Hotellin upea muodonmuutos katto- ja ränniremontilla

Hostel River, Pori

Hostel River ränni- ja kattoremontin jälkeen kattokuva
Hostel River ennen katto- ja ränniremonttia vanha katto
Hostel River ennen katto- ja ränniremonttia vanhat kourut
Hostel River ränni- ja kattoremontin jälkeen kourut
Hostel River ränni- ja kattoremontin jälkeen yleiskuva hotelli
Hostel River yrittäjä Anne-Mari Anttila

Vuonna 1922 rakennettu, nykyään Hostel Riverinä toimiva rakennus on Museoviraston suojelema. Se sijaitsee Porin Karjarannassa upealla paikalla joen varressa. Hostellin 13 huonetta palvelevat turisteja ja työmatkalaisia. Rakennukseen toteutettiin kattoremontti ja rännien sekä kaikkien kattoturvatuotteiden uusiminen alkuvuodesta 2020. 

Sadex tekee tiivistä yhteistyötä ympäri Suomen eri kattoremontteja tekevien yritysten kanssa. Hostel Riverin remontissa kumppanina toimi Lännen Laatukatto, jonka kanssa yhteistyö on jatkunut jo pitkään.

– Asiakkaamme saavat sulavasti yhdellä sopimuksella koko kiinteistön vaatimat sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet samalla kertaa muun remontin yhteydessä. Se helpottaa koko remontin tilaamista, Lännen Laatukaton toimitusjohtaja Mikko Ristolainen selventää.

– Yhteistyö Sadexin kanssa on toiminut jo vuosia saumattomasti hyvässä hengessä ja avoimesti kommunikoiden, Ristolainen jatkaa.

Minulla on tosi hyvä mieli siitä, että minulla on koko loppuelämän ajaksi hyvä katto ja rännit.
– Anne-Mari Anttila

Sadex valikoitui hyvien kokemusten perusteella

– Viime joulukuussa, kun haimme ullakolta joulukoristeita, huomasimme siellä vuotojäljen katossa. Kun aloimme paremmin tutkia, niitä olikin useammassa paikassa. Sitten tuli kiire. Yleensä tilanteessa, kun tulee katon läpi vettä, pitäisi tulla paniikki, mutta minua alkoi hymyilyttää. Se oli ihan ihmeellinen reaktio. Sitten tuli jotenkin sellainen olo, että remontin aika on nyt, Hostel Riverin yrittäjä Anne-Mari Anttila naurahtaa.

Anttila on aiemmin tilannut Sadexilta omaan taloonsa sekä omistamaansa sijoituskohteeseen rännit. Hostellin remonttia varten hän sai suositukset samalla tontilla toimivalta yrittäjältä, joka oli myös ottanut kattoremontin Lännen Laatukatolta.

– Naapurin yrittäjä kehotti pyytämään tarjouksen ja niin tein. Lännen Laatukatto oli ensimmäinen paikka mihin soitin, ja siihen sitten päädyin, Anttila muistelee.

Lännen Laatukaton myyjä ei ollut Anttilalle entuudestaan tuttu. Hän kehuu myyjää ihmisläheiseksi.

– Alkuvaiheessa myyjä ei halunnut puhelimessa antaa tarjousta tai lähettää sähköpostia. Hän otti paperit ja esitteet mukaan, joimme kahvia ja katselimme niitä pöydän ääressä. Se oli mielestäni tosi kiva, Anttila kertoo. 

Myyjällä oli mukanaan sekä Lännen Laatukaton että Sadexin esitteet. Kattoremontin suunnittelun yhteydessä Anttila valitsi samalla kertaa myös rännit ja kattoturvatuotteet myyjän suositusten perusteella.

Remontti ei vaikuttanut hostellin arkeen

Hostelli on kaksikerroksinen rakennus, jossa oli päällekkäin kaksi kattoa. Alla oli vanha peltikatto, jonka päälle on aikoinaan ladottu tiilikatto. Urakkaan kuului siis kattojen purkaminen, sen uusiminen sekä uusien rännien ja muiden kattoturvatuotteiden asennus. 

– Minulle sanottiin aluksi, että remontti kestää kaksi viikkoa. Kun remontti alkoi, ensimmäisen viikon satoi, joten he pystyivät olemaan ensimmäisellä viikolla vain kaksi päivää. Toinen viikko oli hyvä ja silloin he saivatkin remontin valmiiksi, eli se tuli nopeammin, kuin luulin, Anttila kehuu.

Anttila kertoo olevansa erityisen yllättynyt remontin ja työntekijöiden siisteydestä. Remontti ei vaikuttanut hostellin arkeen ollenkaan.

Tuloksena tyylikäs ja hieno katto

Nyt River Hostel sopii ulkonäöllisesti saman tontin kahteen muuhun rakennukseen. Muutos oli huikea. Anttila kuvailee kattoa tyylikkääksi ja hienoksi.

– Minulla on tosi hyvä mieli siitä, että minulla on koko loppuelämän ajaksi hyvä katto ja rännit, Anttila huokaisee tyytyväisenä.

– Itselläni on taas yksi kohde, mihin keväällä aletaan tekemään kattoremonttia. En aio varmaan edes kysyä muualta tarjouksia, Anttila summaa.

Lue asiakastarina: Jalkarännit ja sinkitty katto - uusi sadevesijärjestelmä sointuu saumattomasti perinnetalon ulkonäköön
Lue seuraavaksi: Selätä lumisen kevään haasteet – suojaa kiinteistösi vaurioilta
MISSÄ SADEX ONNISTUI
  • Yhteistyössä kattoremonttifirman kanssa toteutettu projekti
  • Kiinteistön vaatimukset täyttävä sadevesijärjestelmä ja kattoturva
  • Nopea remontti, joka ei häirinnyt asiakkaan arkea
Kohdetyyppi: Kerrostalot
Lisätietoja projektista
Aki Passilahti
Aki Passilahti
puh. 044 322 0465
aki.passilahti [a] sadex.fi