Joustava ränni- ja kattoturvatoimitus toi helpotusta rakentamiseen

Rauno ja Minna – uudiskohde, Vihti

/images/referenssit/Sadex-referenssikohde-Vihti.jpg
Seinätikkaat hirsitaloon
Kattoturvatuotteet hirsitaloon

Rauno ja Minna: ”Sadexin kanssa homma toimi”

Rauno Pohjola ja Minna Laapas perheineen rakensivat Vihtiin omakotitalon. Puolitoistakerroksinen hirsitalo valmistui kesällä 2016. Talon sadevesijärjestelmän sekä kattoturvatuotteiden asennuksesta vastasi Sadex.

Uusi koti on suurperheelle rakennettu kuuden makuuhuoneen käytännöllinen kokonaisuus. Rakennuksen aikana Minna ja Rauno kiertelivät messuilla etsimässä ja katselemassa sopivia tarvike- ja asennuspalveluita. Sadevesi- ja kattoturvatuotteiden asennuspalvelu oli yksi etsinnässä olleista kokonaisuuksista.

– Törmäsimme Sadexiin alkuvuoden messuilla. Olimme jo melkein lähdössä kotiin, kun Sadexin myyjä nappasi meidät pisteelleen. Myyjä ei ollut tyrkyttävä, eikä meille alettu heti vain myydä jotakin. Keskustelu lähti liikkeelle ihan jostain muusta. Vastaanotto oli lämmin, Rauno Pohjola muistelee.

– Sadexin vastaanotto oli sellainen, mikä jäi vielä messujen jälkeenkin mieleen, Minna Laapas lisää.

Asennuksen lopputulos on hyvä sekä nätti
– Rauno Pohjola ja Minna Laapas

Selkeä ja kilpailukykyinen tarjous

Rauno on omien sanojensa mukaan sellainen henkilö, joka kilpailuttaa aina useamman firman rakennusprojektista riippumatta. Hän pyysi siis tarjouksia myös muilta toimijoilta. Rauno lähetti talon piirrustukset Sadexille jo messuilla, jolloin myyjä lupasi lähettää tarjouksen muutaman päivän sisällä. Saapunut tarjous oli selkeä ja kilpailukykyinen. Lopulta Rauno ja Minna päätyivät valitsemaan Sadexin.

– Olin itsekin laskenut, että paljonko mitäkin kattoturvatuotetta menee. Tarjouksen määrät olivat oikeat ja hintakin kohtasi. Sadexilta myös soitettiin ja kysyttiin, oliko tarjous tullut. Kaikista muista firmoista kyllä lähetettiin tarjoukset, muttei soitettu perään, Rauno sanoo.

– Jos itse kaipasi jotain lisätietoja, niin niitä sai aina odottaa kaikista muista firmoista. Sadexin kanssa tuntui, että olisimme olleet heidän asiakkaansa ihan alusta asti. Asiakkaasta pidettiin huolta, Minna summaa.

– Siitä mielellään maksaa muutaman satasen enemmän, jos tietää että homma toimii heti alusta asti. Ja Sadexin kanssa homma toimi, Rauno lisää. 

”Asentajat tulivat ja tekivät työnsä silloin kun oli sovittu”

Taloon asennettiin niin sanottu täyspaketti, johon kuuluivat kulkusillat katolle ja piipulle, lumiesteet, rännit, syöksyt, hätäpoistumistiet sekä katolle vievät seinätikkaat. Asennus jaettiin kahteen eri osaan. Ensin laitettiin kulkusillat ja rännit ja maalauksen jälkeen syöksyt. Kaksiosainen asennus ei aiheuttanut lisäkustannuksia. Minnan mukaan mikään muu yritys ei tarjonnut vastaavaa mahdollisuutta, mutta Sadexin kanssa kaksiosainen asennus onnistui.

– Asentajat tulivat ja tekivät työnsä silloin kun oli sovittu, Rauno kiteyttää.

– Muistan, että he tekivät työnsä rauhassa, eivätkä vain pyrkineet laittamaan kaikkea äkkiä ja nopeasti paikalleen. He testasivat rännit huolella ja tarkistivat, että ne toimivat niin kuin pitää, Minna kertoo.

Lopputulos on hyvä ja nätti

Asennuksen lopputulos on Raunon ja Minnan mukaan hyvä sekä nätti. Myös työturvallisuudesta huolehdittiin hyvin. Asennuksen päätteeksi työstä tulleet muovit ja muut roskat vietiin pois. Lopputuloksena on toimiva sadevesijärjestelmä, eivätkä lumetkaan pääse putoamaan kenenkään niskaan

– Pienimmistä ruuveista asti asentajat jaksoivat noukkia kaiken taskuihinsa ja viedä pois. Tämä oli hyvä, kun täällä kuitenkin kulkee lapsia. Kunpa jokainen toimisi samalla tavalla, Rauno kiittelee. 

”Sadexin kohdalla kannattaa panostaa”

Sadex saa Raunolta ja Minnalta kiitosta asiakaspalvelustaan, hyvästä hinta-laatusuhteestaan sekä projektin helppoudesta alusta loppuun asti. Mikäli tarvetta vastaavalle asennustyölle jatkossa tulee, aikovat he ottaa suoraan yhteyttä Sadexiin. Jos joku heidän tuttavaperheensä kaipaisi sadevesijärjestelmän sekä kattoturvatuotteiden asennusta, uskaltaisivat Rauno ja Minna antaa heille Sadexin yhteystiedot.

Lue seuraavaksi: Sadevesijärjestelmä osana talon designia
Lue seuraavaksi: Uuden talon sadevesijärjestelmän suunnittelu ajoissa pelastaa pihasi ja kattosi sadevedeltä
Kohteen 3 tärkeintä pointtia
  • Selkeä ja kilpailykyinen tarjous
  • Asennus kahdessa osassa asiakkaan toiveiden mukaisesti
  • Hirsitalo
Kohdetyyppi: Omakotitalot
Lisätietoa projektista:
Villle Kukkonen
Ville Kukkonen
puh. 040 379 4009
ville.kukkonen [a] sadex.fi