Määräykset täyttävät lumiesteet turvaavat Ketovuorten pihan

Ketovuoret, Turku

Ketovuoret tilasivat Sadexilta lumiesteet
Omakotitalon lumiesteet tiilikatto
Lumiesteet tiilikatolla
Sadex lumiesteet tiilikatolla ilmakuva
Sadex lumiesteet tiilikatolla
Sadex lumiesteet tiilikatto

Heli Ketovuori: ”Enää ei tarvitse kahlata Kiinan muurin kokoisen lumikasan yli aamuisin.”

Opetusalalla työskentelevät Heli ja Mikko Ketovuori muuttivat seitsemän vuotta sitten 240 neliön omakotitaloon Turun Koivulaan. Vuonna 1999 rakennetun, arkkitehdin piirtämän talon katolta puuttuivat lumiesteet sekä kattosilta, mitä ei vielä vuonna 1999 rakennuksilta vaadittu. Lumiongelmat alkoivat toden teolla pahentua, kun tiilikatto puhdistettiin sammaleesta ja katto muuttui liukkaammaksi. 

– Katon liukkauden ja jyrkkyyden vuoksi lumet alkoivat syöksyä kovempaa vauhtia ja pidemmälle. Syöksynyt lumi repi viime talvena pihan tuija-pensaan kahtia. Se alkoi olla myös turvallisuusriski ihmisille, kun painavat lumikinokset lensivät kovaa vauhtia maahan isolta lappeelta. Asialle piti tehdä jotain, pariskunta selvittää. 

Mukavaa ja sujuvaa dialogia

Ketovuoret pyysivät tarjouksia lumiesteiden ja kattosillan asentamisesta, ja Sadexilta tuli nopeasti selkeä tarjous heti kartoituskäynnin jälkeen. Lisäksi Heli kävi katsomassa millaisia kokemuksia Sadexista kerrotaan netissä, eikä mitään poikkipuolista löytynyt. 

– Sadexin myyntihenkilö oli miellyttävä ja yhteydenpito oli helppoa ja sujuvaa. Meille oli tärkeää, että meitä oikeasti kuunneltiin, eikä vain haluttu hoitaa hommaa nopeasti pois alta. Sadexin edustaja otti selvää asioista ja vastaukset tulivat nopeasti. Lisäksi tarjous oli selkeä ja siinä oli myös selostettu valokuvien kera kaikki, mitä katolle asennetaan ja mihin kohtaan. Sadex vaikutti luotettavalta ja jämptiltä toimijalta, Ketovuoret kuvailevat. 

Yhteensä katolle vedettiin 6 metriä kattosiltaa ja 52,5 metriä kaksiputkista lumiestettä. Lumiesteet asennettiin myös autotallin katolle. Ketovuorten kanssa yhteistyötä tehnyt Sadexin myyjä Annika Niemelä korostaa lumiesteiden kohdalla nimenomaan turvallisuutta. 

– Määräysten mukaan lumiesteet tulee olla kulkureittien kohdilla ja lisäksi piipulle pitää olla turvallinen kattosilta nuohoojalle. Nuohoojalla nimittäin on oikeus kieltäytyä nuohouksesta, mikäli hänelle ei ole turvallista kulkua katolla. Ketovuorille asennettiin lumiesteet koko talon ympäri, sillä heillä oli myös paljon kasveja ja puutarhaa, joita haluttiin myös suojella, Niemelä kertaa. 

Meille oli tärkeää, että meitä oikeasti kuunneltiin. Sadexin edustaja otti selvää asioista ja vastaukset tulivat nopeasti.
– Heli Ketovuori

Uudet lumiesteet sulautuvat vanhaan kattoon

Itse työ sujui lähestulkoon huomaamatta kahtena päivänä. 

– Olimme ensimmäisen asennuspäivän pois kotoa ja kun palasimme pimeän aikaan, ihmettelimme, oliko täällä tehty mitään. Piha oli niin siisti ja lumiesteet ikään kuin sulautuivat kattoon, ihan kuin ne olisivat aina olleetkin siellä, Ketovuoret muistelevat.

Sadexin työntekijät olivat myös hyvin siistejä.

– Yhden mutterin löysin pihalta, mutta muuten kaikki roskat oli viety pois ja piha ei ollut myllerretty. Se oli hyvin vaivatonta, Heli hymyilee.  

Vähemmän lumitöitä ja turvallisempi piha

Sadexin Niemelän mukaan lumiesteiden asennus vanhoihin taloihin on yleistynyt paljon viime aikoina. Tästä saa kiittää erityisesti nuohoojia. 

– Kattosillat ja lapetikkaat takaavat turvallisen työympäristön nuohoojille. Kukapa haluaisi ottaa sen riskin, että nuohooja tippuu katolta puutteellisten kulkureittien vuoksi? Nuohoojat ovat aktivoituneet vaatimaan turvallisia työoloja, mikä taas on lisännyt kattosiltojen asennuksia. Kyse on yksinomaan turvallisuudesta, Niemelä korostaa. 

Remontti valmistui muutamaa viikkoa ennen tätä haastattelua. Tulevan talven lumet eivät enää huoleta Ketovuoria. 

– Eipähän tarvitse enää kahlata Kiinan muurin kokoisen lumikasan yli aamuisin ja tehdä lumitöitä ovien edessä. Lumiesteet tekevät myös hyvää talon arvolle, Ketovuoret päättävät. 

Lue asiakastarina: Joustava ränni- ja kattoturvatoimitus toi helpotusta rakentamiseen
Piha pysyy kunnossa kinosten alla: Lue muut syyt, miksi ränniurakka kannattaa talvella!
MISSÄ SADEX ONNISTUI
  • Määräysten mukaiset lumiesteet suojaavat asukkaita ja istutuksia
  • Nopea kohdearviointi ja tarjous asiakkalle
  • Huomaamaton asennus ja moitteeton piha
Kohdetyyppi: Omakotitalot
Lisätietoja projektista
Annika Niemela
Annika Niemelä
puh. 041 319 0493
annika.niemelä [a] sadex.fi