät kuulu kotitalousvähennyksen piiriin.
 • Maksimivähennys remonttitöissä on 2250 euroa vuodessa per henkilö.
 • Kotitalousvähennyksen omavastuu remontissa on 100 euroa.
 • Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, eli teet puolisosi kanssa vähennykset erikseen – yhteensä voitte saada maksimissaan 4500 euron vähennyksen vuodessa. Lue lisää verottajan sivuilta.
 • Muista säilyttää asennustyöstä saatu kuitti, sillä verottaja myöntää vähennyksen sen perusteella.
 • Kotitalousvähennyksen myöntää aina verottaja, joten lue ja kysy lisätietoja verotoimistosta.

Sadexilla voit maksaa laskulla tai joustavalla rahoituksella

Miten voi maksaa, milloin ja millaisissa erissä? Kotitalousvähennyksen ohella muut rahakysymykset kiinnostavat remonttiasiakkaitamme.

Tarjoamme asennustyöllemme lukuisia maksutapoja, joista voit valita sinulle sopivan.

Lasku on omakotiasiakkaidemme yleisin maksutapa. Rännien remontointi maksaa keskimäärin 1000–2000 euroa, ja tämä summa on monella säästössä tai korvamerkittynä.

Maksaminen Sadex Laskulla on sinulle vaivatonta:

 • Saat 14–30 pv maksuajan.
 • Saat laskun joko paperisena tai sähköisenä.

Laskutus tapahtuu aina vasta työn valmistumisen jälkeen!

Kattosillan asennus oikeuttaa myös kotitalousvähennykseen

Rahoitus on vaihtoehto silloin, jos haluat maksaa remontin sinulle sopivissa erissä ja pilkkoa maksut. Rahoitusta käytetään enemmän isommissa remonteissa, joissa esimerkiksi uusitaan sekä rännit että kattoturva.

Sadex Jousto -rahoitus:

 • Kiinteä kuukausierä ja korko.
 • Ensimmäinen kuukausi ilman rahoituskorkoa.
 • Summa joustaa tarpeidesi mukaan jopa 7500 e saakka.
 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia.

Voit hakea luottopäätöksen helposti netin kautta muutamassa minuutissa. Hyväksytty luottopäätös ei velvoita nostamaan rahoitusta tai ostamaan. Hakemalla saat nopeasti selville, millaiselle summalle voit saada rahoituksen ja millä ehdoilla.

Sadex-rahoituksen myöntää Santander. Lue lisää remontin rahoituksesta.

Myös remonttilaina omasta pankista on monen asiakkaamme tapa rahoittaa ränni- ja kattoturvaremontit. Etenkin suurempien kattoremonttien yhteydessä on fiksua pyytää pankiltasi tarjous myös sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden remonttikuluihin.

Takuu on rahanarvoinen etu

Kun pohdit sadevesijärjestelmien ja esimerkiksi kattotikkaiden hintoja, muista lukea myös pikkuprintti takuuehdoista. Katolle asennettavien tuotteiden tulee kestää jopa 60 asteen vuosittaiset säänvaihtelut pakkasesta helteeseen, joten laadulla on väliä.

Muista lukea pikkuprintti takuusta. Vastuullinen asentaja luottaa tuotteisiinsa ja työnjälkeensä.

Takuu ei nosta ränni- tai kattoturvaremontin hintaa, mutta lisää mielenrauhaasi, sillä me otamme vastuun työnjäljestämme. Se tuo samalla tavalla rahanarvoisia etuja kuin remontoinnin kotitalousvähennys.

Sadex-takuu jopa 50 vuotta

Saat meiltä 15–50 vuoden tuotetakuun ja 5 vuoden takuun asennustyölle. Tuotetakuu sisältää sekä teknisen että pinnoitetakuun, minkä ansiosta sinä saat pitkäikäiset ja toimivat tuotteet.

Katso lisätietoa takuusta tuotekohtaisesti täältä.

Takuu on tärkeä ottaa huomioon myös siksi, että jos jotain tarkastamisen arvoista ilmenee vaikkapa viiden vuoden päästä asennuksesta, voitko olla varma, että työn toteuttaja on yhä tavoitettavissa? Me Sadexilla olemme. Kannamme vastuumme yhtenä Suomen suurimpana rännien asentajana ja vakavaraisena yrityksenä.

Haluatko tarkan tarjouksen ränni- tai kattoturvatuotteiden remontoinnista? Ota meihin yhteyttä, ja paikallinen Sadex-edustajasi on sinuun yhteydessä.

Lue seuraavaksi: Talvi ei estä kattotöitä: Tämän vuoksi urakka kannattaa talvella
Lue seuraavaksi: Rakennusalan suositelluin toimija Sadex kerää jokaiselta asiakkaaltaan palautetta