Turvalliset kattoturvatuotteet asennettuna kaikille kattotyypeille

Luotettavaa kulkua ja työskentelyä katolla

Kattoturvatuotteet

Toteutamme katollesi turvallisen, vakaan ja määräysten mukaisen kulkuyhteyden, esimerkiksi savupiippujen huoltamista tai lumenpudotusta varten. Suunnittelemme ja asennamme myös oikeinmitoitetut lumiesteet, jotka suojaavat henkilö- ja materiaalivahingoilta. Asennamme lumiesteet RT-kortin lumikuormataulukon mukaan – tämä takaa kattosi kantokyvyn mukaiset lumiesteet, jotka kestävät runsaslumisetkin talvet.

Kotimaiset kattoturvatuotteemme soveltuvat kaikille katemateriaaleille niin omakoti-, kerrostalo- kuin teollisuuskohteisiinkin ja ne täyttävät tutkitusti kaikki korroosio- ja turvallisuusvaatimukset.

Milloin kattoturvatuotteita tarvitaan?

Kattoturvatuotteita tarvitaan, jotta liikkuminen ja työskentely katolla on turvallista ja helppoa. Määräysten mukaan rakennuksissa tulee olla kiinteät kattoturvatuotteet ja kaikille huollettaville kohteille pitää päästä kiinteitä kulkuteitä pitkin. Rakennusvalvonta vaatii kattoturvatuotteet rakennukseen muuttotarkastukseen mennessä. 

Turvavarusteita suunniteltaessa ja rakennettaessa lähtökohdaksi otetaan rakennuksen ja sen kattomaiseman arkkitehtoniset ominaisuudet ja erityispiirteet, joita varusteet eivät saa rikkoa. Kun vanhoihin rakennuksiin lisätään kattoturvavarusteita, ne suunnitellaan huolehtien siitä, ettei historiallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokkaita rakennuksia tai kaupunkikuvaa turmella. Tikkaiden, kattosiltojen, kaiteiden ym. varusteiden rakentaminen tai muuttaminen saattaa olla rakennuksen ulkoasua muuttava toimenpide, joka vaatii luvan. Lue lisää kattoturvatuotteiden määräyksistä.

Kieltäytyikö nuohooja nousemasta katolle?

Katon huoltotöitä tekeville ammattilaisille on myös taattava turvallinen katolla työskentely, mikäli kattoturva ei ole ajan tasalla on heillä oikeus kieltäytyä katolle menemisestä. Me toteutamme määräysten mukaisen kokonaisuuden, joka palvelee niin asukasta kuin ammattilaista.

Kattoturvatuotteet hinta

Suunnittelemme ja asennamme kattoturvatuotteet aina kohdekohtaisesti. Turvatuotteita suunnitellessa tulee huomioida muun muassa rakennuksen korkeus ja lain määräävät pakolliset turvatuotteet kattotyypeittäin. Kattoturvatuotteiden hinta vaihteleekin aina kohteen mukaan. Pyydä maksuton asennuskartoitus, ja saat hinta-arvion juuri sinun kohteeseesi sopivasta kattoturvasta.

Kattoturvatuotteet asennettuna

Kaikilla asentajillamme on pätevyys CE-hyväksyttyjen tuotteiden asentamiseen, valmistajan koulutukset suoritettuna ja RT-kortin mukainen osaaminen kattoturvatuotteiden asentamisesta. Teemme asennuksia ympäri vuoden säästä riippumatta. Lue, mitä etua on teettää kattoturvaurakka talvella.

Pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme optimoida kattoturvatuotteet kullekin rakennukselle turvaten sekä katolla että rakennuksen ympäristössä liikkuvia. Kullekin kattotyypille räätälöidyt kiinnitystapamme varmistavat, että tuotteet pysyvät tiukasti kiinni ja katemateriaali säilyy kunnossa. Teemme mielellämme myös kuntotarkastuksen olemassa oleville kattoturvatuotteille ja autamme varmistamaan turvallisuuden. Jos haluat kattoturvatuotteet asennettuna, hinta riippuu aina kohteesta ja kokonaisuudesta.

Tarvitsitpa sitten lumiesteet, kattosillat tai lapetikkaat asennettuna, pyydä ilmainen asennustarjous ja saat asiantuntevaa apua kattoturvan kunnostukseen tai hankintaan. Pyrimme aina löytämään hintaystävällisimmän, mutta aina määräykset täyttävän ja turvallisen ratkaisun jokaiselle kohteelle.

Tilaa kattoturva asennettuna – hinta lasketaan kohteen mukaan

Pyydä asennustarjous

Osta verkkokaupasta

Kattoturva kuntoon näillä vinkeillä

Mikäli lumiesteet ovat irronneet, on suositeltavaa kutsua ammattilainen tarkistamaan kattoturvajärjestelmä. Jatkossa on tärkeää varmistaa, että lumiesteet on asennettu noudattaen lumikuormataulukon ohjeita. Lumiesteiden irtoaminen johtuu lähes aina siitä, että lumikuorma ylittää lumiesteiden kantokyvyn. Tällöin katolta putoava lumi voi vahingoittaa lumiesteitä ja kattopeltiä, altistaen katon rakenteita kosteudelle.

