Toimintavarmat hätäpoistumistiet Sadexilta

Perinteisiä ja moderneja ratkaisuja turvalliseen poistumiseen

Hätäpoistumisteiden usein kysytyt kysymykset

  • Milloin hätäpoistumistietä tarvitaan?

    Hätäpoistumistie tulee varustaa turvatikkailla tai poistumisputkilla, kun ikkunan tai parvekkeen putoamiskorkeus ylittää 3,5 metriä. Turvatikkaan ylin askelma tulee olla mahdollisimman lähellä poistumistasoa. Ikkunan viereen asennettaessa ylin askelma tulee 1400-1700 mm korkeuteen poistuttavan huoneen lattiasta. Alin askelma tulee olla 1800–3500 mm maasta. Hätäpoistumistie suunnitellaan aina rakennuksen ja käyttötarkoituksen mukaan. Tuotevalikoimastamme löytyvät oikean mittaiset varatiet kaikkiin rakennuksiin.

  • Ovatko palotikkaat pakolliset?

    Palotikkaat ovat pakolliset, kun ikkunan tai parvekkeen putoamiskorkeus on yli 3,5 metriä. Tämä tarkoittaa sitä, että palotikkaat ovat pakolliset useimmissa kaksikerroksisissa omakotitaloissa.

    Palotikkaat ovat kuitenkin hyvä sijoitus turvallisuuteen, vaikka putoamiskorkeus ei ylittäisikään vaadittua 3,5 metriä. Jos talossasi ei ole palotikkaita, voit joutua vaaratilanteessa hyppäämään alas ikkunasta. Vaikka esimerkiksi 3 metrin pudotus ei täytä määräyksiä, niin on hyvä miettiä, laskeutuisitko kyseisen matkan mieluummin alas tikkaita vai hyppäisitkö.

    Palotikkaat suunnitellaan aina käyttötarkoituksen mukaan, ja tuotevalikoimastamme löytyykin oikean mittaiset ja määräysten mukaiset palotikkaat kaikenlaisiin rakennuksiin.