Kattotikkaiden hinta – mitä maksaa turvallinen kulku katollesi?

Kun pohdit kattotikkaiden, hätäpoistumistikkaiden ja palotikkaiden hintaa, lopulta kysymys on turvallisuudesta. Vain laadukkaat ja kestävät tikkaat takaavat sen, että katolle noustessa jalan alla on varma tuki.

Lapetikkaat kattotikkaat pienennetty

Mitkä tikkaat katolle tarvitset ja milloin?

Jokainen kiinteistö tarvitsee asianmukaiset tikkaat, jotta esimerkiksi nuohooja voi tehdä työnsä turvallisesti.

Maallikkona kiinteistön tikastyyppien tunteminen voi olla haastavaa, joten jos tikkaat aiheuttavat harmaita hiuksia, sinun kannattaa pyytää arvio niiden uusimistarpeesta niiden asiantuntijalta.

- Kattotikkaat eli lapetikkaat takaavat turvallisen kulun katon huoltokohteille. Kattotikkaat ovat kattoturvatuote, joka tulee asentaa määräysten mukaisena ja tarkastaa säännöllisesti. Jos kattotikkaasi ovat puusta, ne kannattaa uusia nopeasti, sillä puiset tikkaat ovat turvallisuusriski.

- Palotikkaat eli hätäpoistumistikkaat ovat pelastautumistikkaat, jotka asennetaan esimerkiksi yläkerran ikkunoiden viereen, jotta talosta pääsee ulos nopeasti hätätilanteessa. Palotikkaat tulee asentaa, jos poistumisetäisyys on maahan yli 3,5 metriä.

- Seinätikas eli talotikas mahdollistaa turvallisen kiipeämisen katolle ja nimensä mukaisesti se asennetaan seinustalle. Seinätikas on käytännössä välttämätön tuote kaikissa kiinteistöissä.

Palotikkaiden hinta vertautuu suoraan turvallisuuteen, josta ei voi tinkiä tosipaikan tullen.
Turvallinen käynti katolle: seinätikkaat ja lapetikkaat

Mitkä asiat vaikuttavat kattotikkaiden ja muiden tikastuotteiden hintaan?

Yksikerroksisen omakotitalon seinä- ja lapetikkaiden yhteenlaskettu hinta vaihtelee asennettuna tyypillisesti 600 - 1000 € välillä, tikkaiden pituudesta riippuen (hintatieto alkuvuodelta 2022). Lopulliseen hinnoitteluun vaikuttaa ennen kaikkea se, millaiseen kiinteistöön tikkaat tulevat.

Katon materiaali ei itsessään nosta tikkaiden hintaa, mutta se voi vaikuttaa esimerkiksi tuotteiden määrään ja tuotekohtaisiin valintoihin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia materiaaleista, sillä tikkaamme sopivat kaikille seinä- ja kattomateriaaleille.

Katon koko ja jyrkkyys kertovat osaltaan, kuinka paljon tikastuotteita tarvitset, ja miten ne kannattaa sijoitella. Mitä suurempi pinta-ala katolla on, sitä enemmän tikas- ja siltametrejä tarvitaan.

Seinätikkaat ja punainen katto

Tikkaiden ostohetkellä on hyvä huomioida myös mahdollinen kattosillan asennuksen hinta. Seinä- ja kattotikkaat tarvitsevat usein jatkeeksi kattosillat, jotka mahdollistavat harjan suuntaisen kulkemisen katolla. Jos katolla on esimerkiksi paljon huoltokohteita, tai sinne kuljetaan kattoluukusta, se vaikuttaa tikaskokonaisuuteen.

Tikkaat ovat osa katon turvallisuutta, joten samalla kannattaa katsoa myös yleinen kattoturvatuotteiden tarve. Jos seinätikkaat joudutaan asentamaan esimerkiksi räystäiden sivuun, ne tarvitsevat suojakseen lumiesteet.