Lue aiheesta lisää Sadexin blogista

Usein aurinkopaneelit asennetaan katolle, jolla on jo lumiesteitä, läpivientejä tai muita rakenteita. Usein myös halutaan maksimoida paneelien pinta-ala, mutta samalla on tärkeää varmistaa riittävä tila katon turvaratkaisuille ja huoltoreitille. Lakisääteisesti katolle on taattava turvallinen pääsy huoltokohteille, mikä on otettava huomioon myös paneelien asennuksessa. Aurinkopaneelien asennus ei saa heikentää kattoturvaa.

Lue aiheesta lisää Sadexin blogista

Erityisesti vanhoissa, ennen 1990-lukua rakennetuissa omakotitaloissa on monia kattoturvallisuusriskejä. Nykyään kattoturvallisuusmääräykset ovat tiukentuneet, ja kannattaa korjata piilevät vaaranpaikat. Jos katolta löytyy puutikkaat, vanhat tikkaat tai muita alla mainittuja asioita, suosittelemme tarkistuttamaan rakennuksen kattoturvajärjestelmän.

 1. Siirrettävät lapetikkaat tai kattotikkaat aiheuttavat aina riskin.
 2. Älä asenna lapetikasta harjan yli. Se ei ole suositeltavaa.
 3. Puiset lapetikkaat tai kattosillat on syytä vaihtaa.
 4. Älä edes harkitse köyden kiinnittämistä piipun ympärille tai muita omatekoisia kiinnityspisteitä!
Lue aiheesta lisää Sadexin blogista

Nykyään puu ei täytä kattotikkaiden turvallisuusvaatimuksia. Määräysten tarkoituksena on varmistaa turvallinen pääsy katolle, koska korkeisiin paikkoihin kiipeäminen on aina riskialtista. Esimerkiksi nuohoojien ja lumenpudottajien työssä jokaisen tikkaiden askeleen turvallisuus on erittäin tärkeää, jotta työturvallisuusriskejä ei synny.

Jos katolla on puutikkaat, ne ovat joko liian vanhat tai asennettu suositusten vastaisesti. Molemmissa tapauksissa puutikkaat ovat vaaralliset käyttää.

Lue aiheesta lisää Sadexin blogista

Ammattilaiset tuntevat oikeat työmenetelmät, mutta taloyhtiön vastuulla on varmistaa, että katon rakenteet ovat turvallisia kaikille, jotka joutuvat nousemaan katolle. Kattoputoamissuojien tarkoituksena on estää ihmisten putoaminen katolta ja samalla vaimentaa putoamisen voimaa.

Taloyhtiön kattoputoamissuojaukset suunnitellaan ja toteutetaan aina kiinteistökohtaisesti riippuen esimerkiksi katon korkeudesta, kaltevuudesta ja materiaalista.

Yleisimmät kattoturvatuotteet:

 • Lumiesteet
 • Kattotikkaat
 • Vaakakiskot
 • Lapetikkaat ja kattosillat sekä niiden turvakaiteet
 • SafeLine-vaijerijärjestelmät
 • Turvaköydet ja niiden kiinnityspisteet
 • Turvavarustekaappi
Lue aiheesta lisää Sadexin blogista

Usein syynä kattoturvatuotteiden ja rännien itseasennukseen on kustannusten säästäminen. Jos tutustut tuotteisiin ja asennusohjeisiin, voit olla tehokas erityisesti pienissä kohteissa.

Asennuksen kustannukset vaihtelevat kohteesta ja tuotteista riippuen. Tyypillisesti omakotitaloissa asennuksen osuus on noin 500–800 euroa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että remonttikohteissa et ole oikeutettu kotitalousvähennykseen, jos asennat tuotteet itse katolle.

Ammattilaisen tekemä asennus on huolettomampi vaihtoehto, sillä saat varmasti katollesi sopivat, oikein mitoitetut ja määräysten mukaiset tuotteet. Lisäksi säästät arvokasta aikaasi. Ammattilainen ottaa vastuun asennuksen kokonaisuudesta ja huomaa mahdolliset korjattavat asiat.

Lue aiheesta lisää Sadexin blogista

Sade, lumi ja kylmyys eivät yleensä estä ammattilaisen työskentelyä katolla. Erittäin kylmät pakkasjaksot, joiden vuoksi asennusta lykätään, ovat nykyään lyhytaikaisia ja harvinaisia.

Sään vuoksi kattoturvatuotteiden ja rännien asennus voi kuitenkin vaatia enemmän valmisteluja, mutta ne kuuluvat ulkotöiden luonteeseen. Jos kattosi on esimerkiksi lumipeitteen alla, lumityöt tehdään ennen asennusta.

Lue aiheesta lisää Sadexin blogista
Kysyttävää kattoturvatuotteista? Ota yhteyttä!

Kattoturvatuotteet ympäri Suomen!