Pyöreä sadevesijärjestelmä

Kestävät ja tyylikkäät räystäskourut kaikkiin rakennuksiin

Pyöreä sadevesijärjestelmä

Tyylikkään ja ajattoman muotoilun ansiosta puolipyöreä malli on loistava valinta omakotitalon sadevesijärjestelmäksi. Puolipyöreän sadevesikourun etu on yksi selkeä ura, jota pitkin vesi kulkee, joten se johtaa tehokkaasti katolle kertyvän veden pois rakennuksen perusteista ja kulkuväyliltä, huutoen samalla roskat pois. Toimivuutensa ansiosta yli 90 % toimittamistamme sadevesijärjestelmistä on nimenomaan puolipyöreitä järjestelmiä. Sadevesijärjestelmä valmistetaan molemmin puolin Pural-pinnoitetusta kuumasinkitystä teräksestä, joka takaa sille kestävyyden, toimivuuden ja helppohoitoisuuden. Paksun pinnoitteen ja painavamman rakenteen ansiosta teräksinen sadevesijärjestelmä on erittäin hiljainen eikä tippuva veden ääni kantaudu taloon häiritsevästi. Lisättynä Sadex-äänenvaimentimella, nautit markkinoiden hiljaisimmasta sadevesijärjestelmästä. Pyöreät rännit valmistaa kotimainen Piristeel Oy.

Tekniset tiedot

Katolle sopivan sadevesikourun koon valintaan vaikuttaa rakennuksen vesikaton pinta-ala. Omakotitalon sadevesijärjestelmä koostuu pääsääntöisesti 150 mm kourusta ja 100 mm syöksystä. 

Puolipyöreää vesikourua on saatavilla kolmessa eri koossa:

  • P150 mm (6-tuumainen)
  • P130 mm (5-tuumainen, syvämalli)
  • P125 mm (5-tuumainen)

150 mm sadevesikouru soveltuu laajoille kattopinta-aloille sekä pelti-, tiili-, tiilikuviopelti- ja saumakatoille, jossa sadevedet laskevat kovaa vauhtia. Syvämallinen 130 mm kouru soveltuu parhaiten omakoti- ja rivitaloihin, joissa on huopakatto. Siron ja matalan koonsa puolesta 125 mm ränni on oikea ratkaisu pieniin rakennuksiin, kuten autotalleihin ja piharakennuksiin.

Pyöreää syöksyä on saatavilla kolmea eri kokoa:

  • P100 mm (yleisin omakoti-, rivi- ja kerrostalojen alastulo, yhteensopiva P130, P125 ja K125 kourujen kanssa)
  • P120 mm (tavallista suuremmille kattopinta-aloille, yhteensopiva P150 kourun kanssa)
  • P150 mm (erittäin laajoille kattopinta-aloille, yhteensopiva P150 kourun kanssa)

Materiaali

Sadevesijärjestelmä valmistetaan molemmin puolin Pural-pinnoitetusta, 0,6 mm erittäin kestävästä, kuumasinkitystä teräksestä. Pural-pinnoite on molemmin puolin yhtä vahvaa ja antaa parhaan mahdollisen suojan korroosiolle.

Väri

Sadevesijärjestelmien väri valitaan yleisesti rakennuksen julkisivun ja katon värien mukaan. Sadevesijärjestelmän väreillä voi myös leikitellä ja niillä voidaan korostaa talon julkisivua. 

Sadevesijärjestelmien vakiovärit ovat:

Pyöreää sadevesijärjestelmää saa lisähintaan myös erikoisväreillä.

Pyydä asennustarjous

Osta verkkokaupasta