Katon kunto on myös syytä tarkastaa ennen kuin lähdetään asentamaan tikkaita. Tarvitseeko se remonttia ennen kuin uudet tikkaat on järkevää asentaa? Mikäli katto on nähnyt jo parhaat päivänsä, suosittelemme remonttia ennen tikkaiden asennusta. Muutoin esimerkiksi lapetikkaiden hinta voi valua kankkulan kaivoon, jos katto täytyy remontoida lähitulevaisuudessa.

Koska tikkaat tulevat näkyvästi talosi julkisivulle, myös niiden värillä on väliä! Tikkaiden väri voi myös vaikuttaa kustannuksiin, mikäli tarvitset erikoisväriset tikkaat. Suurin osa asiakkaistamme löytää kuitenkin sopivan tikasvärin laajasta vakiovärivalikoimastamme ilman lisähintaa.

Saat rahalle parasta vastinetta testatusti turvallisista tikkaista

Kun olet ostamassa tikkaita, laatuvertailu kannattaa, sillä turvallisuus on kirjaimellisesti yhdestä askelmasta kiinni. Vesi, jää ja pakkanen tekevät tikkaista helposti liukkaat, etenkin jos puola on sileäpintainen.

Me Sadexilla tarjoamme vain kotimaisia Pisko SafeGrip -tikkaita, jotka ovat testatusti markkinoiden turvallisimmat jalan alla. Tikkaiden puolassa on karhennus, joka tarjoaa jopa 100 % paremman pidon tavalliseen sileäpintaiseen askelmaan verrattuna - myös märkänä. (Testi: VTT vertailuraportti VTT-S-02719-18).

Sadex Safe Grip Talotikas

Turvallisuus ei kuitenkaan nosta katto-, palo- tai seinätikkaiden hintaa! SafeGrip-tikkaat ovat samanhintaiset kuin monet tavanomaiset sileäpuolaiset seinätikkaat, joten saat samalla rahalla ylivertaisen pidon jalan alle.

SafeGrip-tikkaat ovat testatusti markkinoiden turvallisimmat - ilman ekstrahintaa.

Laadukkaasta asennustyöstä ei kannata tinkiä

Ajattelitko asentaa itse ja säästää? Tikkaiden kohdalla ei kannata. Ammattilaisen suorittama asennus maksaa itsensä aina takaisin, sillä saat kerralla lujan ja määräysten mukaisen asennuksen takuutyönä.

Asennus kattaa paljon enemmän kuin itse työn. Kun jätät työn ammattilaiselle, sinun ei tarvitse perehtyä monimutkaisiin asennusohjeisiin, suosituksiin ja laskelmiin, tai nousta itse suorittamaan vaarallista työtä katonrajaan.

Lapetikkaat asennettuna

Palo-, katto- ja seinätikkaiden asennuksen hintaan sisältyy:

  • Määräysten ja asennusohjeiden mukainen asennus
  • Saat oikein mitoitetut ja kattotyypille sopivat tuotteet
  • Tikkaat sijoitetaan oikein (esimerkiksi pois tippuvan lumen tieltä)
  • Mahdollisten taloyhtiökohtaiset määräykset huomioidaan tarkasti (vaaditaanko esimerkiksi nousukiskoa seinätikkaisiin)
  • Työturvallisuus korkealle noustessa - käytämme asianmukaisia suojavarusteita
  • Viiden vuoden asennustakuu
Talotikkaiden hinnasta puolet muodostuu laadukkaasta tuotteesta ja toinen puoli oikeasta asennustavasta.

Pohdituttaako lapetikkaiden, seinätikkaiden tai palotikkaiden hinta? Pyydä asennustarjous!

Onko nuohooja huomauttanut tikkaiden uusimistarpeesta, tai puuttuuko seinustalta määräysten mukaiset tikkaat? Pyydä meiltä asennustarjous, ja saat tarkan hinta-arvion.

Lue seuraavaksi: Talotikkaat - Pikaopas turvalliseen askellukseen katolle
Lue asiakastarina: Tikkaat, kattoturvatuotteet ja rännit – kaikki saman katon alta