Lumiesteiden tai katon kulkuteiden asennus ei vaikuta katon takuuseen – lue miksi

Monet eivät tiedä, että katon takuu säilyy vahvana, vaikka katon turvatuotteet asentaisikin toinen toimija. Lue, mitä tilaajan kannattaa ottaa huomioon.

Kun ajatellaan kattoremonttia, on takuu yksi niistä asioista, jotka tulee ottaa vakavasti huomioon. Kattoremontin takuu antaa sinulle mielenrauhan ja varmuuden siitä, että kotisi katto on suojassa vuosia eteenpäin. Mutta miten katon kulkutiet ja lumiesteet vaikuttavat tähän takuuseen?


Katto tarkastetaan omana kokonaisuutenaan

On ensisijaisen tärkeää ymmärtää, että vesikatto on aina oma kokonaisuutensa. Kun ammattilainen suorittaa kattoremontin, hänen on varmistettava, että katto täyttää määräykset ja että se on rakennettu asianmukaisesti. Eri kattotyypeille on omat määräykset ja ohjeistukset riippuen kattotyypistä, ja katon toimittajan on otettava tämä huomioon.

On myös tärkeää korjata eräs väärinkäsitys, joka liittyy vesikaton takuuseen ja kattoturvatuotteiden asentamiseen. Monet uskovat virheellisesti, että vesikaton takuut voidaan perua, jos kattoturvatuotteet tilataan joltain muulta toimijalta kuin katon urakoitsijalta. Tämä käsitys on kuitenkin täysin harhaanjohtava, sillä vesikaton takuu ja kattoturvatuotteiden asennus liittyvät toisiinsa ainoastaan, jos asennus on suoritettu väärin.

Monet uskovat virheellisesti, että katon takuu raukeaa, jos kattoturvatuotteet tilataan erilliseltä toimittajalta.

Kattoremontin ja kattoturvatuotteiden asennuksen yhteydessä kaikkien toimijoiden on noudatettava lakeja, määräyksiä ja asennusohjeita. Olipa kattoturvatuotteiden asentaja kuka tahansa, heidän on varmistettava, että asennus suoritetaan turvallisesti ja asianmukaisesti määräykset huomioiden. Kattoremonttiin liittyvät takuut eivät riipu siitä, kuka kattoturvatuotteet asentaa, ellei kattoturvatuotteiden asennus vahingoita kattoa. Tällaisessa tilanteessa vastuu on kattoturvatuotteiden asentajalla.


Tarkista, onko kattosi varmasti turvallinen huoltotöille


Jos katon toimittaja yrittää väittää, että takuut perutaan, koska kattoturvatuotteet asennettiin toisen toimijan toimesta, se ei ole perusteltua. Vesikaton takuut ovat riippuvaisia katon laadusta, asennuksesta ja materiaaleista, eivätkä ne liity kattoturvatuotteisiin. Tämä on tärkeä seikka pitää mielessä, jotta asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että heidän takuunsa säilyy voimassa riippumatta siitä, kuka on vastuussa kattoturvatuotteiden asentamisesta.


Kattoturvatuotteiden tärkeä rooli kattoremontissa

Katon kulkutiet tekevät katolla kulkemisen ja huoltotyöt turvallisemmaksi, ja lumiesteet suojaavat kiinteistön pihalla liikkuvia ihmisiä putoavalta lumelta. Katon turvatuotteet tulisi aina asentaa määräysten ja ohjeistusten mukaisesta ja tarkastaa säännöllisesti. Näin ne toimivat oikein ja ovat turvallisia.

Väärin mitoitetut kattoturvatuotteet voivat olla jopa hengenvaarallisia.

Kattoturvatuotteet kuuluvat omaan kategoriaansa, jossa on omat lait ja määräykset. Katon kulkuteiden ja lumiesteiden asennus on äärimmäisen tärkeää ja vaatii ammattitaitoisen asentajan, joka ymmärtää mitoituksen ja oikeanlaisen kiinnityksen tärkeyden. Liian usein näemme esimerkiksi väärin mitoitettuja lumiesteitä tai vääränlaisia kannakevälejä, jotka voivat pahimmassa tapauksessa olla hengenvaarallisia virheitä.


Esimerkki vääränlaisen mitoituksen aiheuttamasta vahingosta. Asiantuntijamme törmäävät tällaiseen näkyyn liiankin usein kartoituskäynneillään.


Muista tilatessasi varmistaa, että kattoturvatuotteiden toimittaja on valmistajan valtuutettu asentaja, joka ymmärtää, miten tuotteet kuuluu mitoittaa ja asentaa. Kattoturvatuotteiden asianmukainen tarkastus ja asennus ovat investointi katon pitkäaikaiseen turvallisuuteen ja kestävyyteen.


Lue myös: Katon lumikuorma - välty vahingoilta

Sadexilta kattavat takuut kattoturvatuotteille

Panostamme laatuun sekä asiakkaidemme turvallisuuteen, ja siksi tarjoammekin kattoturvatuotteiden asennukselle 5 vuoden asennustakuun. Tämä takuu kattaa kaiken asennustyömme ja varmistaa, että kattoturvatuotteet asennetaan huolellisesti ja ammattitaitoisesti.

Myönnämme katon kulkuteille ja lumiesteille myös 40 vuoden teknisen takuun, joka kattaa tuotteiden toimivuuden ja kestävyyden. Kaikilla asentajillamme on pätevyys CE-hyväksyttyjen ja muilla tavoin tyyppihyväksyttyjen tuotteiden asentamiseen, valmistajan koulutukset suoritettuna ja RT-kortin mukainen osaaminen kattoturvatuotteiden asentamisesta. Voit siis asiakkaana luottaa siihen, että kattoturvatuotteet asennetaan oikein ja turvallisesti, jotta kattosi ja kotisi pysyvät suojattuina vuosikausia.

Voit asiakkaana luottaa siihen, että asennamme kattoturvatuotteet oikein ja turvallisesti.

Oletko epävarma kattosi turvallisuudesta? Ota yhteyttä, ja asiantuntijamme tulee kartoittamaan tilanteen veloituksetta. Ilmainen kartoituskäynti ei sido sinua mihinkään.


Tilaa ilmainen kartoitus