Sadex kasvaa vauhdilla – laajenee Varkauteen ja Ruotsiin

Sadevesijärjestelmiä, talotikkaita ja kattoturvatuotteita toimittava Sadex jatkaa voimakasta kasvuaan.

Sadex Laajenee

"JJ-pinnoitus perustaa Sadex-toimipisteen Varkauteen. Kuvassa vasemmalta oikealle Janne Hyppönen, Marko Kukkonen ja JJ-pinnoituksen toimitusjohtaja Janne Hokka."

Sadexin liikevaihto kasvoi viimeisimmällä tilikaudella vajaasta 4 miljoonasta eurosta noin 6,5 miljoonaan euroon, mikä tarkoittaa yli 60 % kasvua. Nyt Sadex on laajentanut toimintaansa perustamalla uudet toimipisteet Tukholmaan ja Varkauteen. Aikaisemmin Sadex on toiminut päätoimipisteensä Pirkkalan lisäksi Vantaalla, Porissa, Jyväskylässä ja Ylivieskassa.

”Ruotsiin laajentaminen on ollut suunnitelmissamme jo pitkään. Emme ole halunneet hätiköidä näin uudelle markkinalle lähtemisen kanssa, joten uuden toimipisteen perustamista on edeltänyt huolellinen taustatyö”, toteaa Sadexin toimitusjohtaja Marko Kukkonen.

Varkauteen laajentamisesta Kukkonen puolestaan kommentoi: ”Itä-Suomi on ollut meille houkuttava markkina-alue, mutta varsinaisia suunnitelmia sinne lähtemisestä ei ollut vielä tehty. Kun Janne Hokka ja Janne Hyppönen Varkaudesta ottivat meihin yhteyttä ja kertoivat kiinnostuksestaan uuden Sadex-toimipisteen perustamiseen, näimme, että nyt on kyseessä sen verran osaavat ja aktiiviset tekijät, että meidän kannattaa heti tarttua tilaisuuteen. ”

Sekä Tukholman että Varkauden toimipisteiden on tarkoitus aloittaa varsinainen asennustoiminta alkukesästä 2017. Jo sitä ennen käynnissä on kuitenkin aktiivinen myyntityö, jotta asiakkaat saadaan tietoiseksi uudesta toimijasta.

”Varkaudessa aloittaminen on jonkin verran helpompaa, koska Suomen markkina on meille tuttu ja olemmekin jo tehneet itsemme tutuksi suomalaisten rakentajien parissa. Asiakkaat ovat myös suoraan esittäneet meille toiveita, että laajenisimme Itä-Suomeen päin. Ruotsissa tilanne on haastavampi, koska siellä olemme täysin uusi toimija, minkä lisäksi meillä on paljon opittavaa markkinan erityispiirteistä”, Kukkonen kertoo.

Kun Sadex perustettiin vuonna 2009, ei sen perustajilla ollut tarkoitus työllistää kuin itsensä, mutta toisin kävi. Nykyään Sadex työllistää jo noin 50 henkeä ympäri Suomen. Kukkonen lupaa myös, että jatkossakin Sadexilta tullaan näkemään vahvaa kasvua ja sen myötä myös uusia työpaikkoja.